[Supernatural Movies]

[kritika] Killing Season (2013)

2013. július 14. - REMY

Robert De Niro és John Travolta egy filmben. A 90-es években ez még ütött is volna egy akkorát, hogy a mai napig éreznénk a hatását, de sajnos mára már csak szúnyogcsípésnek felelt meg. A két nagyágyú az elmúlt években nagyon visszavett a tempóból, és inkább a felejthető kategóriás filmekre gyúrtak, ami nagy kár.

kill2.jpg

Benjamin Ford, amerikai veterán a hegyekbe vonult, hogy nyugalomra leljen és a háta mögött hagyja a háborús életét. Egy nap váratlanul belebotlik egy turistába, akivel hamar összebarátkozik. A látogató azonban közel sem az, akinek látszik. Hamarosan egy az egy elleni harc veszi kezdetét az amerikai és a szerb katona között…

Maga az ötlet, hogy két ekkora színész egymásnak feszül és macska-egér harcot űznek egymással, az hatalmas, de sajnos gyengén lett kivitelezve. A Daredevil és a Szellemlovas rendezője nem tudta tökéletesíteni a színészekben, illetve az ötletben rejlő potenciált, így hamar a süllyesztőbe kerül majd a Killing season.

A forgatókönyv mindaddig jól működik, amíg az első 1-2 csavart eltolják benne, de amikor már sokadjára ismétlik meg, akkor válik igazán unalmassá a film. Ez sajnos elég hamar bekövetkezik, és utána csak az ötlettelenséget követhetjük a film végéig, ami szerencsére nem olyan hosszú.

kill.jpg

Kiszámíthatóság, feszültségtelenség, és unalom jellemzi leginkább a filmet, de még így is azt mondom, hogy akik szeretik a két neves színészt, azoknak egyszer érdemes megtekinteni, ha másért nem is, de így legalább látják/látjuk, hogy a pénzért a legnagyobbak is képesek eladni a lelküket.

A Killing season egy gyenge film lett sajnos, hiszen semmi pozitívumot nem lehet kiemelni belőle. Egyszer-egyszer megvillan valami, de mire felfognánk már ismét visszatér a régi kerékvágásba, és pont emiatt lesz felejthető. De Niro és Travolta remélhetőleg hamar visszatér a helyes útra, mert sokkal, de sokkal többre képesek, mint amit ebben a filmben nyújtottak. Bár előbbi idén 7 filmben fog szerepelni… 4,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr405403444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.07.14. 00:08:52

"Maga az ötlet, hogy két ekkora színész egymásnak feszül és macska-egér harcot űznek egymással"

Seraphim Falls-t tudom még ajánlani :) Rég láttam, de szerintem az nem olyan rossz.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.07.14. 00:48:41

@lisztes: kösz, de Brosnant nagyon nem bírom :D talán majd egyszer... talán :D
süti beállítások módosítása