[Supernatural Movies]

2018 legvártabb filmjei #1

Franchiseok

2017. december 08. - Mikesi Tomi

Az előttünk álló évben szokatlanul sok ígéretes film megjelenése várható, ezekből szemezgettem ebben a decemberi cikksorozatban. Az első cikkben különféle franchiseokról, az ún. konzumidiotizmus vegytiszta megtestesüléseiről lesz szó. A második cikkben képregényfilmes vizekre evezünk, a legizgalmasabb címek pedig az utolsó cikkre maradnak. 

rpo2.jpg

Solo – Egy Star Wars történet

A Disney rengeteg energiát fektetett a Star Wars franchise felélesztésébe, törekvéseiket pedig minden várakozást felül múló anyagi siker koronázta. A mikiegeres stúdió azonban komoly kockázatot vállalt a negyedik SW filmjével, nem elég, hogy újfent a film készítése közben cserélt rendezőt, sokan a stáblista láttán is komolyan kételkednek. Arra ugyan a Batman Superman ellen az élő példa, hogy egy kritikailag sikertelen film is képes akár 870 millió dolláros bevételt produkálni, de aggodalomra egyébként sincs oka a stúdiónak. Ron Howard nem csak egy egyszerű iparos, aki megteszi, amit kérnek tőle, méltán elismert rendező, egy csodálatos elme. Más kérdés, hogy a Disney mennyire hagyja kibontakozni. Mindenesetre a szereplőgárda talán kevésbé ismert, mégis tehetséges fiataloktól hemzseg. Donald Glover, aki az intergalaktikus csempész, Lando Calrissian bőrébe bújik, már most érdekes biográfiát tudhat magáénak, amellett, hogy egyre inkább elismert színész, a zenei életben is közkedvelt figura. Emilia Clarke neve egybeforrt a Trónok Harca Khaleesijével, bár színésznői képességei vita tárgyát képezik, a jelenléte mindenképpen plusz pont. Woody Harrelson A majmok bolygója: Háborúban bebizonyította, hogy mennyire releváns színésze is a szakmájának, ő a filmben Solo mesterét fogja alakítani. A kulcsfigura pedig nyilván maga a címszereplő, Han Solo, akit ezúttal Alden Ehrenreich hív életre. Habár a Disney szerelmese a digitális de-agingnek, ezúttal Harrison Ford digitális fiatalítása helyett új casting mellett döntöttek. A szokatlan nevű amerikai színész a tengerentúlon leginkább az Ave Cézár borzasztó akcentusú és tehetségtelen színészeként maradt meg a köztudatban, ami kicsit ironikus bizonyítéka, hogy a fiatal tehetségnek valóban van keresnivalója a Star Warshoz hasonlóan nagy címek körül.  

solo.jpg

 Tomb Raider

Az ilyen ígéretes projektek szoktak hatalmas sikerként, vagy kényelmetlen kudarcként bevonulni az álomgyár történelemkönyvébe, de minden kalandfilmrajongó nevében mondhatom, reméljük, hogy ezúttal az előbbiről lesz szó. Annál is inkább, mert az évtized egyik felfedezettje, a roppant sokoldalú svéd színésznő, Alicia Vikander kapta meg a címszerep nyújtotta lehetőséget és felelősséget.

tombraider.jpg

 Rampage

Azoknak, akik nem ismernék a Rampage egy ’86-os arcade játék, aminek az volt a lényege, hogy a három válaszható karakter (George, az óriásgorilla; Lizzie a gigantikus gyík, vagy Ralph a hatalmasra nőtt farkas) egyikével épületeket romboljunk, miközben túl kell élnünk a ránk támadó katonák hullámait. Hogy ebből kinek jutott eszébe filmet készíteni, az egy jó kérdés, mindenesetre, megszerezték a projekt élére Hollywood legjobban fizetett színészét, (akármennyire szeretem, ezt mégiscsak nehéz komolyan leírni) Dwayne The Rock Johnsont. Az előzetest látva egyértelmű, hogy nem igazán sikerült értelmes apropót kreálni annak, hogy három óriási vadállat játszik majd transzformerszeset az USA nagyvárosaiban, de valószínűleg a film alatt én is kaján vigyorral a számon fogok ülni a moziszékben.

