[Supernatural Movies]

TOP 10 pozitív Dragon Ball karakter

2015. július 04. - REMY

Alig néhány óra van vissza az új Dragon Ball sorozat, a Dragon Ball Super első epizódjáig, így úgy gondoltam, hogy érdemes lenne feleleveníteni azokat a karaktereket, amelyek meghatározták az eddig eltelt 444 részt + moviekat (GT-t kivéve) és sokunk kedvencévé váltak ez idő alatt. Nyilván egy ilyen lista szubjektív, hiszen mindenkinek más az ízlése, de annyi biztos, hogy vannak, és lesznek is közös pontok, amiket nem lehet kikerülni, ugyanis léteznek a Dragon Ball univerzumban olyan nagyszerű karakterek, akiket egész egyszerűen nem lehet utálni. Miután Toriyamáék egy szempillantás alatt kitörölték a GT-t a történetből, így az ott feltűnt karaktereket nem vesszük most górcső alá, így végül maradnak a sima sorozatot, az egészestés kiadásokat, valamint a Z-t meghatározó figurák.

d1_2.jpg

10 – Kaito

vlcsnap-2015-07-04-16h41m34s235.png

Nincs Dragon Ball Z Kaito nélkül, ugyanis az univerzum egyik legnagyobb mesterének köszönhetjük azt, hogy végül Son Goku képes volt felvenni a harcot a legnagyobb ellenfelekkel. Ő tanította meg a Genki Dama technikára, illetve ő volt az, aki felkészítette hősünket a magasabb gravitáció segítségével a Vegita és Nappa elleni harcra. Goku feltűnéséig egy nyugodt, a segítőivel (Bubbles és Gregory) élő mester volt, aki kedvére kocsikázhatott a saját kis bolygóján, azonban az első edzések után már nem voltak nyugodt napjai, főleg, hogy a Cell elleni harc során egy olyan kalandba is belekeveredett, amire még ő maga sem számított. Kaito egy vicces, bölcs és rendkívül segítőkész karakter, aki mellesleg Son Goku egyik legjobb barátja is. 

9 – Trunks

d2_2.jpg

Maga volt a rejtély anno, amikor még az RTL klub-on sugározták a DBZ-t. Megjelent és alig néhány perc alatt miszlikbe vágta Dermesztőt. Fel is lehetett tenni gyorsan a kérdést, hogy vajon ki ő? Egy ismeretlen csillagharcos, aki Goku után kutatott. Miután viszont kitudódott, hogy ki is valójában Trunks, két karakter teljesen más megvilágításba került. Vegita és Bulma kapcsolata nem csak, hogy hatalmas meglepetés volt, de tovább erősítette azt a tudatot, hogy bizony Vegita már nem az a kíméletlen csillagharcos, aki egykoron azért érkezett a Földre, hogy megölje Son Gokut és a világ ura legyen. Trunks nem csak, hogy egy szerethető karakter lett végül, de fontos szerepet játszott abban is, hogy Vegita az egyik legszerethetőbb karakter lett a DBZ végére.

8 – Krillin

d3.JPG

Nincs DBZ Kaito nélkül és nincs Dragon Ball Krillin nélkül. Bár semmi extra tulajdonsága nincs szerencsétlennek, mégis a sorozat egyik legmeghatározóbb figurájává nőtte ki magát. A kezdetben még utálatos Krillin a kalandok során Son Goku legjobb barátja lett, és segített hősünknek átvészelni a legnehezebb időszakokat is. Krillin alapjában véve egy sima ember, azonban Zseniális Teknősnek hála kitűnő harcos lett, aki bár a végső ütést sosem tudta bevinni, de ismer olyan technikákat, amivel akár kíméletlenül oda tud csapni ellenfelének. Viszont fontos, hogy ne kapjon be egy ütést sem, mert onnantól kezdve vége a dalnak…

7 – Bulma

d5_1.jpg

Bulma amennyi pozitív dolgot tesz a célok elérése érdekében, annyira idegesítő tud lenni, ha kiakad. Már pedig kiakad, mert a vérében van az ordibálás. Utálni viszont a rossz tulajdonságai ellenére sem lehet, hiszen mégis csak egy olyan fontos láncszemről van szó, aki hozzátette a maga részét a történethez, valamint azt az apróságot sem szabad elfelejteni, ha róla van szó, hogy ő volt az, aki képes volt Vegita fejét elcsavarni… Bár ezek alapján Chi-chi is megérne egy misét, hiszen ő sincs könnyű helyzetben Son Goku mellett. 

