[Supernatural Movies]

Fanboys - Rajongók háborúja

Egy messzi-messzi galaxisban... ez talán egy jó film.

2016. december 03. - REMY

Az Olvasói Hét filmjeit itt találjátok. 

Kyle Newman filmje majdhogynem aktuális a 2016-os esztendőben, amikor is elmondhatjuk, hogy átéltük a közelmúltban mindazt, amit a Fanboys elénk tárt a 90 perces játékideje alatt. Miután 2014 decemberében kijött az Ébredő erő előzetese, az igazi fanboyok olyannyira rápörögtek a VII. Star Wars filmre, hogy a csapból is a Disney égisze alatt készülő alkotás folyt. A tavalyi év decemberében pedig el is érkezett a várva várt film, ami ismét összehozta a világ Star Wars rajongóit.

„Han Solo egy ribanc!”

fan1.jpg

1998-at írunk, a Star Wars rajongók már türelmetlenül várják az első epizód bemutatását világszerte. Eric-nek, Linus-nak, Hutch-nak és Windows-nak azonban a rajongó titulus több, mint egy egyszerű megnevezés - a legmagasabb kitüntetésnek tartják. Az egykori középiskolás barátok nagy tervet találnak ki: átutaznak az országon, egyenesen a fanok Mekkájába, George Lucas Skywalker ranchára, betörnek, és megszerzik a film kópiáját, így ők lehetnek az elsők, akik látják az új filmet…

A Fanboys azonban kihagyta azt a ziccert, amit illett volna belőni az alapanyagot látva. Adott volt egy hatalmas franchise, ami végtelen mennyiségű poénnal és utalással gazdagíthatta volna a forgatókönyvet, azonban mindezek ellenére csak elenyésző számban tudtak bármiféle egyediséget belecsempészni a készítők. Maga az projekt ígéretesnek tűnt, de amikor sablont, sablon hátára halmoztak, valamint a poénokat izzadságszagú erőlködésekké alakították, akkor döbbent rá az ember, hogy a Rajongók háborúja igazából nem több, mint egy, a Star Wars sikerességét meglovagolni kívánó, limonádészerű próbálkozás, ami pont annyira gáz – kis túlzással persze -  végeredményt produkált, mint Jay Baruchel játéka.

Pedig, egy kicsivel komolyabb forgatókönyvvel akár a 2000-es évek Shop-Stopját is megalkothatta volna Newman, de sem ő, sem pedig az írók nem voltak képesek arra, hogy a hozzávalókat egy kerek egésszé összegyúrják. Holott volt itt egy rakás Star Wars érdekesség, egy Leila hercegnő, egy William Shatner, Jay és Néma Bob, meg néhány amatőr Star Warsot utáló trekkes (Igen, trekkes, nem pedig trekker!).

vlcsnap-2016-04-28-12h49m03s174.png

Ennek hatására pedig a Fanboyst nem tudott igazi geekcsoda lenni, bármennyire is ötletesnek tűnt az egész. Ezzel pedig csak és kizárólag egy egyszer nézhető, de könnyen felejthető kaland-vígjáték lett, aminek ugyan sikerült felelevenítenie a Star Wars iránti rajongást, de nem igazán tudott hozzáadni pluszt a messzi-messzi galaxis óriási világához. 5,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr668677996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása