[Supernatural Movies]

Underworld - Evolúció

2015. július 10. - REMY

Az első sikeres Underworld epizód után Len Wiseman ismét megkapta a lehetőséget, hogy Kate Beckinsale-lel forgasson, és elhozzák ketten az első rész folytatását, az Evolúciót. A széria továbbra is csak b-színvonalon pörgött, de a mostani kalandozás legalább tényleg felpörgött, és egy-két remekül végrehajtott foltozással sikerült felülmúlni az első részt. Selene ugyanis dögösebb volt, mint valaha!

vlcsnap-2015-06-18-20h39m52s42.png

Selene az üldözött vámpír fel akarja kutatni Marcust a vámpírok királyát, hogy alkut kössön vele az életéért cserébe. Michael a hibrid csatlakozni akar Selene-hez a keresésben, de képtelen az énje egyik felében dühöngő farkasemberben bízni és Selene visszautasítja az ajánlatot. Szerelmük azonban erősebbnek bizonyul a genetikánál, amikor Marcus rajtaüt Selene-en, hogy megsemmisítse a vámpír-lányt. Selene felfedezi, hogy a saját családja árulta el őt és elhatározza, hogy bosszút áll…

Wisemanék tanultak az első rész hibáiból, és bár a végeredmény így sem váltotta meg a világot, de legalább a forgatókönyv nem maradt olyan lyukas, mint az első felvonásnál. A játékidőből, bő 20 percet leszedtek, így a vámpír kontra vérfarkas háború sokkal pörgősebbé vált, aminek hatására kevésbé tudott leülni a Selenéék kalandja. Kiforrottabb, összetettebb, egyáltalán nem erőlködő képet festett magáról az alkotás, amiben már néhol a világosabb színek is megjelentek. A fény utat tört magának a sötétségben, így végül Wisemanék is sikerrel tudták venni az akadályokat.

A nagyobb büdzsé szebb képi világot is eredményezett, így a CGI sem volt olyan bántó, mint 3 évvel korábban. A vérfarkasok nagyobb teret kaptak, a sminkesek pedig újfent bizonyították, hogy értenek a szörnyek megalkotásához. Mindezeket egybevéve a szórakozás ismét garantálva volt azoknak, akik szeretik a darkos, vámpíros és vérfarkasos kalandokat, és képesek eltekinteni azon gyermeteg hibáktól, amik jellemzik az efféle b-kategóriás akciómozikat.

vlcsnap-2015-06-19-11h10m51s109.png

Len Wiseman itt tudta kamatoztatni azt az elképzelését, miszerint ne markoljunk nagyot, de a kicsit legalább próbáljuk meg jó csomagolásban eladni. Az Evolúció egy remek köntösbe bújtatott sablonos mozi, amit a szörnyek és persze a feszülős szerkóban feszítő Kate Beckinsale járattak a csúcsra. A franchise legjobbja. 7,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr397558402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása