[Supernatural Movies]

Big Game

Samuel L. Jackson az Egyesült Államok elnöke!

2015. szeptember 16. - REMY

Fű alatt készült, majd az első előzetessel egy csapásra érdekessé vált az a Big Game nevezetű b-mozi, amiben Samuel L. Jackson alakítja az Egyesült Államok elnökét. Noha, itt a szerepe miatt inkább másodhegedűs, de hát ez kit érdekel, amikor arról szól a film, hogy Finnországban lelövik az elnök gépét, majd Jackson élete egy 13 éves, tapasztalatlan vadász kezébe kerül.

big_game1.jpg

A tizenhárom éves Oskari íjjal és nyíllal felfegyverkezve vág neki Finnország fagyos vadvilágának, hogy kiállja lakhelye ősi próbáját. Kisvártatva egy mentőkapszulára lesz figyelmes, melyet még lezuhanás előtt lőttek ki az égő Air Force One-ból, és az amerikai elnök van benne. Ráadásul a terroristák már úton vannak felé, hogy elfogják…

No, nyilván nem csak azért lett érdekes a projekt, mert Samuel L. Jackson szerepel benne, hanem mert a film nem Hollywoodból, hanem az egyedi stílusukról jól ismert, skandinávoktól jött. Bár, végeredményében nem lett se túl jó, se vállalhatatlan, de sajnos tipikusan „sokat akart a szarka, de nem bírta a farka” film lett, ami által hiába volt adott egy ötletes alapkoncepció, a rendező nem túl acélos rendezésének hála, beesett a két szék közé a produkció.

Pedig a Big Game-ben volt fantázia. Egyrészt a film látványvilága meglehetősen pofásra sikeredett, ami mindenképpen elősegítette azt, hogy ne felejtsük el néhány másodperc alatt a stáblista után a filmet. Azonban mindezek ellenére nem tudott kitörni az alkotás a középszerűségből, hiszen sem a forgatókönyv, sem a színészek nem tudtak annyi pluszt hozzáadni az összképhez, hogy végül kisüljön az egészből egy csiszolatlan gyémánt jellegű mozi. Samuel L. Jacksont kivéve, mindenki alap fordulatszámon pörgött, a cselekmény néhol gyorsan, néhol pedig egészen lassan haladt a célja felé. Így tehát csak annyit lehetett leszűrni az egészből, hogy az alkotógárda akart is, meg nem is. Megelégedtek azzal, hogy kaptak némi pénzt, amiből leforgathattak egy filmet.

big_game2.jpg

Oskari kalandja nem több egy sablonos akció-kaland mozinál, amiből akár egy év meglepetése b-mozi is lehetett volna, de végül csak egy szépen csomagolt, de belül végtelenül üres alkotás lett. Kár érte… 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr167739228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hali69 2015.09.17. 23:38:51

Katasztrofális.
x 100
süti beállítások módosítása