[Supernatural Movies]

[kritika] A Madagaszkár pingvinjei (2014)

2014. december 07. - REMY

Lehet, hogy bennem van a hiba, de már az előzetesek is arról árulkodtak, hogy a Madagaszkár pingvinjei nem lesz több egy erőltetett bőrlehúzástól, amivel megpróbálják kihasználni a családokat és a gyerekeket. Tipikus „még-még-még, ennyi nem elég” szindróma, mert hát mi az, hogy a pingvinek csak perceket kapnak a Madagaszkár filmekben, és az önálló sorozatuk is csak a televíziók képernyőjén van sugározva. Egy mozifilm is kell nekik, hogy teljes legyen a kínálat.

mad.jpg

A kémvilág legjobb és legtitkosabb alakulata négy főből áll: Kapitány, Kowalski, Rico és Közlegény. A legyőzhetetlen csapat ezúttal egy rendkívüli kalandba csöppen. Dr. Octavius Vízagy világuralomra törő főgonosz olyan tervvel áll elő, ami a világ összes pingvinjének az éltét veszélyeztetheti. A pingvinek kénytelenek egyesíti erőiket egy földalatti szervezettel, az Északi Széllel, hogy együtt szálljanak harcba a közös ellenség ellen…

Már előre félek a Mininons filmtől is, mert ezek után attól sem várok többet. Az a baj, hogy nem mindenkinek áll jól a nagyvászon. Különálló filmként nem úgy működnek, mint egy egész torta egy darabjaként, vagy egy kis történet apró részeként. A pingvinek bár viccesek és szórakoztatóak, de úgy ütöttek igazán, amikor a feltűnésükkel megszakították a Madagaszkár filmek cselekményét. Most azonban nem tudtak kiteljesedni, hiába állt a rendelkezésükre 90 perc is.

Kowalskiék történetével az a baj, hogy teljesen érdektelen. Unalmas, sablonos és még a jól megírt szövegeik sem képesek úgy feltölteni a játékidőt, hogy felhőtlenül jól szórakozzunk a négy pofátlanul menő pingvinen. Pedig pont ez volt eddig az erősségük, hogy a semmiből megjelentek, és egy teljesen más stílusú akcióbombát hoztak el az alkotásokba. Most azonban sok volt az üresjárat és kevés a poén. Tény voltak ütős részek, és igazi pingvines jelenetek (bár az előzetesekben már a többségét megmutatták), ám ennél jóval több kellett volna, hogy az összkép ne legyen ennyire felszínes. Az animációs film mivolta miatt a látványra nem lehetett panaszunk, sőt a Madagaszkár pingvinjei esetében még a szinkron is kellően jóra sikeredett, hála a mindig tökéletes Reviczky Gábornak.

mad2.jpg

Összevetve mindent azonban nem tudok mást mondani, minthogy Eric Darnell, Simon J. Smith filmje tipikusan az egyszernézős filmek táborát erősíti, mert hiányzik belőle a lélek, a stílus és a bátorság, amivel átszakíthatja azokat az akadályokat, amik elkülönítik a jó és a közepes filmeket egymástól. 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr926965275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.12.07. 21:25:41

Nem benned van a hiba. ;)
Egyébként annak ellenére, hogy szerintem sem lehet csak comic relief karakterekre felhúzni egy önálló filmet, alapvetően koncepció szintjén még nem temettem volna. Csak amikor kijön egy olyan trailer, ahol ezek a karakterek még csak nem is viccesek, akkor már baj van.

Szóval ez alapján én a Minions-ban valamennyire még bízom, mert ha rendben van a humor, akkor annyira vészes már nem lehet a végeredmény.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.12.07. 21:33:40

@danialves: Csak hát a trailerek már ott is sokat mutattak. A különböző korszakok, stb. Így azok már nem lesznek annyira viccesek. 90 perces játékidő pedig ott is lesz, és ott a karakterek még csak nem is nagyon beszélnek.

Mindenesetre várom, mert szeretem a Gru filmeket is, de nem biztos, hogy magasra kell tenni a lécet.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.12.07. 21:41:11

@REMY: Szerintem a minionok lényege mindig is a pár másodperces gegekben rejlett, szóval annyira sokat ezekből nem tud lelőni az, ha nagy vonalakban elmesélik a történetet.

De abban mindenképpen igazad van, hogy ezekből a poénokból idáig volt 8-10 mondjuk filmenként, most meg kéne vagy 10-szer ennyi, az meg nem biztos, hogy összejön. Főleg, hogy az írókat meg az egyik rendezőt is parkolópályára tették.

Szabóbakterúr 2014.12.08. 07:44:36

Imádom a sorozatot is és már épp ideje volt mozifilmet csinálni de csak VELÜK, mert a többiek népszerűsége eléggé alacsony volt.

Troppauer_Hümér 2014.12.08. 11:50:02

Családilag megnéztük, 8/10. Másfél órát elbírnak a pingvinek.

walter sobchak 2014.12.17. 18:59:40

Én is hamarosan megnézem (kisgyerek rokonokat viszek el rá), és én is ettől tartok (+ a minyon-filmeknél is). Ugyanez a véleményem a pingvinekről (vagy pl. a Timon és Pumbaa-mesékről, amelyeket már gyerekként is erőltetettnek tartottam), csak mellékszereplőknek jók, de azoknak nagyon. Mondjuk még szerencse, hogy a Madagaszkárból őket választották, és nem Julient, aki nekem eddig a valaha látott legidegesítőbb rajzfilm-karakter.

BTW, úgy nézem, meglehetősen egyedül vagyok ezzel, de szerintem a minyonok a Gru-filmekben is max. 10 éveseknek való óvodás poénokat tudtak, ahol max az első néhányon lehetett röhögni. Teljesen nyilvánvaló, hogy önmagukban egy egész filmet nem tudnak elvinni a hátukon (mármint ha ugyanezeket a hasra esős-hablatyolós-böfögős poénokat nyomatják csak). Ne legyen igazam, mert valószínűleg azt is meg kell majd néznem (én vagyok a családban a kisgyerekeket moziba hordó beosztott :) ), és szeretnék jól szórakozni rajta.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.12.17. 19:41:08

@walter sobchak: Én is kisgyerekkel voltam, úgyhogy átérzem. Remélem a Minyonoknál nem fogunk csalódni.
süti beállítások módosítása