[Supernatural Movies]

DC-n innen, Marvelen túl (2. rész)

2014. április 11. - REMY

Spirit - A sikító város (2008)

Samuel L. Jackson torkaszakadtából üvölti, hogy nincs szüksége záptojásra! Ami csupán azért fura, mert ezt egy olyan filmben teszi, ami végeredményben nem sokkal marad el a kijelentéstől.

spirit.jpg
Denny Colt meghalt, ám visszatért szeretett városába, hogy védelmezze az ártatlanokat. Central City legnagyobb gonosztevője, Octopus kegyetlen tervvel áll elő, amit Spiritnek – ugyanis ez az új neve – meg kell akadályoznia, mert különben mindennek vége lesz…

Will Eisner a világ egyik leghíresebb képregényalkotója volt. Stílusteremtő volt, illetve jelentősen hozzájárult a képregényes művészeti ág felemelkedéséhez. A 40-es években megalkotta a leghíresebb alkotását a Spirit-et, amit Frank Miller a 2008-as évben megfilmesített. Na, már most a film legnagyobb problémája, hogy egy 300 és egy Sin City keverék. Képi világban, stílusban, történetmesélésben, mindenben, ám míg azok működtek, addig ez csupán egy gyenge próbálkozás lett. Maga a főhős érdekes, de a hajdani sikereit nem ebből az alkotásból fogjuk leszűrni, mivel a történet gyenge, a karakterek elképesztően buták és idegesítőek. A színészek szintén nem nyújtottak semmi extrát, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Eva Mendes ide vagy oda…

Igazság szerint az nem baj, ha egy film a B színvonalat üti meg, de amikor nem találja meg a középutat a komédia és a komolyság között, na, akkor már problémás a helyzet. Itt ugyanis Frank Miller teljesen elveszítette a fonalat, és egymásba csapódtak a jelenetek, a stílusok, az eltérő hangnemek. Egy hatalmas katyvasz az egész, ami nem érdemli meg, hogy több szót fecséreljünk rá. 3,5/10



A szövetség (2003)

Alan Moore csapatot alapított, no de nem szuperhősökből, hanem regényekből ismert arcokból. A The League of Extraordinary Gentlemen képregényben olyan ismert karakterek bukkannak fel, mint Verne Gyula Némo kapitánya, Bram Stoker Mina Harkere, H. G. Wells Láthatatlan embere, Mark Twain Tom Sawyere, illetve Oscar Wildetól Dorian Gray, valamint, Robert Louis Stevensontól Dr. Jekyll. Azonban a névsor ezzel még nem teljes, hiszen a csapat élére H. Rider Haggar regényének hősét, Alan Quatermain állította.

league.jpg
1899-et írunk, amikor is a Fantom álnéven ismert gonosztevő akciókat hajt végre Európa szerte, aminek a célja, hogy háborút robbantson ki, hiszen akkor virágzásnak indulna az üzlete. A háborúhoz fegyverek kellenek, és neki sok egyedi, és erős fegyvere van. Az újonnan megalakult szövetség viszont együttes erővel próbálja meg megmenteni a világot a pusztulástól…

Igazság szerint nem bonyolították túl a történetet, de nem is baj. A filmnek nem ez a gyenge pontja, hanem a karakterek. Túl sok szerepel egyszerre a képernyőn, ami szintén nem lenne akkora probléma, ha megfelelően lennének felvezetve, bemutatva, de egy bő másfél órás filmben ezt lehetetlenség lenne megcsinálni. Stephen Norrington filmje végtelenül felületes, és sablonos, ráadásul hiába a sok érdekes karakter, meg alapötlet, ha egyszerűen nem érezteti velünk a rendező, hogy ez a film igenis jó. Bár, hogy is tudná, ha a filmje rossz… A Szövetség tehát beáll azon filmek táborába, melyek sokkal többre lennének hivatottak, de ahhoz kéne egy minőségi stáb is, hogy a végeredmény ne legyen ennyire csúfos. 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr995957241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.11. 11:44:39

a szövetséget én csípem, a spirit-et a mai napig nem láttam.

Nyílméregbéka 2014.04.11. 17:23:14

A szövetségben azért az durva volt, hogy tengeralattjáróval mentek mongóliába... :D

totalpatec 2014.04.11. 18:56:54

A szövetség szerintem jó volt.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2014.04.11. 20:31:00

A Spiritet a negatív visszhang miatt még nem láttam,a Szövetség fiatal fejjel tetszett. Aztán elolvastam a képregényt ami marha jó, a film meg max egy vasárnap délutáni kajakóma mellé valló műsor. Az sem tetszett, hogy muszáj volt belerakni Tom Sawyert mint amerikai titkos ügynököt (ugye a képregény angol és Tom Sawyer sem szerepel benne) főszereplőnek, mert ha nem amerikai a hős akkor szar sem ért.

Amúgy ami tényleg jobb lett volna ha el sem készül kategória győztese nálam: A Batman és Robin, annál fárasztóbb, gagyibb képregény film nincs.

Ja, de mégis van: trashneveles.blog.hu/2014/04/01/amerika_kapitany_544

Ennek az egyetlen pozitívuma, hogy csődbe ment a forgalmazó ezért az USA mozikban nem lett bemutatva.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.04.11. 21:52:42

@The Man Who Laughs: Kapitányról majd itt is olvashatsz, sőt majd a Batman és Robinról. Amúgy utóbbi tény, hogy katasztrofális, de lehet rajta röhögni, méghozzá sokat! Csak egyedül Arnold megér egy misét! Tipikusan az a szar ZS-kategóriás film, ami már annyira rossz, hogy jó. Ezért is tudott klasszikussá válni.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2014.04.14. 22:54:38

Mivel nagy Batman rajongó vagyok ezért nekem a Batman és Robin, nem az annyira rossz hogy már jó, hanem a fárasztóan szar kategória. Gyerekként imádtam ez tény, de akkor mindenki szeret mindent. Felnőtt fejjel nem volt erőm újra nézni, de a részek amiket láttam azok nagyon lefárasztottak.

Viszont a 66-os Adam West Batmannek nagy rajongója vagyok és nem azért mert annyira szar, hogy röhejesen jó. Mert igaz első blikkre valóban egy ilyen filmnek tűnik, de ha jobban megnézzed (legalább is a mozifilmet, a sorozat kimaradt) akkor látható, hogy az egy ön ironikus már-már képregény parodia film. Ergo sok helyen direkt vicces.

Arnold meg olyan jó Mr.Freeze lett volna, ha a film nem ezt a neoncsöbe öltöztetett, mamuszba táncoló figurát írja köré, hanem a Termináo érzelmi világgal rendelkező tragikus, szűkszavú gonoszt a rajzfilmekből (bár lehet ahhoz nem lett volna elég jó színész és az akcentus sem ideális).

A Batman Foreveren viszont mindig jól szórakozok ott még ideális arányban volt ez a röhejes camp faktor. Abban egyedül csak az zavar, hogy nagyon félreértelmezték Két Arcot és egy ripacs Joker utánzat lett belőle, ami Carrey-nek jól állt, de Tommy Lee Jones-nak nem.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.04.14. 23:15:43

@The Man Who Laughs: Én is nagy Batman rajongó vagyok, de én meg az Adam Westest nem tudom nagyra értékelni. Előbb nézem újra a Batman és Robint, mint a 66-os mozifilmet.
süti beállítások módosítása