[Supernatural Movies]

[kritika] Dragon Ball Z - A fúzió újjászületése (1995)

2015. április 30. - REMY

A leggyengébb Dragon Ball Z-movie után a készítőknek kutya kötelességük volt valami olyannal előrukkolniuk, ami méltó a korábbi, illetve bármely Dragon Ball alkotáshoz. Brolyt elhagyva, Janembához fordultak segítségért, aki az első kinézete ellenére az egyik legjobb egészestés főgonosz lett a moviek történetében. Röviden és tömören… sikerült kijavítani a hibákat, és újra a csúcson pörög a DBZ.

vlcsnap-2015-02-25-13h53m25s23.png

Janemba elszabadul, a halottak pedig visszatérnek az élők sorába. A két világ lassacskán egybefolyik, és a rendszer teljesen felborul. A túlvilág nincs többé. Egyetlen egy esély van a túlélésre és a világ helyreállítására, mégpedig az, ha legyőzik a gonosz és kövér Janembát. Persze mondani a könnyű, a gonosz második formája nem ismer kegyelmet…

Kellett már a vérfrissítés a szériába, mert a Brolys szálak kezdtek egyre erőltetettebbek lenni. Janemba feltűnése pedig jót tett a 12. mozifilmnek. Igazság szerint ez se volt több, mint a legtöbb mozi, ám a kiváló főgonosznak, valamint az élvezhető történetnek hála mégis sikerült újra élettel megtölteni a szériát. A coolságfaktor konkrétan ki volt maxolva, hiszen nem csak ssj1-2-es szinteket láthattunk, hanem Goku ssj3-as formáját is. Azonban a győzelemhez ez sem volt elég, mert ide már egy olyan erőszint kellett, ami meghaladta a szuper csillagharcos erejét. Így jött a képbe az a bizonyos fúzió, amivel a sorozatban, Goten és Trunks felvették a harcot Buu-val. Ergo, nem Vegetot láthattuk a képernyőn (tehát nem a fülbevalókkal egyesültek), hanem a fúzió végeredményét, Gogetát.

vlcsnap-2015-04-24-13h06m18s174.png

Egy új, korábban ismeretlen harcost, aki elemi erővel bírt, és tudta másodpercek alatt átküldeni a másvilágra a film főgonoszát. A készítők sok karaktert mozgattak és még több harcot tuszkoltak a játékidőbe, aminek az lett a végeredménye, hogy mi rajongók, nagyon is jól szórakoztunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr437395064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.30. 20:29:51

Na ezt pl. sosem fogom megérteni. Hogy szerethetnek ilyen sorozatokat a rövidnadrágból már régebben kinőtt emberek?
Többször nekifutottam, pár rajongó tanácsára, de nekem továbbra sem jön át belőle más, mint agresszió, üvöltözés, verekedés, pocsék animáció...

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.04.30. 20:34:56

@pythonozok: A Dragon ball egy életérzés, akit elkapott, annak teljesen mindegy, hogy 10 éves vagy 40 éves. Én jelenleg 23 vagyok, de még mindig iszonyatosan rajongok a szériáért, és nem látom azt, hogy miért ne rajongjak majd 20 év múlva is ezért a remekműért. :)

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.30. 20:36:06

@REMY: ismertem olyat, aki ötvenévesen is imádta ezeket. Valahogy nekem nem jön át/be/össze ;)
süti beállítások módosítása