[Supernatural Movies]

[kritika] Turbó (2013)

2013. október 23. - REMY

Merj nagyot álmodni! Üzeni David Soren idei animációs filmje, a Turbó. A mondanivalót egy egészen elképesztő, és hihetetlen alapstoryval mondja el nekünk, hiszen a főszerepben egy csiga látható, aki veszettül gyors tempóban száguldozik. Első ránézésre egy Verdák – Kicsi Kocsi fúzióról van szó, de végtére is… szórakoztató!

turbo_1.jpg

Turbó egy különös csiga, mert amíg a tesója és a társai a jól meg szokott lassú, szürke tempóban élik mindennapjaikat, addig ő álmodozik a száguldozásról és a szórakozásról. Tempóban nem tér el a társaitól egészen addig, amíg egy szerencsés baleset után szuper erőre nem tesz szert, mert bizony a nitró hatására felgyorsul az élete…

Bevallom őszintén az előzetesek után semmi extrát nem vártam ettől a filmtől, mert nem éreztem benne semmi különlegeset. Majd jöttek a kritikák és a legtöbbjük csak leszólta, ami még jobban tudatosította bennem, hogy a Turbó bizony kevés lesz, és nem váltja meg a világot, valamint beáll az idei gyengén muzsikáló animációs filmek közé. Ez részben igaz is, mert tényleg nem ad semmi újat, és sablonokból építkezik, ám az összképet tekintve nem lehet panaszunk. Én kellemesen csalódtam, mert David Soren megmutatta, hogy a klisékből is lehet építkezni, és ha jól illesztjük egymás mellé őket, akkor a végeredmény nem lesz szörnyű.

A forgatókönyv egyszerű, fordulatmentes - ha nem ez lesz életünk első mozija – és aranyos. A megcélzott korosztály egyértelműen a 10 éven aluliak, mert a mondanivalót nem győzi ismételni, és a fejünkbe verni, valamint a poénok is inkább a kicsiknek szólnak. Ugyanakkor felnőtt fejjel is könnyen élvezetes tud lenni, ha kapósak vagyunk az animációs filmekre. Lényeg az, hogy nem kell nagyot várni ettől a filmtől, mert ha az tesszük, akkor csalódni fogunk, viszont ha egy gyors szórakozásra vágyunk, akkor irány a versenypálya a csigákkal.

turbo2.jpg

A film jól bánik a zenékkel és a hatás vadász elemekkel, így ha nem is jön be teljes mértékben, akkor sem lehet utálni a filmet. Egynek mindenképpen jó, de mint már említettem, nem kell sokat várni tőle. 6,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr725592993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyílméregbéka 2013.10.23. 10:42:08

Kíváncsi lennék, mit szívhattak azon a meetingen ahol elővezették, ennek a sztoriját: "- Figyu, legyen egy csiga, ami kurvagyors, és versenyautókkal versenyez!!!"
Egy slukk a jointból: "- ez mekkora ötlet! És legyen a csiga neve turbó!!"...

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.10.23. 11:07:26

@Nyílméregbéka: Kb ez volt az első gondolatom, mikor megláttam az előzetest :D Elképesztő, de egész jól működik filmként.
süti beállítások módosítása