[Supernatural Movies]

Szezonfilm - Hot Summer Nights

2018. augusztus 05. - Mikesi Tomi

Hollywood legifjabb üdvöskéje, Timothée Chalamet, egyelőre a független, kísérletező jellegű filmek mellett tette le a voksát, és tette mindezt milyen jól!

kepernyofelvetel_733.png

Elijah Bynum első nagyjátékfilmje az a fajta igazán stílusos, könnyed feel good indie movie, amely mentes a hollywoodi nagyjátékfilmek erőltetett ideológia kultúrharcától, sznobizmusától. A felnövés történet főszerepére sikerült megnyerni a Szólíts a neveden Elioját, akinek a neve az elmúlt hetekben elég gyakran elhangzott Villeneuve Dűne-adaptációja kapcsán. Timothée Chalamet az előbb említett filmhez hasonlóan itt is menet közben válik kompetens, egyre inkább felelős döntéseket hozó felnőtté. A filmben Timothée egy Daniel nevű kisvárosi srácot alakít, akit az anyja a nyárra elküldd a nagynénjéhez, Cape Codra, a massachusetts-i tengerpartra, ami nyáron megtelik Boston és New York unatkozó elitjével. Itt Daniel összebarátkozik Hunterrel, a helyi szoknyavadásszal (nomen est omen),  egy Ramones pólós, dealer lázadóval, majd beszáll az üzletbe, miközben megismerkedik újdonsült partnerének titokzatos lánytestvérével.

A 90-es évekbeli vagány setup megsokszorozza a film élvezeti értékét, azonban sajnos nem tudja teljesen elfedni a sztori hiányosságait. A forgatókönyv összevisszasága, inkoherenciája egyrészt tekinthető komoly hibának, másrészt azonban indirekt módon rájátszik arra az összefüggéstelen, kusza életérzésre, ami a kései kamaszkorra jellemző.

hotsummernights.jpg

A filmben több ismertebb karakterszínész is feltűnik kisebb-nagyobb szerepben, mint például William Fichtner, Thomas Jane, vagy Emory Cohen, azonban sem ők, sem pedig a főszereplő trilógia nem kényszerül komolyabb színészi alakításra, ami újfent csak a sajnos elég erőtlen sztorinak köszönhető.

A Hot Summer Nights pontosan az a film, amit egy fülledt, forró nyári éjszakán, a kanapén fáradtan végigterülve megnézünk. Már láttuk korábban, nincs benne semmi igazán eredeti, mégis jóleső érzéssel tölt el; visszamerengünk a régi szép időkre, mikor a nyár még nem a két hetes szabadságot, hanem a majdnem három hónapos VHS-ekkel, diszkó slágerekkel és következmény nélküli felfedezésekkel szegélyezett felhőtlen szórakozást jelentette. Ez a visszaemlékezés pedig igazán mulattató. Könnyed, mégis, kellően keserédes. 7/10

A film MAFAB adatlapja

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr4414153731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása