[Supernatural Movies]

Underworld - A vérfarkasok lázadása

2015. július 12. - REMY

Számtalan feldolgozást kapott már a Rómeó és Júlia, hiszen a könyven kívül láthattuk már filmben és színházi darabként is, de 2009-ig a darkos, horror kiadás még hiányzott Shakespeare klasszikusából (legalábbis én nem tudok róla, hogy lenne). Noha, nem kell szó szerint érteni a hasonlatot, de lényegében mégis egy klasszikus szerelmi történetről van szó, amit megfűszereztek a már jól ismert Underworld világgal. Len Wiseman lelépett, a helyét pedig Patrick Tatopoulos vette át, aki csalódást keltő produkciót tett le az asztalra.

vlcsnap-2015-06-19-22h12m33s8.png

Úgy tűnik, mintha a sötét világ arisztokratái, a vámpírok és pórjai, a farkasemberek, örökké gyűlölték és irtották volna egymást. Pedig ez nem volt mindig így: évszázadokkal ezelőtt még béke volt a vérszívók magasabb és alacsonyabb rendű fajai között. Vagy legalább is nem volt háború. A Lycanok - a vérfarkasok - akkor még a vámpírok rabszolgái voltak. Ám eljött egy harcos, öntudatos szörny, Lucian, aki a vámpírok királya ellen vezette borzasztó népét…

Az a legnagyobb probléma ezzel az alkotással, hogy a korábbi két Underworld epizódban szinte minden tizedik percben felelevenítették már a Vérfarkasok lázadásának történetét. Lucian a hős szerelmes, elveszíti asszonyát, mert a rideg és kíméletlen Viktor kivégzi a saját lányát az árulása miatt. A vérvonalak nem kereszteződhetnek, a vámpírok továbbra is felsőbbrendűek… legalábbis szerintük.

A harmadik rész története épp ezért, már a film megjelenése előtt tiszta volt mindenki számára, egyedül a hosszabb és bővebb tálalás hiányzott. De vajon tényleg hiányzott ez az Underworld szériából? Egyáltalán nem, mégpedig azért, mert tényleg ismert volt a történet, semmi újat nem adott a franchisehoz, de még csak jobb sem lett, mint elődei. Épp ezért egy teljesen felesleges, csak és kizárólag pénzlehúzás céljából levezényelt alkotás a Vérfarkasok lázadása, ami bár vizuálisan egész pofásra sikeredett, de önmagában egy erőtlen, érdektelen, gyenge film lett, ami miatt messze elmaradt az előző két felvonástól.

vlcsnap-2015-06-19-22h12m43s103.png

Azonban azt nem állítom, hogy nézhetetlen lenne, mert a vérfarkasok színt tudnak vinni a játékidőbe, de Kate Beckinsale hiányában nem ugyanaz az Underworld, mint korábban. Így viszont nem igen lehet dicsérni az alkotást. 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr807559340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása