[Supernatural Movies]

Az iPhone thriller - Unsane

2018. július 05. - REMY

Steven Soderbergh valószínűleg unta már a nagyvászonra szánt filmek forgatása körüli hercehurcát és a bazi nagy kamerákat, így fogott egy iPhone-t és nemes egyszerűséggel, pár ujjmozdulattal lerakott az asztalra egy remek kis thrillert. Noha, pont emiatt a minimalista stílus miatt lett mégis nagy felhajtás a projekt körül.

un2_1.jpg

Az egyedülálló fiatal nő, Sawyer Valentini nemrégiben költözött új városba, hogy munkájába temetkezve elfeledjen egy múltbéli zaklatási ügyet. A kellemetlen élmény miatt pszichiátriai elbeszélgetésre megy, ahol a tudtán kívül aláír egy 24 órás kivizsgálást az intézmény falain belül. A probléma csupán annyi, hogy a 24 órából jóval több lesz, valamint a múltja is újra kísérteni kezdi…

Tökre bírom, mikor a kreativitás kap szárnyra egy filmben a CGI helyett és minimum egy olyan film születik meg végül az egészből, mint az Unsane. Soderbergh ráadásul úgy hozta létre ezt a low budget alkotást, hogy minden elképzelését ki tudta maxolni. Sőt mi több… hál’ Istennek nem vált kézikamerás idétlenséggé az egész. Tegyük is hozzá gyorsan, hogy Claire Foy castingja is kellett a sikerhez. Foy kisasszony ugyanis lehengerlő játékkal vitte végig a másfél órás klausztrofób kalandját úgy, hogy szinte végig az arcában volt a kamera. Mikor kellett, visszahúzódó volt, csendes és törékeny, olykor pedig igenis keményen kiállt az igazáért és felvette a kesztyűt a hátráltató tényezőkkel. Nem is tehetett mást, vagy hoz egy magas színvonalat, vagy mehet is a kukába az egész műsor.

A sztori jó, ráadásul megfelelően vannak adagolva és fokozva a történet adta fordulatok. Emiatt pedig a film, hangulatban is képes felnőni a feladathoz. Nyomasztó, a kamerák által viszonylag sötét tónusú, bezártság érzetet keltő filmet kaptunk egy olyan rosszfiúval megfűszerezve, aki egyszerre egy tenyérbemászó ártatlan balfasz, és egyszerre egy félelmetes pszichopata.

un1_1.jpg

Az Unsane az év egyik legkellemesebb meglepetése volt az egyszerű, de kreatív, minimalista, low budget kivitelezésével. Egy jó tempóval megáldott thriller, ami elé érdemes leülni. 7/10

A film MAFAB adatlapja

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr2214094963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása