[Supernatural Movies]

[kritika] Góóól 2 (2007)

2014. július 03. - REMY

Santiago Muñez sikertörténete tovább folytatódott, a rendezés jogát pedig az a Jaume Collet-Serra kapta meg, aki többek között olyan filmeket rendezett, mint a Viasztestek, az Ismeretlen férfi, az Árva, valamint az idei Non-Stop című film. Tehát egy viszonylag jó munkát végző direktorról van szó, aki a Góóól első részes sikerét próbálta meg még nagyobbá tenni, de végül belebukott.

gól2.jpg

A Newcastleben nyújtott kimagasló teljesítménye miatt a világ legnagyobb klubja, a Real Madrid kezdett el érdeklődni a fiatal Santiago iránt, aki a legmerészebb álmában sem merte elképzelni, hogy egy olyan csapatban rúghatja majd a bőrt, amelyikben Beckham, Zidane, Raúl, Casillas vagy Ramos szerepel. A lehetőséget természetesen nem szeretné elszalasztani, így szinte mindent feláldoz annak érdekében, hogy Spanyolországba szerződhessen. Azonban, mint kiderül, ott sem minden arany, ami fénylik…

Mint Real Madrid szurkoló, tetszett a film, hiszen a Real Madrid került a középpontba, ráadásul egy rakás játékos is tiszteletét tette a filmben. Igen még a jó öreg Gravesen is! De önmagában, egy olyan nézőnek, aki nem Real Madrid szurkoló, már nem hiszem, hogy bejönne a Góóól 2. Egyrészt Jaume Collet belesett abba a hibába, amibe a legtöbb folytatást készítő rendező, azaz többet, nagyobbat, és súlyosabbat akart rendezni. Ezzel alapjáraton nincsen gond, mert csak úgy lehet nagyot alkotni, ha kockáztatsz, de ha kockáztatsz is, akkor ne az ezerszer feltűnő hibákat vedd alapul. Teljesen felesleges volt úgy beállítani a Góóól 2-t, mintha ez lenne az év drámája. A sport a háttérbe szorult, és már nem azt a Muñezt kaptuk meg, aki él-hal a futballért, hanem egy tejesen leamortizált, lelkileg megviselt fiút. Emiatt az egész film hatásvadász lett – jó, oké… az egész széria az, de… - és sportfilm helyett egy karakterdrámát láthattunk a képernyőn. Persze abból is a gyengébb kiadást.

Igazság szerint kár érte, mert az első rész rendkívül szórakoztató volt, de amíg ott a működött a komplett film, addig itt már semmi nem akart a régi fényében pompázni. A forgatókönyv összecsapott volt, holott egy több szálon futó, sok-sok érdekességet felmutató történetnél azért illene kicsit odafigyelni rá, hogy működjön az egész a vásznon. No, mindegy, azért Kuno Becker hozta ismét a karaktert, Gavin Harris irritáló angol személye pedig sokkal szimpatikusabb lett ebben a részben.

gól.jpg

Összességében tehát a folytatás még vállalható, Real Madrid szurkolóknak mindenképpen, de az egész Góóól storyt az első résznél le kellett volna zárni. Mindenesetre jó volt látni a BL döntőt, és a végkifejletet. Hala Madrid! 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr966421523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása