[Supernatural Movies]

5+1 rajzfilm-adaptáció, amit Michael Baynek kell rendeznie!

2015. augusztus 02. - REMY

Michael Bay nem egy egyszerű eset, mégpedig azért, mert képes olyan dolgokra is, amire csak nagyon kevesen a mai Hollywoodban. A legnagyobb szemetet is el tudja adni az emberek többségének. Imád robbantani, imádja a popcorn illatát, és végtelenül imádja, hogy nem kell megfeszülnie azért, hogy sikeres legyen. Épp ezért sokan szeretik, de közben rengetegen utálják is azért, amit csinál. De vajon tényleg olyan rossz ő, mint amilyennek beállítják? Tényleg ő lenne Hollywood egyik legnagyobb problémája? Nem hinném…

bay1.jpg

Bay ugyanis nem csinál más, mint megalkotja a látványorgiával teletűzdelt, giccses és cukormázas filmjeit, amik az átlagember szükségleteit kielégítik. Ennyi, nem több, és nem is szabad, hogy több legyen, ugyanis Bay ehhez ért, ezt tudja mindenkinél jobban kimaxolni! Épp ezért, ha kicsit visszatekintünk a múltba, akkor észrevehetjük, hogy van néhány olyan alapanyag, amik pont arra várnak, hogy Bay előássa őket a múltból és felvigye őket a vászonra egy látványos és szórakoztató film formájában. Íme 5+1 rajzfilm, amik Michael Bay rendezésére várnak.

1. Pindúr Pandúrok

bay2.jpg

No, biztos nem ez az a film, amit mindenki tűkön ülve várna, de egy jól sikerült casting és egy akciódús előzetes azért meg tudná változtatni a legtöbb ember véleményét az egész Pindúr Pandúrok projektről. Mégpedig azért, mert, ha önmagában nem is egy elsőosztályú rajzfilmről van szó, az akciózásra és a humorra sosem lehetett panasz, amikor a Cartoon Networkön feltűntek Puszedliék. Egy szuperhősös akciómozi keretein belül pedig a látványra se lenne panasz, így minden adott lenne ahhoz, hogy egy sablonos popcorn filmet kapjunk, ami szép kis summát hoz az adott stúdiónak. Utónium professzor szerepében természetesen egy George Clooney-t, Moho Jojó szerepében pedig egy jó Andy Serkis-t tudnék elképzelni.

Plot: „A sorozat főhősei, a három Pindúr pandúr. Szuper erővel rendelkező kislányok, akiket Utónium professzor teremtett. Utónium professzor egy feltaláló, aki só, cukor és minden mi jó, ezekből az összetevőkből, akarta megteremteni, a tökéletes kislányokat. De véletlenül hozzá kevert még egy alkotó elemet, az X-vegyszert. Így jöttek létre a Pindúr pandúrok, akik megfogadták, hogy Bogárfalva védelmére teszik fel életüket…”

2. A kullancs

bay3.jpg

Nyomozós vígjáték Michael Baytől! A The Tick címet viselő rajzfilm a 2001-02-es esztendőben már ugyan kapott egy élőszereplős feldolgozást sorozat formájában (imdb-s pontszámot látva nem is lehetett rossz), de a kék ruhás, kigyúrt Kullancs megérdemelne egy nagyköltségvetésű mozis verziót is, amiben kedvére ügyködhetne a különböző feladatain Artúrral egyetemben. A Pain & Gain és a Bad Boys filmeknél már megmutatta Bay, hogy ért a humorhoz is!

Plot: „A Kullancs, ez a kék színű, 2 mázsás, félelmet nem ismerő, megállíthatatlan, de lágy szívű nyomozó hihetetlenül mulatságos kalandokba keveredik munkája során. Megbízható társával, a vakítóan fehér öltönyt viselő Arthúrral együtt küzdenek a bűnözés ellen, és a vilgá legfurább gonosztevőinek nyomába erednek…”

3. Mega Man

bay4.jpg

Mega Man a 80-as években robbant be a játékvilágba a Capcom által, majd vált igazi nagyágyúvá a későbbi években. Először még a játékipart hódította meg, majd jött a televízió, ahol egy Japán-Amerika koprodukció eredményeként élt meg 2 évadot és 27 epizódot a 90-es évek közepén. Azóta kisebb nagyobb hullámvölgyekkel, de a mai napig fejlődik a Mega Man franchise. Michael Bay pedig új szintre emelhetné a kék páncélban kalandozó Mega Man életét, ha időt áldozna arra, hogy felvigye őt a filmvászonra. Robotok, akció, világmegmentése (USA), azaz tökéletes Bay alapanyag.

Plot: „Dr. Thomas Light and Dr. Albert Wily robotokon dolgoznak, hogy a munkájukkal segítsék az átlagemberek életét. Dr. Wily azonban másra használná a kifejlesztett eszközöket, így egy átprogramozás után az ártalmatlan robotok harci gépekké változtak, amik nagy veszélyt jelentettek az emberiségre nézve. Miután Dr. Thomas Light értesült erről az esetről, megalkotta Mega-Man-t, hogy az ő segítségével akadályozza meg Albert Wily gonosz tervét…”

4. A bolygó kapitánya

bay5.jpg

A 90-es évek egyik, ha nem a legnagyobb és leghíresebb amerikai rajzfilmje volt az 1990-ben megjelenő, majd 6 éven keresztül futó, 113 epizódot megélő Bolygó kapitánya, ami nem csak az amerikai gyerekek, de sok európai óvodás kissrác életét tette boldogabbá arra a 30 percre, amíg a műsoron volt a kék színű szuperhős. Michael Bay lenne talán a legjobb arra a feladatra, hogy felvigye a filmvászonra azt a hőst, aki nem csak egyszerűen megmenti a Földet a pusztulástól, de szemlélteti, hogy mi, mennyire káros a környezetre. Egyfajta tanulólecke is lenne sok ember számára még akkor is, ha a legtöbb dologgal tisztában vagyunk már. Környezetvédelmi, illetve társadalmi problémákat bemutató szuperhősfilmből pedig nincsen sok, ráadásul olyan biztos nincs, ami még szórakoztató is. Az alapanyag viszont már lassan 3 évtizede létezik.

Plot: „Gaia, a Föld istene, felébredve hosszú álmából, azt állapítja meg, hogy az emberek nem törődnek eléggé a Földdel. Ezért öt varázsgyűrűt ajándékoz öt fiatalnak, mindegyik gyűrű más-más erőt képvisel: tűz, víz, szél, föld és szív. Ezek külön-külön is használhatóak, de erejüket egyesítve megjelenik A bolygó kapitány, egy nagyon erős, okos, természetfeletti erejű szuperhős, akinek egyetlen gyenge pontja a szennyezett környezet. Legyengíti, megbénítja a nukleáris sugárzás, a szmog, a sötétség.”

5. Utcai cápák (és Extreme Dinosaurs)

bay6.jpg

Egyik titkos favoritom Bay számára az Utcai Cápák és/vagy Extreme Dinosaurs alapanyag, amik bár nem képviselték az elit minőséget a 90-es években, de voltak olyan tökös és laza akciórajzfilmek, amik megérnének egy misét egy efféle popcorn király számára, hiszen a szórakozás szinte garantált lenne egy Tini Nindzsákhoz, vagy Transformersekhez hasonló film keretein belül. Nyilván nem a 4 cápa, vagy a dínók (bár a Jurassic Park sikerét elnézve, lehet a dínókat jobban megérné megalkotni) váltanák meg a világot, de ha csak a mozis szórakoztatást nézzük, akkor bizony egy fegyverekkel harcoló, a gonosz ellen fellépő mutáns/génkezelt lények lehetséges, hogy jól muzsikálnának. Bay kezében meg pláne…

bay7.jpg

Plot: „A gonosz Dr. Luther Paradigm ellopja munkatársától a kifejlesztett géntechnológiáját, amivel ötvözni tudja a különböző élőlények DNS-eit. Paradigm ezt arra használja fel, hogy mindenkinél erősebb lényeket hozzon létre, amik segítségével a világ ura lehet. Miután a gonosz, Dr. Robert Bolton-t is eltette láb alól, a fiait is megcélozza az új technológiájával, akik cápák DNS-eit kapják meg. Paradigm terve azonban félresiklik, hiszen a négy fivér az új és erősebb formájukkal, felveszik a harcot a gonosz ellen…”

