[Supernatural Movies]

[kritika] Batman - Assault on Arkham (2014)

2014. július 30. - REMY

Jay Oliva továbbra sem tud hibázni, ugyanis az idei évben is elhozta nekünk azt a DC Comics rajzfilmet, amire bátran csettinthetünk elismerően. Oliva ráadásul a Batman - Assault on Arkham névre keresztelt rajzfilm keretein belül két legyet is ütött egy csapásra, hiszen amellett, hogy egy ütőképes Batman történetet tárt elénk, még kedveskedett az Arkham-játékok rajongóinak is.

ark2.jpg

Joker egy bombát rejtett el valahol a városban. Batman azon ügyködik, hogy minél hamarább megtalálja a pusztító fegyvert, ugyanis a fél város élete veszélyben forog. A küldetését azonban nem csak Joker, hanem a Suicide Squad is megnehezíti…

Ha egy percet is játszottál az Arkham Asylum nevezetű Batman-játékkal, akkor ez bizony a te rajzfilmed lesz, ugyanis ha igazak a hírek, akkor ez az alkotás, a játékban történt események előtt játszódik két évvel. Ez valószínűleg nem is csak szóbeszéd, hiszen a megalkotott univerzum egyezése, valamint Kétarc is tesz arról, hogy a hír igaz legyen. Szóval a nagysikerű Batman-játékvilág bővült egy 75 perces animációs filmmel, ami a színvonalat tekintve magabiztosan állhat oda a játékok mellé.

Csakúgy, mint a játékokban, itt is találkozhatunk egy rakás bűnözővel, akik azon fáradoznak, hogy Batman és Gotham népe elpusztuljon. A sötét oldalon most azonban nem, a mindig zseniális Joker hozza el a show-t, (Persze azért így sem kellett félteni az öreg bohócot) hanem „hű” csatlósa és szeretője, Harley Quinn, aki végre egy mozgóképes alkotásban is kapott akkora teret, amiben könnyedén kiteljesedhetett. Meg is fogalmazódott bennem a kérdés, hogy vajon ki kelthetné életre egy élőszereplős alkotásban Harleyt. Talán Emma Watson? Annyi biztos, hogy nagyot lehetne húzni vele egy Batman filmben. (Remélem Snyderék olvassák ezt!). Mindenesetre ez a jövő zenéje, úgyhogy egy hivatalos bejelentésig nem tudunk mást tenni, mint élvezni az Assault on Arkham remek hangulatát, amiben zseniálisan megrajzolt figurákat láthatunk viszont a képernyőn. A Warnernél újra tudták, hogy mitől döglik a légy, mert az utóbbi rajzfilmek talán legjobb rajzolásának lehettünk szemtanúi.

Amiben viszont mellé nyúltak, nem is kicsit, az nem más, mint a zene. Nem is értettem, hogy ezt hogyan gondolták komolyan? Ennyire idegen, semmilyen zenékkel telepakolni egy remek rajzfilmet, háááát… érdekes volt, és úgy gondolom, hogy emiatt a hiba miatt mindig érni fogja valamilyen negatív kritika ezt az alkotást, történjék bármi.

ark.png

Az Assault on Arkham nem diktál nagy tempót, ezáltal nem is kell kapkodnunk a fejünket a játékidő alatt. A kapkodós, trehány munka helyett egy olyan rajzfilmet kaptunk, amiben nagy figyelmet fordítottak a karakterekre és a közöttük lezajló párbeszédekre. Oliváék ráadásul mertek durvább jeleneteket is beletenni a játékidőbe, amik tovább tudták fokozni az élményeket. Soha rosszabb DC Comics rajzfilmet! 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr176558365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.30. 15:36:45

fákjú, honnan szerzed meg ezeket állandóan ilyen hamar?

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.07.30. 15:40:05

@doggfather: A kapcsolatok.... :D (küldtem egy üzenetet)

Nyílméregbéka 2014.08.01. 01:45:02

Oliva rajzfilmei mindig remekek. Remélem hamarosan ez is jön az HBO-ra, én ott szoktam ezeket megnézni.

Nikuyome 2014.08.02. 08:47:06

Egyáltalán nem értek egyet ezzel a kritikával, ez Oliva egyértelműen gyengébb alkotása, nagyon sajnálom, hogy ennyire hullámzó a teljesítménye. Ez egy rakás szar a Batman: A sötét lovag visszatér 1,2-hoz képest, és a Justice League: The Flashpoint Paradox-hoz képest is.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.08.02. 09:08:17

@Nikuyome: Jó, ez most olyan, hogy Tarantino is miért rendezett filmet a Ponyvaregény után... Még, ha nálam fennáll egy kisebb Batman-rajongás, és emiatt néha több pontot kap az adott film, akkor sem gondolom, hogy ez a film nem érdemelné meg a dicséretet. Ha nem is a legnagyobb gigászok (Jokeren kívül) próbálnak meg keresztbe tenni Batmannek, akkor is jó ötlet volt előhúzni a tarsolyból néhány kisebb, de annál érdekesebb DC Comics ellenfelet. Deadshoot, Harley Quinn...

Amúgy meg úgy üt igazán, ha ismered az Arkham Asylum játékot.

Nikuyome 2014.08.02. 12:58:49

Játszottam a city-vel, meg az asylum-mal még évekkel ezelőtt, de akkor sem üti meg a korábbi Jay Oliva művek színvonalát, nincs mit ezen szépíteni. Az Arkham Knight-al már biztos nem fogok játszani mivel már leszoktam a játékokról teljesen. Mondjuk volt tőle korábban is középszerű gyenge rajzfilm mint a Zöld lámpás, Doctor Strange, de ez akkor is csalódás attól az embertől aki megalkotta a legjobb amcsi képregényrajzfilmeket. A Batman: A sötét lovag visszatér 1,2-vel, Justice League: The Flashpoint Paradox-al elég magasra tette a lécet, de dolgozott a Batman a piros sisak ellenen is, az is jó. Korábban nem voltak ilyen jó rajzfilmek, csak elvétve a rém álarca meg pár darab, aztán most meg azt látom visszasüllyed a középszerűségbe, mert A sötét lovag visszatér 2. részéhez képest már a Justice league: War is sokkal gyengébb lett.
süti beállítások módosítása