[Supernatural Movies]

Fussatok bolondok, jönnek a zombik! (3. rész)

2014. március 20. - REMY

Kaptár 3 – Teljes pusztulás (2007)

res3.jpg
A 3. részre ismét egy új rendezőt kapott a Resident Evil széria, méghozzá egy olyat, akinek a nevéhez fűződik a Hegylakó című klasszikus is. Ez így elsőre egész jól hangzik, ám, ha azt mondom, hogy Russell Mulcahy a siker után gyenge sorozat-epizódokat, meg TV-filmeket, illetve ZS-kategóriás szemeteket rendezett, akkor már eltűnik a mosoly az arcunkról.

Pedig érdekes módon a Kaptár 3. része egész pofás lett, és bőven verte az elődjét, az Apokalipszist. Egyrészt jól működött – bár kissé kínos, hogy ennyire észrevehető – a sok lopás, különböző filmekből. A Kaptár 3 tulajdonképpen egy Mad Max, Madarak, Holtak napja egyveleg egy X-Menből kiszabadult Milla Jovovich-csal. Másrészt a jó alaphangulatot sikeresen teremtették meg a sivatagos, világvége hangulatú képi világgal, amihez kapcsolódott egy élvezhető történet és egy rakás túlélő, akik egyáltalán nem voltak olyan idegesítőek, mint a legtöbbször az ilyen esetekben.

Igazából a film sablonokra épül (hiszen összelopta az egészet a rendező), de mégis jól működik. Egy korrekt zombis akcióbomba, ami a második legjobb darabja a filmes RE sorozatnak. 7/10



Kaptár 4 – Túlvilág (2010)

res4.jpg
Paul W.S. Anderson visszatért a rendezői székbe, ám a világot nem tudta megváltani, de még a túlvilágot se… (Az utolsó értékelhető darabja a Kaptár szériának) Igazság szerint jól indul a filmje, sőt ha azt mondom, hogy a játékidő első 60 perce még szórakoztató is, akkor nem eset túlzásokba. Mert igenis szórakoztató. Alice a repülőjével sikeresen landol egy volt börtön tetején, ahol túlélők várják. Összebarátkoznak, dumálnak, és minden jól megy egészen addig, amíg fel nem bukkannak a faltúró zombik. Na, ekkor érkezik el az a pillanat, ahol romba dől az egész film, és Anderson azt sem tudja, hogy mihez kezdjen.

Idiótábbnál-idiótább dolgokat kell csinálniuk a hősöknek, és totális káosz lesz úrrá a képernyőn. A baltás, zsákfejű szörny feltűnésével megpróbálja helyrerázni a dolgokat a rendező, de ekkor már kifutott az időből. Esélytelenné válik. A zombifilmje elszabadul, és semmi értékelhetőt nem tud felmutatni a játékidő végére. Össze-vissza lassítgat, agyatlanul rombol, és tönkreteszi azt, amit addig élveztünk… kár érte, pedig egy jó rész lehetett volna.  5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr995852996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.03.21. 07:13:05

Mindkettőre eggyel több pontot adtam.

ThePretender 2014.03.23. 20:42:56

Nálam így néz ki (én félpontokat is szoktam adogatni):

A kaptár: 4/10
A kaptár 2: 2,5/10
A kaptár 3: 3/10
A kaptár 4: 2/10
A kaptár 5: 1,5/10

ThePretender 2014.04.04. 23:20:04

@REMY: Nem igazán kedvelem ezt a franchise-t.

ThePretender 2014.04.04. 23:39:52

Amúgy vmikor írhatnál a Resident Evil animációs filmjeiről is. Szerintem azok jobbak, azoknak már egész sok pontot adnék.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.04.04. 23:51:41

@ThePretender: Egyikről már régen írtam, de a másikat majd előveszem. :)
süti beállítások módosítása