+1 (Hakos) Kandúr kommandó

swat-kats-image0012.jpg

Mikor megtudtam, hogy ilyen lista készül, az első cím ami beugrott az a Swat Kats volt. Körülbelül ötévesen megőrültem ezért a rajzfilmsorozatért, a műholdas Cartoon Network legszebb éveit idézi fel bennem, amikor olyanokon függtem, mint a Dexter laboratóriuma, a Scooby Doo vagy éppen a Swat Kats, melyből sajnos elég kevés részt sikerült elkapnom, de az biztos volt, hogy a nyári bringázásaimat a ház körül (kicsi voltam, na!) ehhez a rajzfilmhez igazítottam. Már akkor éreztem, hogy ezt a lazaságot, ami a két pilóta macska kalandjaiból árad nem lehet űberelni. Ez pár éve megerősítést nyert, mikor előkerestem a rajzfilm címét az intróval együtt és ugyanannyira tetszett, mint régen. Egyelőre élőszereplős film nincs tervben, viszont pár napja jött a hír, hogy a rajzfilmsorozatból új részek készülnek. Addig is nézzétek meg az intrót, ami még mindig nagyon metal!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr287661950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2015.08.02. 20:19:56

Michael C. Hall-t megnézném Kullancsként.

Globetrotter2014 2015.08.02. 21:45:14

Ezek jó része mozira alkalmatlan. (Jó, tudom, az e Battleshipnél se zavarta a készítőket, bár az oltárit is zakózott).

Volt vagy tucat jó sorozat a 80as években, kb a transformersszel egy időben amely mind ordít a megfilmesítésért: ott a MASK, ott a Jayce, Starcom, Robotech, ezek mind sokkal alkalmasabbak blockbuster alapnak. Ezek többsége felnőtt fejjel is újranézhető.

theivan 2015.08.03. 00:01:49

Vajon egy Bay fémjelezte Cartoon Network-moziverzum mennyire erőszakolná meg gyerekkori örökségemet?

Bradolf Pittler 2015.08.03. 07:46:54

Egy Centurions mozifilm sem lenne rossz. :-)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.08.03. 08:37:01

a kullancs tényleg neki való. ott lehetne rombolni a várost, hiszen kullancs is azt csinálta olyan béna volt. :D

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.08.03. 10:57:23

Szerintem ne rendezzen soha többet semmit, mert csak nézhetetlen szemét lesz belőle.

Nyílméregbéka 2015.08.03. 17:51:26

Sose értettem ezt a Bay utálat mániát. A Transformers filmeken kívűl, csupa jó filmet rendezett, amik a mai napig is nézhetők bármikor, mint a Szikla, Bad Boys, A sziget, Armageddon, Pain&Gain stb... A 13 Hours és a Ghost Recon is nagyot fog ütni szerintem.

VadMacs 2015.08.03. 19:00:47

Örömmel látom, hogy a Robotech / Centurions is eszébe jutott valakinek. :)
Mondjuk a Robotech remélem soha nem kerül MájkülBáj' kezébe, mert amit a transzformátorokkal' művelt (főleg eredet történetet figyelembe véve), az felér egy hullagyalázással. :(

larry 2015.08.03. 19:58:58

Annyi kultúrtörténeti utalás van egy PPG epizódban, hogy az "önmagában nem is egy elsőosztályú rajzfilmről van szó" megjegyzés alapján azt gondolnám, hogy több, mint amennyivel a szerző valaha találkozott.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.08.03. 21:13:12

@Nyílméregbéka: bad boys, armageddon, pain gain jó filmek? Menj orvoshoz.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.08.03. 21:23:09

@enpera: Sőt... Én azt mondom, hogy a Transformers 1 is jó. :)

Nyílméregbéka 2015.08.03. 21:27:22

@REMY: Sőt, szerintem a Pearl Harbor sem rossz! :)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.08.03. 22:16:51

@Nyílméregbéka: Na, mondjuk azt túl régen láttam ahhoz, hogy véleményt nyilvánítsak. :) Az a baj, hogy Bay-t rosszul helyezik el Hollywoodban, illetve a károgóknál két véglet van. Vagy király vagy, vagy nulla. Mivel Bay-t nem szeretik, így nulla. Pedig senki nem élteti őt, mármint nem helyezik el Nolan vagy Fincher magasságokba. Csak értékelik azt, hogy a MOZIKBAN még mindig szórakoztató az, amit leművel az ürge. Ő moziba született.

Nyílméregbéka 2015.08.05. 20:31:18

@REMY: meg azt se felejtsd el, hogy van egy korosztály, aki csak az utóbbi tíz év Bay termését ismeri, és az valljuk be nem túl acélos, az egy Pain&Gainen kívül csupa Transformers. :) én abba korosztályba tartozom aki a megjelenése idején, felnőttként látta az összes filmjét, nekem nincs rossz véleményem róla, mert nagy moziélmények fűződnek a nevéhez.
süti beállítások módosítása