[Supernatural Movies]

Célkeresztben a Marvel kapitány és a Macskanő

2013. december 31. - REMY

Superman/Shazam! – The Return of Black Adam

dcshaz.jpg

2010-ben, a DC Showcase keretein belül megismerhettünk egy nagyszerű és felettébb érdekes hőst, Marvel kapitányt! Aki úgy született meg, hogy Shazam, a nagy varázsló, kiválasztott egy fiút a Földön, akit az igazság bajnokává avatott. Mikor Billy Watson (eredeti neve) kiejti a száján, hogy Shazam!, akkor egy villám belecsap a testébe, és felruházza emberfeletti képességekkel. A karakter 1940 februárjában született meg, Bill Parker és C. C. Beck jóvoltából.

Joaquim Dos Santos ismét kitett magáért, és szerencsére Marvel kapitány történetét nem 10 percben, hanem majd’ 25 percben mesélte el, valamint az egész rajzfilm pofásra sikeredett, így nem lehetett okunk a panaszra (csak a játékidőre sajna…). Tehát A Kísértet után egy újabb hőssel ismerkedhettünk meg, hála a rendezőnek, és egy újabb hős eredettörténetét láthattuk viszont mozgókép formájában. Érdemes megtekinteni!

(1974 és 1977 között még sorozatot is készítettek a hősről!)

DC Showcase – Catwoman

dccat.jpg

Két dologra illik figyelni, ha Gothamben járunk. Először is ne lőjünk macskára, másodszor pedig ne raboljunk nőket. Ha mégis megtennénk valamelyiket, akkor könnyen lehet, hogy egy, az arcunkon lévő karmolással zárjuk a napot.

Bill Finger és Bob Kane antihőse 1940-ben bukkant fel először a képregényekben, majd az évek során egyre nagyobb hírnévre tett szert. Selina Kyle elengedhetetlen szereplője lett a Batman történeteknek, és ezt tapasztalhattuk a Batman filmekben is. Lauren Montgomery a Batman – kezdetek kezdete című rajzfilmje mellé készített egy rövid rajzfilmet a Macskanőről, amit a DVD-ken lehetett látni extra videóként. Sajnos nem lett annyira hangulatos, mint a Zöld Íjász, a Kísértet, vagy éppen a Shazam, de azért még így is megéri megnézni, hiszen alig több mint 10 perc.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr205701170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.01.01. 01:47:26

Mindkettő nagyon hangultaos és szórakoztató. A Csodakapitányos talán tényleg jobb. De Macskanő sem rossz.
süti beállítások módosítása