[Supernatural Movies]

[kritika] Dragon Ball Z - Cooler visszatér (1992)

2014. december 22. - REMY

Valószínűleg nagy sikernek örvendhetett 1991-ben a Cooler bosszúja, hiszen az azt követő movie is róla szólt, legalábbis részben. Big Ghetti Star ugyanis őt használta fel, hogy újra mozgósítsa Gokuékat, és egy második felvonás keretein belül ismét egy tesztoszteron bombát hozzon/hozzanak el nekünk. Méltó folytatást kapott az előző rész.

vlcsnap-2014-12-20-12h40m04s6.png

Nagy bajban van az új Namek. Egy hatalmas bolygó próbálja meg felemészteni a sajátjukat, így Gokuék minden erejüket összegyűjtve elindulnak a namekok irányába. A bolygón azonban egy nem várt ismerőssel találkoznak, egy olyan gonosszal, akit korábban már megsemmisítettek, de mégis itt van. Cooler visszatért és erősebb, mint valaha…

Szóval ugrottunk egy kicsit az időben, de az emlékek még megmaradtak. Mi is, és Gokuék is emlékeznek még arra a Coolerre, aki Dermesztő küldetését szerette volna beteljesíteni, de nem járt sikerrel. Goku győzött, a gonosz pedig elpusztult. Most viszont ott vagyunk, hogy egy óriási bolygó visszahozta Coolert az élők sorába, hogy újfent harcolhasson. Igazság szerint tökéletesen megoldották a készítők a két rész összecsatolását. Bár egy kisebb időszak eltelt a két rész között, de akkoriban ez pont jól jött az egy éves várakozás miatt. 1992-ben pedig megérkezett az igazi akcióorgia, immáron Vegitával!

vlcsnap-2014-12-20-12h41m17s226.png

A két csillagharcos kőkemény csatát vívott azzal a gonosszal, aki több meglepetést is tartogatott nekünk, és a főhőseinknek egyaránt a játékidő alatt. Az alig háromnegyed órás epizód, bár rövid, de a sok akciójelenet miatt egyáltalán nem panaszkodhatunk. Itt nem húzták az időt holmi üresjáratokkal, hanem harc, harc hátán volt. És ez így is van rendjén, hiszen az első részben megkaptuk már Cooler felvezetését, Big Ghetti Star történetét pedig folyamatosan adagolták a mostani epizódban. Így lett végül egy kettévágott, de mégis egy kerek egészet alkotó duológia, Coolerrel a főszerepben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr366999663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2020.03.28. 02:23:51

Ha azt veszem hogy jobb mint a Cooler Bosszúja akkor egynek elment. Nagy pozitívum, hogy megtudjuk mi lett a Namek sorsa, és Vegita végre szerepet kapott a filmekben. de kb ennyi. Ez ugyanúgy leköveti Dermesztő Visszatérését, aki félig robot lett, ahogy a Cooler leköveti dermesztő csatáját Gokuval a Namekon. Szegény Coolerből is robot lett, hát beszarok ezen az eredetiségen.

Kezdem egyébként azt hinni, hogy a 80-as évek vége, 90-es évek eleje a Termiantor filmek miatt nagyon durván hathatott Toriyamára, meg úgy en bloc a japán mentalitásra, hogy ennyire fostak a mesterséges intelligenciától. Lényegében erről szól az egész Android saga.

Ami nagyon nem tetszett, hogy amikor megjelenik a száz Cooler, ott is kiizzadnak valamit hogy Goku győzzön, nem ám mondjuk egységben az erő, és némi nemű lényeges szerep jutna Krilinnek, vagy Gohannak, és ők elpusztították volna a központi egységet megmentve ezzel a papit. Szerintem ezért a kedvencem Goku és Vegita küzdelme, mert ott még egy olyan véglénynek mint Yajirobe is jutott egy nagy pillanat. Az meg amikor Krillin félholtan majdnem megfeszül hogy kivégezze Vegitát, Goku meg ott kérleli, hát az a csúcsok csúcsa. Abban volt dráma, katarzis, igazából nem si értem ez az alternatív filmes idősík mi a francnak kellett.

Jah és nagy minusz, hogy ez a film elspoilerezte ki lesz a következő Kami, pedig direkt csak azokat a filmeket nézem, amiket már időben elhagytam a sorozatban, hogy ilyesmibe ne fussak bele. Erre tessék.
süti beállítások módosítása