[Supernatural Movies]

Karácsonyi kész átverés - Better Watch Out

2017. december 07. - REMY

Emlékeztek arra a bizonyos jelenetre a Reszkessetek betörők első részéből, mikor Kevin arcon vágja a két betörőt egy-egy festékes vödörrel? Ha igen, akkor ezzel ki is merült a két film közötti hasonlóság, amivel a Better Watch Out-ot el akarják adni a neten. Ugyanis hiába észrevehető néhány easter egg a moziban, ez a film merőben más, mint a 90-es évek egyik legjobb vígjátéka. Ez nem a Reszkessetek betörők horror verziója, ez a Better Watch Out, egy önálló horrorfilm.

betterwatchout.jpg

Egy fiatal fiú és a bébiszitter egyedül vannak otthon Karácsonykor, amikor betörnek hozzájuk. Ám a fiú észjárása nem éppen átlagos, ezáltal pedig a dolgok furcsa fordulatot vesznek...

Hiába a karácsonyi hangulat, hiába van szó betörésről, a Better Watch Out senkit és semmit nem akar majmolni. A kezdeti sablontörténet pillanatok alatt saját útra téved, ahol önálló gondolatokkal vesz lendületet egészen az utolsó másodpercig. Chris Peckover mozija beteg, méghozzá nem is kicsit. Itt nem attól kell parázni, hogy melyik pillanatban leszel egy jól időzített jump scar áldozata, vagy éppen mikor fog tocsogni a vér a képernyőn. A Better Watch Out egy totál más irányból támad, egy olyan helyről, ahonnan senki nem gondolná.

A történet adta lehetőségek miatt olyan, amilyen, a fordulatokkal öl. Kaotikus, kényelmetlen, véres és mocskos, de mindemellett kellemes hangulatú agymenés, ami Karácsony közeledtével, még inkább szórakoztatónak tűnik, függetlenül attól, hogy telis-tele van fekete humorral. Egy igazi kész átverés show, ahol egyszerre gyűlöl és szeret a néző.

better2.jpg

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a horror új erőre kap, és egyre több film teljesít a vártnál jobban a képernyőkön. A Better Watch Out a kellemes csalódások táborát erősíti, és erősen jelez, hogy Karácsonykor nem csak az ajándékvásárlás a kész horror. Igazság szerint rettentő nehéz spoilermentesen írni a filmről, hiszen a lényegi dolgok lelövése pont kiölik a játékidőből a WTF momentumokat. Épp ezért nincs más hátra, mint előre, avagy irány meglesni filmet! 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr5613407333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása