[Supernatural Movies]

[kritika] Thor (2011)

2013. november 14. - REMY

Asgard trónörököse, a rettenthetetlen Thor, aki a pörölye segítségével uralja a villámokat és a csatákban nem talál legyőzőre. Azonban a természetéből adódóan, alkalmatlan a királyi trónra, ráadásul még apjával is szembeszáll, aki ezt már nem nézi tétlenül. Odin a Földre száműzi Thort, és reménykedik benne, hogy fia tanul a leckéből…

thor2_1.jpg

A Marvel filmek első fázisából talán a Thor a leggyengébb láncszem, no nem mint hős, mert úgy a legerősebb(?), de mint önálló film sajnos több sebből is vérzik. Ettől függetlenül persze egy élvezhető alkotás, de semmi több. A Marvel képes jobb produkciókat is készíteni, s ezért volt valamelyest csalódás az asgardi kaland.

A legnagyobb hibája a filmnek, hogy túl sok mindenbe fogott bele és semmit nem bontott ki igazán. Kaptunk királydrámát, testvérharcot, szerelemi szálat, száműzetést, és két külön világ háborúját. Ez túl sok egy filmben, és sajnos meg is lett az eredménye, ami nem más, mint egy összecsapott film, ami ettől függetlenül nézhető, de nem lehet rá azt mondani, hogy „Ez igen, ez most ott van a szeren!” Ez persze alapvető hiba szokott lenni egy eredettörténetben, és nagyon nehéz tökéletesre fejleszteni, és mindenkinek megfelelni, de úgy gondolom, hogy a Thor 2-ben ezen csak javítani tudnak majd, és a kezdeti nehézségek (első rész) után majd kapunk egy igazi Thort. (ezt majd a héten meglátjuk).

Ugyanakkor nincs mentség a rossz CGI-re, mely túlságosan is steril, és műanyaghatásúvá tette a környezetet. Valamilyen szinten persze érthető ez, mert az asgardi pompát át kellett adniuk, de 2011-ben ennél többet várna el az ember. Azért ezen remélem változtatnak majd a folytatásban.

De, hogy ne csak a negatívumokról beszéljünk, térjünk is rá a film erősségeire is. Először leszögezném, hogy a szereplőválasztás mondhatni tökéletes volt, és Chris Hemsworth, valamint Tom Hiddleston simán elvitték a hátukon a filmet. Ráadásként még ott volt egy Natalie Portman, Anthony Hopkins és Stellan Skarsgård is, úgyhogy nem volt okunk panaszkodni ezen a téren. Emellett néhány helyen a hatásvadász elemek is jól működtek, így nem lehet teljes mértékben keserű szájízzel visszagondolni a Thor-ra.

thor_1.jpg

Végül még annyit, hogy én élveztem a hibái ellenére is a filmet, mert kedvelem az eredettörténeteket, valamint a szuperhősöket, így mindenképpen ott leszek a folytatás premierjén. Az első rész bemutatta a karaktert, aminek én nagyon örülök, viszont most már több kell! 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr435628359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.11.14. 16:19:54

végre nem csak én írom/mondom, hogy ez a leggyengébb marvel film.

Nyílméregbéka 2013.11.14. 18:44:30

Egyetértek mindenben. Holnap mozi napot tartok, megnézem a folytatást meg a Philips kapitányt. Kiváncsi vagyok a folytással javulnak-e...

Nyílméregbéka 2013.11.15. 00:50:04

Na, majd akkor este ha hazajöttem, elolvasom. :)
süti beállítások módosítása