[Supernatural Movies]

[pilot] Star Wars - Lázadók (2014)

2014. november 06. - REMY

Bár jómagamat Star Wars rajongónak tartom, de a 2008-ban indult Klónok háborúja című sorozatot mégsem néztem. Valahogy nem hozott lázba az animációs részleg, így ez kimaradt az életemből. Azonban a közelmúltban történt események (Disney feltűnése, stb) hatására az újonnan feltűnő, SW: Rebels néven futó sorozat mégis megmozgatott. Úgy gondoltam egy esélyt megérdemel, mert a concept art-ok, illetve az első előzetesek meggyőztek arról, hogy ez talán egy kicsit más lehet, és talán valami jó fog kisülni belőle.

sw.png

A pilot alapján csak azt tudom mondani, hogy van benne fantázia. Bár az első epizód egy kissé gyerekes (talán a Disney hibája) lett, de ennek ellenére mégis szórakoztató volt a játékidő nagy része. Ami talán a legfontosabb, hogy a készítőknek sikerült a nosztalgikus hangulatot megteremteniük, ami azért valljuk be, nem egy elhanyagolható tényező egy Star Wars alkotásnál. A történet ugyebár a III. és IV. rész között játszódik, de ahogy azt a logikus gondolkodásmód diktálja, a stílus és a hangulat az Új reményre hajaz. És ez így van jól!

A szereplőkben pont annyi rokonszenvet, illetve rejtélyt találhatunk, amennyi kell egy kis figyelemfelkeltésre. A további részekre nézve ez jó lehet, hiszen lehet majd kiért szurkolni. Mondjuk néhol azt hittem, hogy egy repülő szőnyeg is megjelenik majd valahol a háttérben, mivel a főszereplő Ezra, kissé Aladdin utánzatnak tűnik így elsőre, de összességében nem tudom azt mondani, hogy rossz irányba vitte volna el az alkotást. Mindenesetre a legnagyobb kérdés továbbra is az, hogy a színvonalat mennyire tudják hozni, illetve az, hogy az Inkvizítor mennyire lesz badass főgonosz. A kinézete, illetve az a kis szerepe a pilot epizódban eléggé ütőképes volt, úgyhogy lehet reménykedni. Pontszámot még nem adnék rá, de annyi biztos, hogy neki lehet ülni! 

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr246857725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása