[Supernatural Movies]

[kritika] Bad Boys 2 - Már megint a rosszfiúk (2003)

2014. szeptember 02. - REMY

Eltelt 8 év az első rész sikere óta, és Michael Bay úgy gondolta, hogy el kell készítenie a Bad Boys 2. részét is! A gondolat ugyan jó volt, de a végeredmény jócskán elmaradt az elsőtől, így Bay ismételten belesett abba a hibába, amit a Transformers filmjeinél is tapasztalhattunk, azaz túlpörögte az egészet, és végül nem sikerült hoznia azt a színvonalat, amit az 1995-ös első próbálkozásnál.

bad3.png

Mike és Marcus azon vannak, hogy megakadályozzák az extasy elterjedését a városban. Tapia a könyörtelen drogbáró nem kicsiben szeret gondolkodni, így neki az egész város kell. Nem kímél senkit és semmit, Ő uralkodni akar. A helyzet tovább bonyolódik, amikor kiderül, hogy Marcus húga, Syd is az ügyön dolgozik…

Szeretném leszögezni, hogy én szeretem a Bad Boys filmeket, sőt a folytatást is! De, úgy gondolom, hogy Bay teljesen feleslegesen próbálta játszani az agyát, mert pont azt ölte ki a filmjéből, ami olyan jól működött az első részben. A lazaság, és a poénok. Először is indokolatlanul hosszúra készítette a 2. Bad Boys filmet, ami miatt sok felesleges jelenet tarkította a játékidőt. Másodszor pedig Martin Lawrence karakterét teljesen kiherélte, mert a vicces és jópofa Marcus helyett egy néhol idegesítő, de a többségében rinyáló zsarut kaptunk. Persze, Ő a sokat dumáló néger, de túlzásba estek vele kapcsolatban. Legalábbis szerintem.

Azonban a helyzet mégsem annyira vészes. A hangulat még mindig megvolt, és a vicces beszólások is elhangzottak, de a már említett hosszúság miatt sajnos sok volt az átfedő rész a szórakoztató jelenetek között. Bay túl sokat markolt (+ még egy cameot is bevállalt, bár ez nem volt gond). Természetesen valamilyen szinten meg tudom érteni, mert mégis csak egy folytatásról beszélünk, de amikor valami jól működik, akkor illene odafigyelni arra, hogy ne essünk túlzásokba. A forgatókönyv felesleges drámai részekkel operál a film első felében. Az egyetlen nyerő, és okos húzás Baytől és a stábtól, hogy az utolsó fél órában felpörgették az eseményeket és kibaszták a kukába a felesleges töltelék részeket, és csak arra koncentráltak, hogy az akciók és a páros jól működjön. Ezt meg is oldották, sőt… sikerült téttel is felruházni az eseményeket, így valamilyen szinten már izgulni is tudtunk a történéseken.

bad4.jpg

Összességében tehát továbbra is élvezetes a Martin Lawrence – Will Smith páros, de Baynek nem sikerült megismételnie azt, amit elért az első filmjével, így némi hiányérzet lengi körül a produkciót. Ám továbbra is várom Bay és a fiúk visszatérését, ugyanis ha igazak a hírek, akkor Jerry Bruckheimer megerősítette, hogy a 3. rész forgatókönyve sínen van, így 2-3 éven belül ismét visszatérhetünk Miami utcáira. 6,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr126631807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.09.02. 10:26:33

az első rész nem jó részeit sikerült extra fokozatra kapcsolni erre a részre sajnos. Több a lövés, robbanás, kevesebb a család, barátság.

Jah, és mindenki hülye, mármint pszichomókushoz járó bolond az összes rendőr ami már kicsit sok sztem.

nevetkőzzcsakszopnifogsz! 2014.09.02. 19:47:02

-Hány éves vagy?
-15.
-30-nak nézlek cula
süti beállítások módosítása