[Supernatural Movies]

[kritika] Idegenek a pokolból (2008)

2014. január 31. - REMY

Mindig érdekesnek tűnik a sci-fi – horror párosítás, ám a legtöbb esetben egy gyenge produkciót kapunk végeredményképpen. Sajnos ez a helyzet az Idegenek a pokolból című, Ben Rock filmmel is, mert bár ötletes volt, de rengeteg hibával rendelkezett, így az összkép eléggé csúfossá vált.

alien.pngEgy kisváros szupermarketében a szürke hétköznapokat feldobja egy betörőknek látszó csapat. Lerohanják fegyverrel az épületet, és lövöldözni kezdenek, ám megvan az okuk erre, és az nem a pénz. A csapat idegen lényeket keres, és a bent lévő emberek nagy pechjére talál is. A pokol azonban akkor szabadul el, amikor hősködni próbálnak a túszok…

Szupermarket, idegenek… hmm, egy kicsit ismerős, és talán azért, mert egy ehhez hasonló film már napvilágot látott, ami a Köd címet viselte. Azonban az Idegenek a pokolból szintekkel rosszabb, és sajnos végtelenül buta. Olyannyira buta, hogy már-már kínos, és ez sokat rontott a filmélményen. A karakterek közötti kommunikáció rettentően gyenge volt, és ezek a hibák konfliktusokat okoztak, méghozzá olyanokat, amik megelőzhetőek lettek volna. De nyilván azért film a film, hogy történjenek dolgok, de ez esetben Ben Rockék átestek a ló túloldalára, és a konfliktusok miatt kialakult helyzetek nem adtak semmiféle pozitívumot az élményhez, inkább csak felidegesítettek. Az Idegenek a pokolból lehetett volna egy pörgős akció, sci-fi, horror, de ehhez másik rendezőnek és másik forgatókönyvírónak kellett volna megkapnia a munkát.

A színészekkel különösebb gond nem volt, hozták azt, amit a film. Nem lehet rájuk kenni a film gyengeségét, mert ha jobb stábot kaptak volna mögéjük, akkor ők is jobb teljesítménnyel rukkoltak volna elő. A legnagyobb sztár talán Rockmond Dunbar, aki a Szökés sorozatból lehet ismerős a legtöbb embernek, amiben Benjamin ’C-Note’ Franklint alakította.

alien2.jpgA film tehát rossz, de nem nézhetetlen. Viszont csak legvégső esetben ajánlom a megtekintését. Sok-sok kihagyott ziccer, rengeteg hiba jellemzi, ami miatt nem tudok több pontot rá adni, mint 3/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr685754106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása