[Supernatural Movies]

Az év legnagyobb ökörsége: Kung Fury

2015. május 29. - REMY

Emlékeztek még David Hasselhoff legújabb slágerére, a True Survivor című számra? Nagyon remélem, hogy igen, ugyanis május 28-a pirosbetűs ünnep a filmszeretők számára, hiszen hivatalosan is megjelent a Kung Fury című rövidfilm, mely nem csak, hogy feleleveníti a 80-as éveket, hanem egyszerűen tökéletesíti a trashfilm fogalmát. A végeredményben pedig David Hasselhoff csak extraként szerepelt, hiszen az alapötlet már önmagában is zseniális volt. Ha nem is minden idők (de.. minden idők!) legjobbja, de annyi biztos, hogy az év legnagyobb trashfilmje, és egyben az év legnagyobb ökörsége a Mad Max mellett!

kung_fury_poster.png

A Kung Fury a tömény 80-as évek. Itt minden megtalálható, ami jellemezte minden idők egyik legjobb – talán a legjobb – évtizedét, legyen itt szó pozitívumokról vagy negatívumokról. David Sandberg a Kickstarter támogatásával tudta létrehozni azt az időutazós, kungfus, dinoszauruszos, nácis, verekedős, hitleres, thoros, giccses műremeket, ami olyan sziruposan idézi meg 80-as évek hangulatát, hogy nehéz eldönteni, hogy zseniális vagy éppen bődületesen rossz. Mindazonáltal a geekek biztos, hogy imádni fogják, mert megannyi utalás és megannyi remekül koreografált jelenet jellemezte a rövid játékidőt.

kungss.JPG

A legnagyobb erénye az egész alkotásnak, hogy egy pillanatra sem veszi komolyan magát, egész egyszerűen csak be akarja mutatni mindazt, amit szerettünk abban az évtizedben. Mindezt persze teljes odaadással. Valahogy így néz ki az, amikor találkozik a művészet és a rajongás. Hibátlan!  

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr57500370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fincherista 2015.05.29. 11:01:23

Anno láttam a kickstarteres promóciós videót, ma meg is néztem, kíváncsi voltam mit hoztak össze. Hát... Röviden: i1.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/005/804/images.jpeg

Bővebben: nem tudom eldönteni, hogy ez most egy nagyon awesome stupid movie vagy nagyon stupid awesome movie. Az biztos, hogy egyedi.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.05.29. 11:06:38

kíváncsi voltam, hogy fog e írni valaki is róla. :D

Én is megsasolom és visszatérek. :D

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.05.29. 11:18:25

@doggfather: Ezer éve várom :D David Hasselhoff főcímdala pedig csak megerősített abban, hogy ezt nekem látnom kell!

@Fincherista: Trashfilm. Ennyi a lényege. Ebbe nem szabad semmit belelátni, viszont ami tény, hogy nagyon jól szemlélteti, hogy milyen volt a 80-as évek. Persze mindezt töményen, így azért nehezebben emészthető.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.05.29. 12:59:40

hát ez bitang volt, a mad max-et még nem láttam, de ezek után hardynak fel kell kötnie a gatyáját, mert ez nagyon fury.

Cekkeres Mammer 2015.05.29. 17:01:30

Tökéletes műremek, minden másodperce frenetikus. a rajzfilmbetét önmagában megérne egy külön filmet
süti beállítások módosítása