6 – Son Gohan

vlcsnap-2015-07-04-16h47m00s181.png

Egy igazi rinyagép, legalábbis amíg kicsi. Viszont a benne rejlő energia sokszor olyan elemi erővel sújtott le az adott epizódra, hogy még a legnagyobb ellenfelek is meglepődtek rajta. Raditz ellen elkezdte, Nappa ellen folytatta, Dermesztő ellen ismét bizonyított, de a csúcsra Cell ellen ért fel, amikor sikerült átlépnie azokat a határokat, amiket csak Son Goku volt képes észrevenni. Gohan bár sose szeretett harcolni, csak és kizárólag akkor vette fel a kesztyűt, amikor szerettei bajban voltak, ám mégis neki köszönhettük a Dragon ball Z egyik, ha nem a legjobb jelenetét, amikor ssj 2-es szintre lépett.  

5 – Tienshinhan

d6.png

Egyik személyes kedvencem, a kezdetben még utálatos ellenfél, Tienshinhan. Bár neki sincsenek csillagharcos szinten lévő technikái, de a bölcsességével, a kitartásával és barátai iránti szeretete miatt mégis a Dragon ball széria egyik legkiválóbb karakterévé tudott válni az idők során. Úgy érzem, hogy talán egy kicsit több időt is kaphatott volna a 444 rész alatt.

4 – Zseniális Teknős

vlcsnap-2015-07-04-17h23m43s191.png

Lehető őt utálni? Perverz és nagyszájú, valamint a lányokon kívül nem sok minden érdekli, de talán pont emiatt vált a franchise egyik legviccesebb karakterévé, aki néhol ugyan végtelen bölcsességgel fogalmazta meg a dolgokat, de összességében az aktuális poénjai miatt maradt emlékezetes. Emellett az átalakulási formája valami egészen elképesztő, hiszen senki más nem képes arra, hogy vénember létére igazi bodybuilderré váljon. Illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy ő a Kamehame atyja!

3 – Vegita

d7_1.jpg

Minden idők legbüszkébb karaktere, de egyben a Dragon Ball franchise egyik, ha nem a legjobb karaktere is. A Vegeta bolygó hercege, a csillagharcosok egyik utolsó megmaradt harcosa Vegita, aki már az első fellépése során megmutatta, hogy mit is lehet tőle várni. Nem ismeri a vereséget, csak a győzelem érdekli, illetve az, hogy a legerősebb legyen a világon. Son Goku viszont szinte kivétel nélkül mindig beleköpött a levesébe, ugyanis mindig egy lépéssel előtte járt tudásban. A büszke Vegita viszont ezt nem akarta elfogadni egészen addig, amíg össze nem kerültek Buu-val. Ott minden megváltozott, Vegita pedig kiteljesedett és méltán vált a vallomása után az egyik legszerethetőbb karakterré.

2 – Ifjú Sátán

vlcsnap-2015-07-04-17h27m22s75.png

Kezdetben még Son Goku egyik ellenfele volt, majd Son Gohan nem hivatalos keresztapja lett. Nyugodtságának és kitartásának köszönhetően a Namek bolygó legerősebb harcosává vált, miután először Nail-t majd később a Mindenhatót is bekebelezte. Sose volt a legerősebb harcos, de mindig ott volt a harctéren, amikor fel kellett venni a kesztyűt az ellenféllel. A személyiségének hála pedig sokunk kedvencévé vált, hiszen ki tudná utálni azt a Sátánt, aki Gohant tanította, aki Chi-chi unszolására megtanult vezetni, illetve azt, aki a szúrós tekintetével figyel nap, mint nap a Dragon Ballban.

