[Supernatural Movies]

Nyírd ki a főnökeidet! - Mayhem

2018. február 17. - REMY

Belegondoltál már abba, hogy mi lenne, ha eltörlődnének az agyadban azok a falak, amik meggátolják, hogy minden egyes őrültséget megcsinálj, ami csak eszedbe jut a melóhelyeden, vagy igazából bárhol? Mi lenne, ha a főnöködet kinyírnád, a kollégáidat feldarabolnád, vagy szimplán csak szétvernéd az irodádat, leszarva a következményeket? A stresszes élet nem jó, pláne, ha a benned felgyülemlő feszültséget vissza kell tartanod, már ha vissza kell tartanod… A Mayhemben ugyanis nem kell visszatartanod, ha rád jön a Stresszoldó Zombi-kór!

mayhem_94899.jpg

Egy erőszakos vírus szabadul el egy cég jogi osztályán éppen azon a napon, amikor Derek Cho-t egy félreértés miatt jogtalanul kirúgják. A vírus hatására a fertőzöttek ugyan tudatuknál maradnak, de rettentő erőszakossá válnak. Hősünk a karanténná nyilvánított épületben ragad, ahol meg kell küzdenie a fertőzöttek hadával…

Már az alapötlet egészen egyedi megoldást igényelt, ugyanis egy eddig nem látott zombifilmet kaptunk az időnkért. Hiszen itt a vérengzés nem azzal telik, hogy agyakat zabálnak a karakterek, hanem felszabadítják az életük során felgyülemlett feszültséget. Ezt pedig valaki jól, valaki pedig rettentő rosszul éli meg a karantén ideje alatt. Hőseink, Samara Weaving és Steven Yeun szerencsére gyorsan rátapintottak a lényegre, hogy mégis mit kell ilyen esetben tenni a túlélésért.

Joe Lynch filmje ügyesen rakosgatta egymás mellé azokat az elemeket, amikből végül felépült az agymenése. Egyszerre próbált meg egy fekete humorral fűszerezett társadalomkritika lenni, ami szemlélteti a munkásember hétköznapjait, és annak nehézségeit, valamint egyszerre próbált meg egy olyan vérengzős akciófilmbe átcsapni, ami már-már az ingerküszüb felső határát súrolta.

mayhem-2017-1200-1200-675-675-crop-000000.jpg

Noha, néhol talán túl lett tolva a levegőbe puffogtatás meg a szájkarate, de összességében kellemes tempót diktált a maga másfél órás játékideje alatt a mozi. Így pedig mire már ráunnánk az irodaház belső légkörére, befejeződik a történet. Ha klasszikusnak nem is fog megmaradni, de egy egyszeri szórakozásnak tökéletes móka lesz a Mayhem. 6,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr3413612033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása