[Supernatural Movies]

Real Madrid, a film

2016. július 01. - REMY

Az Olvasói Hét filmjeit itt találjátok. 

2005. augusztus 25-én a Santiago Bernabéu stadionban debütált Borja Manso ambiciózus projektje, a rajongónknak készült filmje, a Real, la película. Egy (ál)dokumentumfilm a világ legsikeresebb klubjáról, Spanyolország legnagyobb csapatáról, a Real Madridról. Az akkori galaktikus csapatból Raúl, David Beckham, Ronaldo és a csapat jelenlegi edzője, Zinedine Zidane kapott kisebb-nagyobb szerepet a filmben.

real.jpg

A film részben fiktív, részben valós történetekkel mutatja be a klub történetét, illetve Florentino Pérez első regnálásának idejét, valamint Real Madrid-szurkolók rajongását a klub iránt világszerte...

Borja Manso célja egyértelmű volt. Be kell mutatni a Real Madrid nagyságát a filmvásznon keresztül. Ezzel csupán annyi volt a probléma, hogy ez egyáltalán nem sikerült neki. Olyan kérdéseket vonultatott fel a játékidő alatt, ami által egy eredményes alkotást lehetett volna letenni az asztalra, de az egyensúly, a lendület, és az igazi érzés, hogy tartozol egy szurkolói csoporthoz hiánya, teljes mértékben tönkretette a projektet. Ugyanis hiába jöttek elő az olyan kérdések, miszerint; Milyen közös vonások vannak Tokióban és Madridban? Mi köthet össze egy New York-i focistalányt, egy szenegáli kisfiúval? Mi hozhat össze egy spanyol történelemtanárt egy japán diáklánnyal anélkül, hogy találkoznának? A válasz egyszerű: A világ leghíresebb focicsapata, a Real Madrid. A bő 90 perces játékidő alatt komoly kérdések, öt különböző helyszín, valamint egy hatalmas klub sorakozott fel Borja Manso mögött, aki ahelyett, hogy gyönyörűen levezényelte volna az egészet, összecsapott mindet, amit csak lehetett.

Jelen esetben pedig még csak nem is az a legnagyobb probléma, hogy összecsapta az egész filmet a rendező, hanem, hogy tényleg elfelejtette átadni mindazt, amit egy Real Madrid szurkoló kaphat a csapattól. Semmi feeling, semmi hatásvadász elem nem tarkította a végeredményt. Így pedig hiába Real Madrid szurkoló valaki, ezt a filmet nem igazán lehet élvezni.

vlcsnap-2016-05-04-12h28m57s056.png

Szóval, aki egy kicsit is át akarja érezni, hogy milyen a csapat drukkerének lenni, az utazzon vissza egy kicsit az időben, és lesse meg a 2014-es Bajnokok Ligája döntőt, tekerjen oda a 92. perc 48. másodpercéhez és minden kérdésre választ fog kapni Sergio Ramos fejese után. Cristiano Ronaldo kegyelemdöfés büntetője pedig meg is koronázta az akkori éjszakát, a csapatot pedig egészen új magasságokba emelte a La Décima megnyerésével. 5/10

ui: Az élet pedig úgy hozta, hogy a kritika megírása óta a La Décima már La Undécima lett, hiszen 2016-ban is a Real Madrid nyerte meg a Bajnokok Ligáját. 

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr568696228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása