[Supernatural Movies]

Pofázunk és végünk

2014. augusztus 07. - REMY

Nem sokat kellett volna alakítani a magyar címen, hogy tényleg helyénvaló fordításnak legyünk szemtanúi, ugyanis a tökéletes cím úgy nézett volna ki, hogy Pofáznak és VÉGÜNK! Tim Story egy újabb gyöngyszemmel kedveskedett a nagyérdeműnek, melyben az ezerszer lerágott buddy-cop kliséket rakosgatta egymásra úgy, hogy végül semmit nem sikerült felépítenie.

ride.jpg

Ben, a gimnáziumi biztonsági őr az elmúlt hónapokat azzal töltötte, hogy megpróbálta bebizonyítani Jamesnek, az atlantani rendőrség nyomozójának, hogy megérdemli a húgát, Angelát. Amikor Ben felvételt nyer a rendőrakadémiára, akkor úgy érzi, hogy ezzel kivívta James tiszteletét. A nyomozó azonban bizonyítékot akar Ben rátermettségére, így Ben kénytelen egy napot eltölteni a rendőrök való világában…

Nincs azzal semmi gond, ha sablon-sablon hátán van, de amikor már a kreatív ötletek teljes hiányát tapasztaljuk, akkor kissé húzhatjuk a szánkat. Tim Story legújabb alkotása semmi, de tényleg semmi újat nem tud felmutatni. A film története ráadásul döcögve halad a célja felé, amiben a nagydumás, stand-up comedy műfajban igencsak aktív Kevin Hart beszél megállás nélkül. Ez teljesen rendben is lenne, ha Hart poénjainak lenne értelme, és nem csak a levegő beszélne másfél órán keresztül.

A Ride Along lehetett volna jó film, de pont az hiányzott belőle, ami miatt ezt a filmet leforgatták. A poénok! Annyira gyenge, és annyira kevés viccet hallhattunk a másfél óra alatt, amennyit egy átlagos drámai filmben. Se Ice Cube, se Kevin Hart nem tudott betaláló, egyszerű, de nagyszerű beszólásokat összerakni, ami miatt a film inkább hasonlított egy akció-bűnügyi filmre, mint egy vígjátékra. A végeredmény azonban így sem lett szebb.

ride2.jpg

Egyetlen egy pozitívum van a Pofázunk és végünkben, hogy egyáltalán nem nézhetetlen. Ez azért nagy szó, mert kiemelkedő dolgokat nem tapasztalhattunk a játékidő alatt, de az összkép valahogy mégsem lett vállalhatatlan. Nagyon úgy tűnik nekem, hogy a buddy-cop filmeket nem lehet elrontani, maximum jobbra vagy gyengébbre készíteni. A filmet igazából azoknak ajánlom, akik szeretik a buddy-cop zsánert, vagy akik tényleg nem tudják, hogy mit nézzenek. Egyszer simán vállalható. 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr976551917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.07. 08:12:41

hihetetlenül gyenge egy film. És a sikerét, meg a 2. részt se értem mi indokolja. :S

csaky000 2014.08.09. 22:44:18

Nem értem ezt a Tim Story faszit ki ülteti még bele a rendezői székbe! Tényleg ekkora siker lett volna a borzasztóan hitvány F4 első és második része, vagy a minden jó poén gázul előadó Amerikai Taxi? Ha rajtam múlna egy hétköznap délutáni matinéműsort se rendezhetne...

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.08.10. 00:11:05

@doggfather: A 2. részre tudok kereken 153 millió indokot mondani. ;)

A sikerét meg csak annyi indokolja, hogy az USA-ban lassan már egy műfaj a "filmek, amelyeket a fekáknak adunk el". Fekete rendező fekete színészekkel, fekete szövegekkel csinál egy filmet, az öntudatos feketék meg özönlenek rá. A másik ilyen a két részt megért, pont szintén Tim Story-rendezte Think Like A Man, amelyről a világ többi részében kb. azt sem tudják, hogy eszik-e vagy isszák, ott meg brutális siker.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.10. 07:48:21

@danialves: ott a pont, akkor úgy teszem fel a kérdés, hogy a csába tudott 153 millát kitermelni ez a feka vígjátéknak is harmatgyenge valami.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.08.10. 10:58:01

@doggfather: Mondom, hogy leszarják, ha harmatgyenge.
Gondolom ha kijönne egy film Tupac életéről, te is elmennél rá, és nem a Rottentomatoes-t böngésznéd, hogy ha csak 40%, akkor inkább otthon maradsz. (Vagy nem tudom milyen példát mondjak, hogy átérezd :D)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.10. 19:16:40

@danialves: ezt is megnéztem, de sírtam utána, és a 2. részt nem fogom megnézni Cube ide vagy oda.
süti beállítások módosítása