[Supernatural Movies]

[kritika] Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk? (1995)

2014. szeptember 01. - REMY

Michael Bay egy jó rendező, sőt egy igazi mágus, DE csak abban az esetben, amikor csak egy ici-picit száll el magától, és nem akarja megváltani teljesen a világot. Volt idő, amikor a neve garancia volt a sikerre, és szórakoztató blockbustereket tett le az asztalra, nem pedig Transformers folytatásokat. Az egyik korai filmje, a Bad Boys a mintapéldánya annak, hogy miért is nem szabad őt semmibe venni, mert bizony Michael Bay, maga a pop-corn zabálás szinonimája.

bad1.png

Mike egy igazi szoknyapecér, míg haverja Marcus egy példás és szerető családapa. Az egyetlen közös dolog bennük, hogy mind a ketten a miami rendőrség legjobb nyomozói. Az egyik megoldott esetükbe azonban egy kis porszem kerül amiatt, hogy ismeretlen tettesek elrabolják a megszerzett kokaint. A két nyomozó minden eddiginél nehezebb felad elé kerül, amit tovább nehezít, hogy a személyiségüket kénytelenek felcserélni…

 

„Bad boys bad boys
Watcha gonna do,
whatcha gonna do when they come for you”

Az általános iskola alsó tagozatában akkor voltál igazán menő, ha láttad a Bad Boys című filmet. Nélküle semmi tekintélyed nem lehetett, hiszen nem láttad Martin Lawrence és Will Smith fergeteges párosát a filmvásznon. No, de szerencsére az én környezetemben kevés ilyen eset volt, ugyanis mindig beszédtéma volt a két zsaru története, amikor azok éppen feltűntek a televíziók képernyőjén. De, hát miért is lett volna ez másként, amikor itt Bay nem szarozott, hanem elénk rakott egy olyan tökös buddy-cop mozit, amit a pörgős rendezésének hála egy percre sem tudtunk unott arccal nézni.

A film önmagában nem egy csúcskategóriás akciómozi, ugyanis ahhoz nem elég komoly, és nem elég intelligens. Ám Bay-ék nem is erre játszottak. A két főhőst helyezték az előtérbe, és a jól megírt beszólásoknak hála simán, lazán elvitték a hátukon az alkotást. Illetve nem csak a két zsarut érdemes kiemelni, hanem a főnöküket, Joe Pantoliano-t is, aki szintén haláli volt a szerepében. Ez a hármas képes volt arra, hogy elfeledtesse a film apróbb, logikai buktatóit, és egy olyan élménnyel gazdagítson bennünket, ami után nem a rosszkedv fogja meghatározni a napunk hátralevő részét, hanem az öröm.

bad2.png

A Bad Boys – Mire jók a rosszfiúk című film tehát pont arra jó, hogy kikapcsoljon bennünket, szórakozzunk, és élvezzük azt, ahogy a fő páros parádézik a kamerák előtt. Bayre itt nem lehet panasz, így kell kinéznie egy jó popcorn mozinak, amiben az akciók és a beszólások játszanak főszerepet. Méltán vált a 90-es évek egyik klasszikus akciófilmjévé a Bad Boys. 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr256630965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.09.01. 09:23:28

tényleg nagyon jó film, az elején amikor a kocsit lezabállja lawrence az frenetikus. :D

lenovop780 2014.09.01. 16:22:43

Kivételesen a 2. rész jobb ...
Várom a harmadikat.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.09.01. 16:35:12

@lenovop780: A harmadikat én is várom. A második a jobb? Érdekes. Szeretem azt is, de nekem az már egy kicsit sok volt. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.09.01. 17:04:50

@lenovop780: már hogy lenne jobb?!

Ha az első rész kicsit is hihető a másodikra ezt már totál elvesztette bay.

Pascow 2014.09.02. 16:08:42

én kiemelném még Tchéky Karyo-t is aki zseniális Fouchet szerepében plusz a szinkron is nagyon jól sikerült
süti beállítások módosítása