[Supernatural Movies]

[kritika] Frozen (2010)

2013. augusztus 31. - REMY

Kissé komikus, amikor azt látja az ember, hogy az X-menből ismert Jégember, Shawn Ashmore a hideg fogságába esik. No, de komolyra fordítva a szót, a Frozen egy meglehetősen ötletes kis low-budget film, ami bár telis-tele van hibákkal, de mégis nézhető darab.

fro.jpg

A történetről nem sokat lehet elmondani, mert arról szól, hogy 3 fiatal felmegy a hegyekbe síelni. Ám a  nap végén úgy gondolják, hogy egy utolsó csúszás még belefér, így ezt megbeszélik a felvonót üzemeltető emberrel, aki fel is engedi őket. Azzal viszont nem számolnak a fiatalok, hogy az eszetlenség miatt a felvonót üzemeltető kikapcsolja a gépet, ami miatt mind a hárman fennragadnak a gépen…

Egy helyszín, kevés szereplő, rövid játékidő. Nagyjából így lehetne gyorsan körülírni a filmet, ám ha egy kicsit továbbnézzük a dolgokat, akkor ki lehet ezt szépen bontani, de nem biztos, hogy megéri. A story egyszerű, és jól van felvezetve, de az első fordulatnál már fogjuk is a fejünket, mert annyira buta jelenetet kapunk az arcunkba, hogy feltesszük magunknak a kérdést, hogy vajon megéri-e folytatni… No, persze mi kemények vagyunk, és nincs megállás.

Apropó megállás. A színészek ugyebár fogságba estek a levegőben, így rátérünk az unalmas párbeszédekre, amik a várva várt lépés kényszert előzik meg. Na, itt indul be a lavina, ami az összes logikus lépést, cselekményt eltiporja, és egy óriási katyvaszt hagy maga után. De a film mégis nézhető, mégis tudunk szórakozni rajta, ennek ellenére is. (de azért nagy dolgokat ne várjunk) Viszont a fő bűn a film legvégén érkezik, amikor annyira megalázza a főhős a többi karaktert, hogy egyszerűen arcon köpi az addig eltelt dolgokat. Felháborító, és hihetetlen.

fro2.jpg

A Frozen a rengeteg hiba ellenére se mondható nézhetetlennek, mert az alap ötlet nem vészes, sőt… és egy kis odafigyeléssel, egy kicsivel többet is ki lehetett volna hozni belőle. Nem sokkal ugyan, de többet. Akik szeretik a kevés helyszínen játszódó filmeket, azoknak ajánlani tudom, de ne várjanak sokat tőle. Egyszeri nézést viszont megér. 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr305455898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábor Juhász 1980 2014.12.08. 03:53:38

A film nagyon rossz lett. Pedig a story jo, de a hibak nevetsegesek, de remelem sok ember fog meg meghalni a valo eltben az emberi butasagokbol, mert tul sokan vagyunk, remelem az okos es logikusan gondolgodo emberek tulelik.
Visszaterve a filmre, igy ott hagyni harom embert.
Igy leugrani,legalabb kotelet csinaltak volna a ruhajukbol, igaz jol atfagytak volnade tuleltek volna,es vege is lett volna a filmnek, mondjuk folytathattak volna a birosagi targyalasokkal,es befejeztek volna, hogy felvono munkas bortonbe kerul :-)

Gábor Juhász 1980 2014.12.08. 04:10:45

Ha volnakat ki hagytam volna akkor egy jo kis komment lett vona
süti beállítások módosítása