[Supernatural Movies]

[kritika] Elpuskázva (2013)

2014. április 15. - REMY

Vince Vaughn valamit nagyon el****ott, mert kiderült, hogy 533 gyerek biológiai apja. De vajon, hogy lehetséges ez? Mit lehet tenni egy ilyen elképesztő helyzetben? Majd meglátjuk, de addig is nézzük, hogy mi is azaz Elpuskázva. Ken Scott remake-elte a saját kanadai filmjét, a Starbuck-ot. Zseniális, de hát tudjuk, hogy Amerikának is kell egy saját verzió, ha egy film sikeres, és hát a Starbuck igenis sikeresnek mondható, Kanadában mindenképpen.

de2.jpg

David Wozniak egy hentesüzemben futárkodik, bár azt sem csinálja jól. Igazából semmit nem csinál jól, mert tipikusan az a balfék fajta. Sosem dönt jól, az emberi kapcsolatai a béka segge alatt vannak, tehát nem valami fényes az élete. A hatalmas adósságát pedig csak mellékesen jegyezném meg. Egy nap azonban olyan hírt kap, amire senki nem számított, még ő sem. Kijelentik, hogy a korábbi „munkahelyén” a spermabankban hibát vétettek, és 533 gyerek apja lett, akik közül jó néhányan meg is akarják ismerni…

Igazság szerint meglepően érdekesnek tartottam a filmet, sőt Vince Vaughn sem váltott ki belőlem nagy ellenszenvet. Ezek alapján még azt is rámerem mondani, hogy jól szórakoztam, de azért ez nem teljesen igaz. A legnagyobb probléma ezzel a filmmel, hogy elképesztően lassú, és elképesztően altató. Igaz, hogy ehhez Vince Vaughn játéka is passzolt, és ez most dicséret volt, mert a karakterét szerintem egészen jól keltette életre. Ugyanakkor Ken Scott eldönthette volna, hogy végül milyen műfajú filmet szeretne készíteni, hiszen kaptunk vígjátékot és kaptunk drámát is. Ezzel az a legnagyobb probléma, hogy ebben a filmben nem igen fért meg egymás mellett a két ellentétes stílus. Az egyik pillanatban még nagyokat röhögtünk az úszómedencés jeleneten, majd a következőben drogfüggő és kerekes székes gyereket láttunk viszont a képernyőn. Túl nagy szakadékot vájt ez az alkotásba, és kissé kényelmetlenné tette a helyzetet.

Emellett természetesen szeretném kiemelni a film képi világát is, mely mindenképpen megérdemli, hogy megemlítsük, hiszen egészen hangulatossá tudta varázsolni a filmet. Ha egy kicsit komolyabban nekiesnek a drámának, valamint a poénokat is csak óvatosan adagolják, akkor nem lett volna semmilyen probléma a filmmel. Emellett az is hatalmas hiba volt, hogy bugyuta, Adam Sandler szintű vígjátékként lett eladva a film, ami igencsak megpecsételte a sorsát. Sokáig nem is akartam megnézni, de végül győzött a kíváncsiság.

de1.jpg
Az Elpuskázva tehát nem egy rossz film, de nem is maradandó. Egyszeri nézésre alkalmas, bár nagy dolgokat nem kell elvárni tőle. Aki bírja Vince Vaughn játékát, illetve szeretne megismerkedni Star Lorddal (Chris Pratt) annak bátran ajánlom, hiszen nagy elvárások nem lehetnek a filmmel kapcsolatban, így akár még jól is elsülhet. 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr26036399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása