[Supernatural Movies]

2015 legjobban várt filmjei - 1. rész

2014. december 27. - REMY

Minden év végén, vagy minden új év elején a filmszerető azon gondolkodik, hogy vajon filmek terén milyen lesz a következő, új szezon. Jó, rossz, átlagos, meglepetésekkel teli, stb. Persze előre nem lehet látni, csak követni az eseményeket, melyek nagyjából körvonalazzák az új év felhozatalát. Szóval így 2014 végén, én úgy gondolom, hogy a 2015-ös esztendő egy erős, sok kiváló alkotással tarkított szezon lesz, amiben bár lesznek csalódások is, de összességében sokszor csorgathatjuk majd a nyálunkat. Már csak azért is, mert jön a Bosszúállók folytatása, valamint az év egyik, ha nem a legnagyobb durranása, a Star Wars legújabb epizódja is.

2015.jpg

A következő két napban két listát is olvashattok azokról a filmekről, melyeket valószínűleg megéri majd moziban nézni. Nézzük is hát, hogy mitől döglik majd a légy 2015-ben:

- Bosszúállók – Ultron kora

bossz.jpg

Miután egy nagy felsorolás az egész lista, így a sorrend véletlenszerű. A 2015-ös év egyik nagy durranása májusban érkezik meg a mozikba, amire valószínűleg megint özönleni fognak az emberek, és megmerem kockáztatni, hogy simán legyűri az első rész sikerét. A Marvel szintet lépett, új hangulattal itatja át a filmjeit, ami az előzetesek alapján a Bosszúállóknál sem marad el. Lesz dráma, lesz fájdalom, de lesznek poénok is, hiszen ez utóbbi elengedhetetlen hozzávaló a sikerhez. Az Ultron kora iszonyú kemény lesz!

- Hangya

ant.jpg

Bár a filmről nem sokat lehet még tudni, ám júliusban mégis bemutatják a mozik. Miután idén a Galaxis őrzői a semmiből lett váratlan siker, és az egyik legjobb Marvel film, így a hírek alapján a különcnek tűnő Hangya is okozhat majd meglepetéseket. A kérdés már csak az, hogy ez pozitív vagy negatív lesz.

- Star Wars VII - Az ébredő erő

starwars.jpg

Az év legnagyobb durranása. Mindenkit megmozgat. Tuti kasszasiker. Ám a rajongókat ez nem érdekli. A kérdés az, hogy J. J. Abrams képes lesz-e arra, hogy feledtesse az előző trilógiát, és hogy az új filmjével inkább az eredeti trilógiát elevenítse fel. A feladat nem egyszerű, de ha van rendező, aki képes erre, akkor az ő! Nincs Jar-Jar, de van labdás droid. Lesz Mark Hamill, és egy vadiúj kard. EZT NEM SZABAD ELRONTANI!!!

- Halálos Iramban 7

fast_1.jpg

Paul Walker halála miatt amúgy is nagyobb figyelmet fog kapni ez a film, mint amekkorát kéne. Bár tény Justin Lin felemelte a szériát, és minden idők egyik legsikeresebb franchise-ává változtatta a Halálos iramban-t, de vajon lehet ezt még fokozni? Ez már nem a második, és nem a harmadik rész, hanem a hetedik…

- Jurassic World

jurass.jpg

Bár az első előzetes eléggé megosztó véleményeket szült, az biztos, hogy sokan meg fogják nézni a Jurassic World-re keresztelt „vidámpark” megnyitóját, amiben Chris Pratt próbál majd rendet tenni a pokol elszabadulása után. Az már biztos, hogy az első rész szintjét nem fogja elérni, de még egy szórakoztató blockbuster válhat belőle. Meglátjuk.

- Fantasztikus négyes

fantas.jpeg

Ha, a Hangyánál azt mondtam, hogy nem sokat lehet tudni a filmről, akkor ez a Fantasztikus négyes rebootnál hatványozottan igaz. Konkrétan a négy színészen, és a főgonoszon kívül alig lehet valamit tudna az alkotásról, pedig augusztusban érkezik. Lassan kapnunk kéne 1-2 posztert, illetve valamiféle előzetest is. Amúgy most valamiért úgy érzem, hogy jó lesz ez az alkotás, és feledtetni fogja a néhány évvel ezelőtti próbálkozásokat.