rampage.png

Ready Player One

A könyvváltozatot kötelező olvasmánnyá tenném, mert bár helyenként naiv és giccses, elképesztően élvezetes és okosan felépített regény, a mondanivalója pedig közérthető. Ahogyan a trailer fennkölt nagyképűséggel kijelenti, ez bizony a popkultúra Szent Grálja. Csak remélni merjük, hogy így is lesz. Csak remélni merjük, hogy a filmváltozattól ugyanúgy szóhoz sem fogunk jutni, ahogy a könyvtől elakadt a lélegzetünk. Csak remélni tudjuk, Spielberg életművéhez méltó darabbal tér vissza a tőle megszokott kerékvágásba. 

rpo.jpg

Jurassic World: Fallen Kingdom

A Jurassic Park rebootja az elődhöz hasonlóan elképesztő siker volt, reméljük, hogy a folytatások ezúttal jobban sikerülnek, ami egyébként nem lenne akkora truváj, tekintve, hogy a film plotjával ellentétben a nézők egyelőre képtelenek ráunni a dínókra. Mellesleg az igazi A-listás sztárrá avanzsált közönség kedvenc Chris Pratt továbbra is a szegényember Indyjeként osztja majd az észt, bár van, akinek ez nem kifejezett pozitívum a film mellett. A cselekmény azt fogja bemutatni, hogy bár a Jurassic World bezárt, a sziget vulkanikus tevékenységei miatt Owen és Claire, ha nem lenne mindenkinek tiszta Pratt és Dallas Howard, kénytelenek visszatérni, hogy kimenekítsék a szerencsétlenül járt dinoszauroszokat. 

jura.jpg

Mission: Impossible 6

A sorozat elképesztő megújuláson ment keresztül, az egyetlen franchise, amely elmondhatja magáról, hogy az megjelenési sorrendben ötödik filmje messze lekörözi az elődöket. A film a maga papírmasé jellegű karaktereivel is olyan szerethető és szórakoztató volt, hogy a pénzes bácsik úgy döntöttek, kérem a következőt! Ameddig pedig az igényesség és Rebecca Ferguson kitartanak a széria mellett, ezer örömmel ülök be az aktuális részre. Íme az ominózus bajusz:

mi62.jpg

Ocean's Eight

10 év után Gary Ross (Az éhezők viadala) irányítása alatt rebootolják a szériát, olyan nevekkel a főszerepekben, mint Cate Blanchett, Helena Bonham Carter vagy Anne Hathaway, de szerepet kap Matt Damon és Richard Armitage is. Mi sikerülhet rosszul? Hát, ami azt illeti, látva a Szellemírtók újragondolását, nagyjából akármi. A szereplőgárda ott ugyan kevésbé volt illusztris, de nem csak a színészeken áll vagy bukik egy film sikere. Ha helyén lesz a film stílusa, tempója és kellően bővelkedik majd fordulatokban, már csak az a fontos, hogy ne rontsák el az összképet a fent említett borzalomhoz hasonlóan blőd és erőltetett viccekkel. Mindezeket számbavéve, alapvetően bizakodó vagyok a filmmel kapcsolatban, Soderbergh első része ugyanis mai napig a heist-moviek egyik alapvetése, ilyen örökséget pedig nem illik figyelmen kívül hagyni.

o8.jpg

Legendás állatok és megfigyelésük 2

A 2016-os első rész meglepő kreativitással mutatta be, milyen lehetett varázslóként a húszas évek New Yorkjában élni. Rowling világa továbbra is elképesztően népszerű és varázslatos. Minden adott, hogy a hátralévő négy folytatás is legalább ezt a színvonalat képviselje. A történetbe bekapcsolódik Jude Law is, Albus Dumbledore szerepében, Zoe Kravitz pedig Bellatrix Lestrange egyik felmenőjeként fogja feltehetően Grindelwald táborát erősíteni.

fb.jpg

Hihetetlen család 2

A Pixar ebben az évtizedben már csak folytatásokat fog megjelentetni, amit az elmúlt évtized elképesztő franchise-dömpingjének tudhatunk be. Viszont egyelőre nem sok tiltakozó tüntet a kaliforniai székhelyű stúdió előtt, amiért 14 év várakozás után végre folytatást kap az azóta komolyan felértékelődött szuperhős kultusz egyik legimádnivalóbb vadhajtása. A premissza egyelőre csupán annyi, hogy Mr. Irdatlan otthon vigyáz a legfiatalabb csemetére, míg felesége, Nyúlányka megmenti a Földet. Jöhet!

incre.jpg

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket Facebookon vagy Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr3213453937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

$pi$ 2017.12.09. 09:43:21

Ezek mindegyike gáz. Egytől egyig. :(

Ashley2008 2017.12.09. 10:21:47

Csupa értéktelen film. Talán a Ready Player One... talán.

antisocialnetwork 2017.12.09. 10:21:58

Reboot, a reboot rebootja, a reboot előzménye, a reboot újra gondolása, a reboot újra értelmezése nőkkel...

