[Supernatural Movies]

Lelketlen Kurt Russell - A katona

2020. január 27. - REMY

90-es évek végét írunk. A világot elöntötték már a Mad Max klónok, a posztapokaliptikus jövőt elhozó mozifilmek és az egyszemélyes hadsereg felfogásban elkészült akciózások. Paul W.S. Anderson, a B-kategóriás-filmek „királya” összegyúrta mindezeket, majd a végeredménnyel jól nyakon öntötte Kurt Russellt, hogy megalkossa, A katonát.

star-force-soldier-5-e1553103752244.jpg

A jövő harcosait egy különleges és precíz kiválasztás alapján építik fel. Nem ismernek fájdalmat és könyörületet. A tökéletes gyilkológépekre csak egy veszély leselkedik, amikor egy egység már náluk is tökéletesebb katonákat állít hadrendbe…

Kaptunk egy kis Mad Max-et, egy kis Szárnyas fejvadász érzést, valamint egy Van Damme-féle Tökéletes katona újragondolást. Külön-külön ezek a filmek mind működtek, de egybegyúrva, legalábbis úgy, ahogy Andersonék tették, már kevésbé. A Katona mindenbe belefog, de semmit nem ad igazán. Nem teremt világot, nem mutatja be a meglévőt, egyszerűen csak néhány zsinóron rángatott embert használ fel 1 bites feladatok elvégzésére. Pedig, ha végignézünk a névsoron, akkor volt potenciál a nevek terén, ott volt többek között: Jason Scott Lee, Jason Isaacs, Connie Nielsen, Sean Pertwee, Gary Busey, Michael Chiklis és persze Kurt Russell is. Ennek ellenére előbbieknek nem sok esély adatott meg a kibontakozásra, míg utóbbit a forgatókönyv annyira lekorlátozott, hogy még az is csoda volt, hogy lélegezhetett a kamerák előtt. Kis túlzással a lecsupaszított endoskeletonoknak a Terminatorban több érzelem mutatkozott meg az arcán, mint itt Kurt Russellnek.

i1dii.jpg

Azt viszont mégsem lehet mondani, hogy vállalhatatlan lenne az a bő 85 perc, amit kaptunk, csak hát kevés… kevés, mert több volt benne a lehetőség, kevés, mert a témában kaptunk ennél sokkal jobb filmeket és kevés, mert Kurt Russellt sem szabad ennyire elnyomni. Ettől függetlenül megvoltak a pillanatai, egyszerű, de működő akciózásokkal és egyszerű, de könnyen lecsúszó történettel. 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr9615416832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2020.01.27. 17:03:34

"Azt viszont mégsem lehet mondani, hogy vállalhatatlan lenne az a bő 85 perc, amit kaptunk,"

De. Abderson kapott egy A listás húzónevet pár komoly színésszel, ebből össehozott egy TV filmet aminek minden kockájáról sütött az olcsóság.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.01.28. 20:31:39

Jó a kritika!
Viszont simán lehetne ebből is egy remake,sokkal több akcióval.
süti beállítások módosítása