- Bond 24 – Spectre

spectre.jpg

Bond mindig nagy port kavar. A Daniel Craig-féle Bond meg pláne. A Skyfall sikere után a legnagyobb kérdés az volt, hogy ki rendezi a következőt, mikor jön a következő, és hogy Craig marad-e Bond. Ezekre a kérdésekre a választ már megkaptuk, úgyhogy jöjjön csak a film, mert amiben Christoph Waltz a főgonosz, az rossz film nem lehet.

- Az éhezők viadala – A kiválasztott - part 2.

mocking.jpg 

A Hunger Games franchise óriássá nőtte ki magát. A Kiválasztott első része ennek ellenére megosztotta a rajongókat, épp ezért nagyon fontos, hogy a végső epizód hozza azt a színvonalat, amit a Futótűzzel elértek. Novemberben kiderül, hogy miként fogunk emlékezni Az éhezők viadala szériára.

- Mission: Impossible 5 

mission.JPG

Tom Cruise még mindig badass. A Mission Impossible széria továbbra is van olyan minőségi szinten, ami miatt ide lehet tenni a legjobban várt filmek közé. A Fantom protokoll ráadásul az egész franchise egyik legjobbja lett, így ha sikerül azt az útvonalat követni, amit 2011-ben kitaposott Brad Bird, akkor az év egyik legjobb akciófilmjét kaphatjuk meg.

- Mad Max – Fury Road

mad_1.jpg

Az év előzetese díjat szerintem bátran bezsebelheti. Az új Mad Max film az év egyik legzseniálisabban komponált akciófilmje lehet, ha hozza azt, amit a trailerek sugalltak. Tom Hardy ott lesz, és ha ő ott van, akkor nagy baj nem lehet. A Fury Road vagy kegyetlenül odabaszós lesz, vagy egy hatalmas nagy katyvasz, ami a porig lesz alázva. Reméljük előbbi fog teljesülni. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr297014197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.12.27. 20:43:20

Azért sikerült alaposan beválogatnod a lehető legbaljóslatúbb produkciókból:

- Hangya: oké, ez még jó is lehet, de kicsit aggasztó, hogy Wrightot kirúgták, mert túl egyedi volt a Marvelnek. Ez nem éppen egy jó irányt jelez a stúdióról.
- Mockingjay 2: ebben most már talán tényleg történni fog valami, de azért ilyen felvezetés után egyáltalán nem bízom abban, hogy méltó finálét kapunk
- JW: erről szerintem tudod már a véleményem, amit nem az első filmből, azt egy B-horrorból lopták hozzá...
- Spectre: a kiszivárgott emailek alapján most tart a büdzsé 300 milliónál, és éppen azon megy a problémázás, hogy milyen szar a forgatókönyv és át kéne írni. Úgy, hogy közben már forgatnak!
- F&F 7: bakker, csak rá kell nézni a trailerre, maximum önmaga paródiájának lesz jó

Avengerst és a Maxet én is nagyon várom, a maradék 3 eléggé zsákbamacska nekem.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2014.12.27. 22:35:12

Aszongya hogy:
folytatás - univerzum része film - folytatás - folytatás - folytatás - folytatás - folytatás - folytatás - folytatás - folytatás...

Aztán meg mindenki azon sír, hogy nincs eredeti ötlet hollywoodban. Nincs hát, hiszen senki sem kíváncsi rájuk.

(és igen, én is várok ezek közül egy-kettőt, de azért nah...)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.12.27. 23:06:46

@lisztes: Bár nem írtam bele, de azért legfőképpen a mozis produkciókat próbáltam összegyűjteni. Természetesen örülni fogok, ha jön valami a fű alatt, de arra ott van a Smoking Barrels :D Így is 2 részre bontottam, csak hogy mégis összegyűjtsek néhány filmet, amire az átlagember is felkapja a fejét.

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2014.12.28. 10:52:39

Csak blockbusterek? Ennyi lenne a 2015-ös filmes év? Na ne már....

szekőcei 2014.12.28. 10:55:05

fanta 4?

atyaég, szerintem rettenetes lesz - már csak a szereposztás apropójából is a PC jön le, esélyes, hogy alulmúlják az eredeti filmeket.
Főleg ha még a Disney-nek is lesz 1-2 szava az egészhez.

Túrós (törölt) 2014.12.28. 11:03:55

@szekőcei: mindegyik higitott fos volt, annyira ráálltak az összes képregény megfilmesítésére hogy lassan már webcomic-okat is elforgatnak majd

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.12.28. 11:09:49

@vacsad: Nem csak az lesz, de az első részre, most így jött össze. :)

Leone_510 2014.12.28. 11:43:51

ez a cikk az ingyenjegyért már most kampányol? :)

- bosszúállók: ez oké várós nálam
- hangya: mi a frász ez mert a címe nagyon tré, új szuperhiró a hangya? :)
- sw 7: nagyon várós de el lesz kefélve , erre a garancia JJ, ha nem kapsz egy ingyenjegyet a filmre :)
- halálos iram 7: ne humorizáljunk, rókabőr
- JW: reboot, letöltős max
- fantasztikus 4: nekem az eddigi bejött , ez gagyesz lesz a szereplők miatt csak jobb cgi...esetleg
- bond: hidegen hagy, unalmas filmek
- éhezők: rossz színészek , unalmas sokszor látott sztori, tiniknek készült agymosásos kakika
- mission 5: jó lehet. várós
- mad max: 1 trailert láttam, az jó unalmas, halálos iramban apokaliptikus világban, sztori 0

TündérkeRT 2014.12.28. 11:59:53

Én a Szürke ötven árnyalatát várom a legjobban :P Ezek közül csak az Éhezők viadala igaz rám :)

Garott 2014.12.28. 12:01:21

Nagyjából ebben a listában benne is van a jövő év 5 legtöbbet hozó filmje. De azért egy fontos filmet ne felejtsünk el: The Hateful Eight

Mellesleg szerintem a Hangya nagy bukta lesz. Legalábbis nem látom be, hogy mitől lenne az ő sztorija olyan érdekes. Egyáltalán van neki olyan? (én mondjuk Hulkos sztorit raktam volna bele és akkor biztos érdekes lenne)

scandalstone 2014.12.28. 12:50:43

A Fantastic Four lesz a leggázabb. Az ultragáz Miles Tellerrel az élen. Próbál úgy csűcsöríteni a szerencsétlenje, mint Stallone, de nagyon nem megy.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.12.28. 13:07:50

@REMY: Azért "mozis produkció" =/= "az összes franchise éppen aktuális része". ;)

@lisztes: Amúgy csak a korrektség kedvéért, két rebootot folytatásnak írtál.

Szkít 2014.12.28. 14:23:57

A Jupiter Ascendinget is jövőre tolták el, erősen megosztó lesz az biztos de ott a helye a listán
www.youtube.com/watch?v=TLyk00gFPdQ

jamboox 2014.12.28. 14:26:29

Justin Lin szerepét ne értékeljük túl a Halálos iramban szériánál. Főleg úgy ne, hogy a harmadik résszel épp ő tette padlóra a sorozatot. A negyediktől pedig azért lett újból sikeres, mert visszatértek az eredeti szereplők. Ez a film akkor is siker lenne, ha Szabó Géza géplakatos rendezné.
A Mad Max pedig akár milyen szuper jól megcsinált akció és kaszkadőrparádé, sajnos anyagilag nem fogja hozni a ma remélt 100-120 milliót Amerikában.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.12.28. 14:31:09

@jamboox: Hát nem tudom. Azért nem mondanám rossz rendezőnek. Megérdemli a dicséretet, mert eléggé felemelte a Halálos Iramban szériát. Pedig az alapanyag nem olyan, hogy húha... amúgy True Detective részeket és a Star Trek 3-at is ő fogja rendezni. :)

@Szkít: Jupiter szerintem épp akkora bukó lesz, mint az Exodus.

MORiARTY · http://hu.pokernews.com 2014.12.28. 14:38:16

Na igen, én is a Jupiter Ascendinget írtam volna elsőre :) mármint azok közül, amik kimaradtak :)

Amúgy egyetértek az egyik hozzászólóval, leginkább már olyan ez is, mint egy sorozatot nézni a tévében. a moziba is már az újabb részekért megyünk. Hihetetlen, pedig ha hollywood kicsit nyitottabb lenne, akkor rengeteg jó témát találna máshol is.

Ja és szerintem várós a Marsi (The Martian) is, mert azt is bemutatják 2015-ben.

Szkít 2014.12.28. 15:05:48

@REMY: az lehet, de nálam az nem tényező, ha bukó is látszik előre (esélyes a sok tologatás miatt) mindenesetre nekem város, hiába előre látni mik lesznek a hibái. egyébként a Felhőatlasz hogy szerepelt? lehet az is bukó volt de mint film(élmény) összességében megérte, korrekt volt. szerintem azt ez is tudja majd hozni

Nyílméregbéka 2014.12.28. 15:08:59

Ezekből engem a Hangya nem mozgat meg, bár ezt mondtam a Galaxis őrzőiről is először mikor meghallottam hogy mosómedve :) a Fast7, Fantasztikus négyes és az éhezők viadala is hidegen hagy, majd esetleg egy unalmas délutánon az HBO-n...
A többi viszont nagyon varós, plusz az American Sniper, Birdman, és Jupiter Ascendig. Chappie, Tomorrowland, Kingsman, amik még nálam a legjobban vártak.

Nyílméregbéka 2014.12.28. 15:30:34

@Nyílméregbéka: Ja, és kihagytam a második leginkább várt (a SW után) filmet, ami a The Hateful Eight...

agika88 2014.12.29. 01:40:06

Én személy szerint még ide csapom a Beavatott 2. részét.
Trailer alapján nagyon mutatós, pörgős. :)

Jegkoko 2014.12.29. 09:57:30

Nem úgy volt, hogy a fantasztikusan szar 4 es rebootja ugy ahogy van kasza lett?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.12.29. 13:22:38

Szinte mindet moziban kéne megnézni.

csaky000 2014.12.30. 19:02:37

Rossz film amiben Christoph Waltz a főgenya... ööö... Zöld Darázs valaki? Innen az Ultron és a Mad Max várós nekem, a többi meg inkább DVD release számomra...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.12.30. 20:00:09

@danialves: Wright látásmódja túlzó lett volna ide, és a Marvelnek meg van a saját elképzelése, abban kell mozogni, abból amiket megtudtam, láttam belőle szerintem zsír lesz

@REMY: a Fantastic Four szerintem esélytelen, Kate Mara mint Láthatatlan Lány a 157 centijével :D és a néger Fáklya... atyaúristen

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.12.30. 20:05:35

@scal: Pont emiatt lesz jó, mert mindenki leszólja már most! :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.12.30. 20:09:34

@REMY: én a Dumb és Dumber "kettyó" is leszóltam két éve amikor kiderült, hogy nem tudnak nyugodtan ülni a picsájukon

nem tehetek róla, hogy egy Próféta vagyok

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.12.30. 20:11:49

@scal: Tehát te basztad el, hogy végül nem lett jó.... köszi! :) :D

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.12.30. 20:24:53

@scal: Pl. hogy az az Adam McKay írta többek között a forgatókönyvet, akinek a filmjeit nem tartod humorosnak? :D
Én sejtem amúgy, hogy a Marvelnek megvan a saját elképzelése, csak ha A galaxis őrzőiből indulok ki, akkor erre az elképzelésre baromi hamar rá fogunk unni. De cáfoljon rám a film, én örülnék neki a legjobban.

igazságos 2015.01.04. 14:14:47

Habár nem mozifilm, én a Kung Fu Panda 3-atvárom egész évben, decemberig... :) Annál jobb úgyse lesz.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.01.08. 09:54:40

hát a halálos 7est annyira azért nem várom, a jurassic world-őt talán. meg a hangyát is csak talán.
süti beállítások módosítása