Alick 2017.12.09. 12:23:03

Esetleg valami eredeti...?

newnt55 2017.12.09. 12:49:47

Elképesztően szegényes az egész filmipar.
Fossák futószalagon a starwars, animációs, szuperhősös filmeket.
Reboot rebootja.
Tomb Raider, Jurassic übergáz.
Már várom a Tango és CAsh és a 48 óra rebootokat.

arncht 2017.12.09. 12:52:56

Hat igen, ha kivesszuk a frenchise, folytatas, stb filmeket, kb semmi se marad.

Mad Mind 2017.12.09. 13:28:22

Még az a szerencse, hogy mindannyian dönthettek úgy, hogy nem nézitek meg ezeket.

2017.12.09. 14:23:31

Ezek közül a Hihetetlen család 2, ami érdekel. Az első részt szerettem (pedig amúgy nem vagyok valami nagy animációs film rajongó). Ha a második szutyok lesz, attól az első nem lesz rosszabb :-D

humorpalanta 2017.12.09. 17:05:52

Solo – Egy Star Wars történet:
Nem tudom az emberek mit szeretnek annyira az SW-n, eléggé gagyi és tudva, hogy mennyire lopott, csak gázabb lesz. (FIGYELEM! Ez egy VÉLEMÉNY, nem kell vitatkozni vele) Szóval ez semennyire nem érdekel.

Tomb Raider
Semmit nem vált ki belőlem. Se a filmek, se a játék, semmi. 0. Nem érdekel.

Rampage
Újabb értelmetlen játékból film megvalósítás. Pixel 2?

Ready Player One
Imádom a könyvet. A film annyira, de annyira jó lehetett volna. Hihetetlen lehetőség volt benne. Kár, hogy így elrontották. (Igen, már a trailer alapján megmondható. Aki olvasta a könyvet, tudja miért.) Nem fogom megnézni, mert csak felidegesíteném magam.

Jurassic World: Fallen Kingdom
Dínóóók, jéééj, jah, én nem vagyok Ross Geller, nem érdekel.

Mission: Impossible 6
Hjajjj, most tényleg? Még hány ilyent gyártanak? A Bourne és a Halálos iramban mellé való. Kösz, kimaradok.

Ocean's Eight
Ugyanaz a sztori, de most figyelj, nőkkel! Húúúú, micsoda ötlet, váó. Tényleg nem tanultak semmit a Ghostbusters katasztrófából? Nem érdekel.

Legendás állatok és megfigyelésük 2
HP-n nőttem fel. De tartottam ennek az első részétől. Pedig jó lett. Várósra sikerült feltornászni, így a másodikat is megnézem. Őszintén szólva örülök, hogy kiszakadtak a Harry körüli világból. Még jobb is lehet, mint az eredeti HP.

Hihetetlen család 2
Annak ellenére, hogy csak egyszer láttam, az első rész klasszikussá érett, szóval mindenképpen megnézem a másodikat. Nem hiszem, hogy el lehetne rontani. Várjuk.

igazi hős 2017.12.09. 20:30:36

Oké, még jöjjön pár ember, aki kifejti, hogy mennyire értéktelen ezek a filmek, és egyébként is csak Tarr Bélát szokott nézi, visszafelé és lassítva, mert úgy sokkal művészibb.
A fenti filmek fele engem sem érdekel, de azok is meg fogják tölteni a mozikat, ebben biztos vagyok.

Filmelemző 2017.12.10. 15:48:37

A Solo, a Jurassic World, az Mission Impossible 6 és az Ocean's Eight érdekes kísérletek lesznek a nézők "kegyeiért"a folytatások elfogadásáért. Alicia Vikander -nek viszont nagyon sokat kell(ene) gyúrnia, hogy morzsányit is hihető Lara Croft legyen.

Harper. 2017.12.11. 22:53:23

Solo és MI6 jöhet, nagyon várjuk!
süti beállítások módosítása