1 – Son Goku

vlcsnap-2015-07-04-17h14m25s253.png

Meglepő, de nem mindenkinél Son Goku az első, viszont nálam nem is lehet kérdés, hogy kit kell az első helyre írnom. Örök kedvenc marad még akkor is, ha talán egy kicsit szürkébb karakter, mint Sátán vagy Vegita. Végtelenül szerethető, vicces, illetve azon felfogása, miszerint mindig a legjobb akar lenni, tette őt a kedvencemmé, és valószínűleg sokunk kedvencévé is. Imádja a sportot, imád ENNI!!! kitartó, és mindene a család és a barátok. No, nem egy lángelme, de igazi főhős karakter, akinek már nagyon várjuk az új kalandját!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr977594570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zombi elvtárs · http://www.zombielvtars.blog.hu 2015.07.05. 17:31:14

Ezt a sorozatot Dermesztőnél kellett volna abbahagyni, mármint miután megölték. Mert utána még inkább szintlépős RPG-re hasonlított, mint előtte.
Az megvan, amikor Kaito azt a feladatot adta a csapatnak, hogy valami vicceset kell mondaniuk, erre Tienshinhan benyögi: Milyen színű VIII. Henrik fehér lova? Nem tudott viccesebbet. :)

2015.07.05. 19:33:20

Szerintem az első 5 hely valamelyikére Boo is odakívánkozik. Zabálnivaló lett, miután a gonosz énjét megsemmisítették.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.07.06. 08:33:23

Nekem all time fav ifjú sátán. Már akkor is mikor gonosz volt.

Be A Ghoulist 2015.07.25. 10:59:24

Nálam egészen konkrétan Goku az abszolút és minden tekintetben utolsó.
Buta, érzéketlen, idegesítő, közben ezzel a "mindenben-erőfeszítés-nélkül-a-legjobb" képességével a Gary Stue iskolapéldája nulla darab pozitív tulajdonsággal. Se stílusa (hacsak a hülyeséget stílusnak nem tekintjük...), se valódi célja, mindent és mindenkit semmibe vesz, mert neki épp olyanja van, ami még ideális főgonosszá is tehetné, de nem, neeem, a sorozatban jóformán mindenki úgy viselkedik, mintha ő maga lenne a megtestesül Jó, a Megváltó, és a nézőknek is ezt sulykolják a fejébe. Pedig kevés rosszabb példát állíthatunk az ifjúság elé, mint őt... Igazából pocsék harcos, mert még a saját hibáiból sem tanul, gond nélkül végignézi a saját családja minden kínlódását, a francba is, még apának is pocsék!:D
Egész egyszerűen ki nem állhatom úgy, ahogy van. Nála már tényleg csak Broly lett üresebb karakter...

ui: Vegitát pozitív szereplőnek titulálni azért egy kicsit erősnek érzem. Igen, még a fene nagy megjavulásával együtt is...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2020.03.13. 01:05:07

@Zombi elvtárs: és azt is súgták neki :D

@doggfather: szerintem IFjú Sátán karakteréhez hatalmas pluszt adott a magyar hangja Csík Csaba Krisztián, érdemes megnézni a vele készült interjút

Érdekes egy lista lett ez, Kaitó mint pozitív és meghatározó karakter????

Tehshinhan aki jobb mint Trunks, Gohan és Bulma????? Lényegében a DBZ-ben semmi szerepe csak így vonszolják magukkal

Az hogy Goku az első meg lehet érteni bár ő szerintem csak a sima DB-ben volt érdekes, a DBZ-ben voltak Sagák amikből abszolút kimaradt és fel se tűnt a hiánya :D

Szerintem Ifjú Sátán, Vegita, és Son Gohan volt a DBZ motorja ha ők nem lettek volna unalomba fullad az egész.

Valamint nagyon sajnálom, hogy az olyan tök jó karakterek mint Oolong, Puar és Yamcha az ismeretlenség homályába süllyedt, comic reliefek lettek

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2020.03.14. 20:21:04

@scal: Igazából Dermesztőig kis túlzással minden sima DB karakternek megvolt a maga szerepe. Szerintem a játékidejüket is tök jól megoldották. Utána viszont teljes mértékben háttérbe szorultak. A Superben pedig pláne Goku és Vegita lettek a főszerepben. Kár érte, hiányoztak onnan is.

Kaitót én kifejezetten bírtam, igazából Ő is a Dermesztős részekig kapott megfelelő játékidőt.
süti beállítások módosítása