[Supernatural Movies]

Csontropogás és vérgőz - Tyler Rake: A kimenekítés

2020. április 25. - REMY

Röviden és tömören. Ez az a Netflix-film, amiért érdemes előfizetni! Tény, hogy a Russo-tesók álltak az egész projekt mögött, meg úgy az egész filmről sütött folyamatosan, hogy itt most nem valami fércmű készült, hanem egy kellő figyelemmel és odaadással ellátott, kőkemény férfias akció móka. Chris Hemsworth pedig köszönte szépen, felírhatott egy remek darabot a filmográfiájába.

ex1_1.jpg

Tyler múltja nem éppen gyerekmese. Talán épp emiatt válik félelmetesen jóvá abban a munkakörben, amelyikben éppen melózik. Zsoldosként keresi a kenyerét és öngyilkos feladatokra vállalkozik. A legutóbbi felkérése pedig nehezebbnek ígérkezik, mint bármely korábbi…

Rég esett már olyan jól akciófilm, mint most ez. Noha nem egy filmtörténeti remekműről, vagy műfajt megreformáló alkotásról beszélünk jelen esetben, hanem egy olyanról, ami mer bátor és vakmerő lenni. Egyszerre nyúl le a bangladesi gettóba, eleveníti fel a Rajtaütés-filmeket és hozza vissza a régmúlt férfias tesztoszteron bombáit, mindezt persze jól be is rakja egy 2020-ban elfogadott csomagolásba, amitől friss és erőtől duzzadó lesz. A kellő drámai töltettel átitatott történet megtalálja az egyensúlyt. Nem libben át sírásba, nem adagolja túl magát, szimplán csak ellubickol a véres és kíméletlen betondzsungelben. Akció-akciót követ, rohanás és pörgés van, egyszerűen nincs idő megállni és pihenni.

A filmnek egyedül talán azt lehet felróni, hogy a felvonultatott karakterei túl egysíkúak, nincsenek maradandó figurák se a segítő, se a rossz oldalon. Feledhetőek, még ha film közben ez nem is annyira tűnik fel a történések miatt. A stáblistánál viszont erősen gondolkodóba kell esni, hogy; Na akkor most XY miért is volt benne?!

ex2_1.jpg

De annyi baj legyen. Igazság szerint az eddig kaszkadőri melókban utazó Sam Hargrave olyan mutatványt rakott le az asztalra, ami mellett eltörpülnek a hibák. Csontropogtató és vérgőzős akciózúzdákat vonultat fel, olyan szintű koreográfiával és operatőri megoldásokkal, amikre egyszerűen csak csettinteni lehet. A kimenekítés az év egyik meglepetésfilmje lehet. 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr6815638806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hoplita 2020.04.25. 17:53:21

Ebben a percben töltöttem le, estére megkukkolom. Az előzetes alapján jó kis eksönmúvi..az meg jöhet, legfeljebb a zasszony bealszik.:)

ekat 2020.04.25. 19:06:42

Nekünk még a nézhetőt is csak alulról súrolta.... de hozzáteszem / aláírom, egyikünk sem rajong a zsoldostörténetekért. Chris Hemsworth-ot viszont szeretem, "Hopper'-t (David Harbour) meg pláne. :)

kiskutyauto 2020.04.25. 20:39:04

Na persze, majd emiatt fogok előfizetni, egy agyhalál film miatt... hahaha

flatbar 2020.04.25. 22:02:03

Gondolom szarkazmus, hogy emiatt érdemes előfizetni. Ma néztük meg, mert olvastam, hogy milyen jó akciófilm, milyen szuper jelenetekkel... hát... katasztrofálisan gagyi, nullához konvergáló hitelességgel, tipikus amerikai lelki drámával meg egy menőnek tűnni akaró női főnökkel. Borzasztó béna történetszálak, logikai bukfencek sora, kliséhegyek. A tapasztalt veterán amerikai elit katona persze nulla információ mellett rávágja, hogy ő vállalja a küldetést. 16 órával a határidő előtt még kap egy fél napos pihenőt, hogy majd reggel megbeszéljék a részleteket. Reggeli értekezlet után még kávézó teraszán ücsörögni is van ideje. Közben persze a társak már mindent előkészítettek, főleg a fegyvereiket, amiket az akció közben tisztogatnak éppen... És ez még csak az első 20 perc állandóan jelen lévő gagyisága.
Kevés mai filmet nézek, de ha manapság ez számít kiemelkedőnek, akkor nagy bajok vannak. 4/10 maximum, nagy jóindulattal.

speedimi 2020.04.26. 09:18:01

Ne keressük benne az Oscart, akcióbu*iknak kimondottan ajánlott, folyamatos a pörgés.8/10

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.11.11. 14:26:03

Thor egy kiszabott terminátor zsoldosként megy neki az ellennek, és mindenkit megöl, akit nem azt meg péppé ver, hogy megmentsen egy fiút az apjának. Olyan akciókkal, hogy hú! Nagyon jó film volt, agyatlan kikapcsolódásnak kiváló.
süti beállítások módosítása