[Supernatural Movies]

[villámkritika] Superman and the Mole-Men (1951)

2014. január 10. - REMY

superman_1.jpgGeorge Reeves-nek adatott meg az a megtiszteltetés, hogy először képviselhette Supermant a filmvásznon, egy egész estés mozi keretein belül. A Superman and the Mole-Men egy egyszerű történettel rendelkező film, amit a végletekig leegyszerűsítve tálaltak. Jöttek a kis Gnóm kinézetű idegenek, majd egy-két konfliktus után távoztak. Az alig egy órás játékidővel rendelkező film nem valami érdekfeszítő a mai néző számára, de legalább láthattuk a kultikus megjelenésű Supermant, amint kinyomja a mellét és csípőre teszi a kezét. George Reeves karrierjének csúcspontja volt, hogy megformálhatta az Acélembert, de ekkor nem a filmre, hanem a sorozatra kell gondolni. 104 részen keresztül volt Clark Kent az 50-es években. A hardcore-rajongóknak erősen ajánlom a filmet, amúgy felejthető…

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr145739973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.01.10. 20:39:34

@doggfather: Nem is terveztem többet írni róla. Egyfajta megemlékezés inkább.

Balogh Ádám 2014.02.22. 17:01:28

Én is láttam ezt a mondjuk így "művet" amit reeves megcsinált még 1951-ben ha jól emlékszem, és az utána következő tv szériát is még eredeti nyelven mind a 6 évadot. Hát mit mondjak érdekes egy sorozat volt nem egy világ csodája, és persze tükröződött belőle a naivitás egy szinten belül. De ettől függetlenül mindenképpen érdekes élmény volt, pedig nem volt több egy filléres gyerek sorozatnál, de mégis sajátos élmény volt számomra legalábbis mikor le ment mind a 6 évad, meg a minden más ami a csomaghoz tartozik, az extra anyagokkal együtt.
süti beállítások módosítása