[Supernatural Movies]

[kritika] Hulk világa (2010)

2014. január 29. - REMY

A zöld Conan, a dühös szörnyeteg, és az új világ megmentője. Ez mind Hulk, aki egy rajzfilm keretein belül mutatja be, hogy bizony van szíve, és nem csak zúzni tud. A Marvel 2010-ben kiadott egy rajzfilmet, ami talán az egyik, ha nem a legjobb alkotásuk lett, hála az eseménydús, és szórakoztató történetnek, és persze Hulknak.

hulk2.png

A Bosszúállók csapata úgy dönt, hogy száműzik a fékezhetetlen szörnyeteget egy olyan bolygóra, ahol nem tehet kárt senkiben. Azonban Hulk dühe miatt az űrhajó nem a megadott bolygót veszi célba, hanem egy másikat, ahol bizony nem ülhet tétlenül egymagában. Hulk fogságba esik, és gladiátorküzdelmeken kell részt vennie. A végtelen ereje miatt viszont felkelti a király érdeklődését…

Nem vagyok kibékülve a Marvel rajzfilmekkel még akkor sem, ha nem akarom összehasonlítani a DC-vel. Üresek, néhol unalmasak, ráadásul többnyire erőltetettek. Olyan, mintha nulla energiát fordítanának a film elkészítésére. Ám a Hulk világa más, itt többnyire jól működtek a dolgok és a végeredmény egy szórakoztató rajzfilm lett.

Sam Liu és csapata nem fecsérelték az időt felvezetésre, drámázásokra, egyéb időhúzó dolgokra, hanem gyorsan feltekerték a fordulatszámot. Hulk megérkezik, zúz egy sort, majd pihen, és ezt a ritmust tolják végig a bő 80 perc alatt. Igazából jól is tették, hogy nem pakolták tele akciókkal, mert az valószínűleg megfeküdte volna a gyomrunkat. Az egyensúlyt megteremtették, és így kapott Hulk egy karakterdrámát, még ha felszínesen is. Szükség volt erre, mert annak ellenére, hogy a dühöngő szörnyetek egy megállíthatatlan katasztrófa, még akkor is van az izomzata alatt egy szív.

Viszont az már nem volt jó húzás, hogy túlságosan is kiszámíthatóvá tették a filmet, és Hulkot. Ő pont azért veszélyes, mert nem lehet kiszámítani, nem lehet tudni, hogy mikor kattan el, és zúz szét valamit a környezetében, de ebben az alkotásban szinte minden lépését előre lehetett látni. Ettől függetlenül persze élvezhetjük a kalandját, de akkor ütött volna igazán nagyot az egész, ha kivetítik a személyiségét az egész rajzfilmre.

hulk.jpg

A Hulk világa tehát egy ügyesen megalkotott Marvel rajzfilm, melyben volt fantázia. Szórakoztató, kellően komoly, így bátran ajánlom azoknak, akik szeretik a zöld szörnyeteget, és azoknak is, akik eddig nem barátkoztak meg vele, mert hátha… 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr745621204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.29. 17:08:06

amíg csak követi az eredeti képregényt addig jó, de mikor eltér tőle akkor nagyon nem jó irányba tér el. :S
süti beállítások módosítása