[Supernatural Movies]

[kritika] Góóól! (2005)

2014. július 02. - REMY

Javában tart a 2014-es brazíliai futball világbajnokság, ahol meglehetősen gólgazdag meccseket láthatnak a szurkolók. A VB varázsa, és a futball iránti rajongásomnak hála, úgy gondoltam, hogy illene néhány focis filmről is írni a blogon, hiszen mégiscsak aktuális a téma. Az 1995-ös Dredd bíró rendezőjének, Danny Cannonnak az utolsó, moziba szánt játékfilmje kerül terítékre, melyben a fiatal Santiago Muñez karrierjének a kezdeti szakaszát követhetjük végig.

goal2.jpg

A fiatal Santiago él-hal a futballért. A szabadidejében folyamatosan a bőrt rúgja, ám szegény, mexikói bevándorlóként esélyt sem lát arra, hogy valaha is profi futballista legyen. Egy nap azonban, az egyik focimeccsén felfigyel rá egy volt menedzser, aki meglát valami különlegeset a fiúban. A férfi gyorsan telefont is ragad, hogy minél előbb sikerüljön Santiagot Európába csalnia, ahol aztán lehetősége nyílhat bebizonyítani, hogy megérett a profi futballra. Az első állomás a népszerű angol klub, a Newcastle United lehet…

Ha könnyed, szórakoztató focis filmet akarsz nézni, akkor Danny Cannon filmjét vedd szemügyre, mert a Góóólban megvan minden ahhoz, hogy jól szórakozz. A történet nem mutat újat, sőt a lehető legtöbbször vászonra vitt storyt tárja a nagyérdemű elé, amikor is a szegénysorból származó fiatal, ám rendkívül tehetséges gyerek egy véletlen folytán felkelti valakinek a figyelmét, akinek a segítségével aztán bekerül a rivaldafénybe. Természetesen vannak benne sablonos drámázások, meg padlóra kerülések is, de Muñez kalandja során ezek egyáltalán nem bántják a szemünket. Egy pörgős, cseppet sem unalmas filmről beszélünk, amiben igazi futballcsapatok, igazi nagy sztárjai is feltűnnek. Olyanokra gondolok itt, mint David Beckham, Zidane, Raúl, vagy Alan Shearer.

A Góóól nem akar több lenni, mint egy sima szombat esti szórakozás. Cannon nulla kockázattal dolgozott, csak és kizárólag sablonokat használt, amik mellé jól bevált hatásvadász elemeket kapcsolt. Természetesen ez lehet, hogy valakinek nem jön be, de úgy gondolom, hogy a film a futballszeretőknek könnyen nyújthat remek élményt, hiszen foci van benne dögivel.

A főszerepben játszó Kuno Becker ráadásul eléggé jól hozza a karakterét, ami miatt könnyen szerethetővé válik. Alessandro Nivola, Gavin Harris szerepében viszont pont az ellentéte. Egy idegesítő, túlsztárolt angol, aki valahogy mindig odapiszkít a képernyőre, és még véletlenül sem hagy minket nyugodtan szórakozni.

goal.jpg

A Góóól már évekkel ezelőtt, az első megtekintésnél meglepett, de a pozitív vélemény az évek múltán, az újrázás után sem módosult, mert még mindig évezhető volt. Aki nem vár el nagy dolgokat, csak szeretne egy pörgős, könnyed focis filmet nézni, annak mindenképpen ajánlom a filmet. 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr86416289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Creativ3Form 2014.07.02. 00:24:54

Jó tanács...meg ne nézd a 3. részt, mert annyira gusztustalanulgeciszarhulladék, hogy azt hittem telibeverem a monitort a stáblista alatt. :-D Az elsőt és a másodikat viszont én is nagyon szeretem.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.07.02. 00:27:01

@Creativ3Form: Ha ránéztél volna a bejegyzésekre, akkor láthattad volna, hogy ott a 3. rész kritikája is. :D (Igen, iszonyú szar.)
süti beállítások módosítása