[Supernatural Movies]

Return to Nuke 'Em High Volume 1

A Troma újra virágzik!

2015. október 17. - REMY

Lloyd Kaufmanék 1986-ban készítették el az első Nukleáris osztály című filmet, amihez aztán két folytatást is megalkottak az elkövetkezendő években, így a Toxikus bosszúálló mellett egy másik Troma franchise-t is felépítettek a trash-zsánert kedvelők legnagyobb örömére. Azonban hiába lett széria a Nukleáris osztályból is, sajnos a minőség még a zsáneren belül sem volt igazán kiemelkedő – kultstátusz ide vagy oda – így a producer/rendezőnek egy olyasfajta újítást kellett kieszelnie az új évezredben, ami nem csak minőségileg lesz jobb, de a mai trendekhez is közelebb fog állni. 2013-ban elkészült az új Troma-csoda.

return1.jpg

Az iskola közelében lévő atomerőművet lebontották, a helyére pedig egy taco-büfét építettek. Az ott készült ételekbe viszont belekerült egy zöld színű folyadék is, ami az ártatlan iskolásokat vagy megölte, vagy mutánsokká változtatta…

Társadalomkritika, mérgező zöld folyadék, egy rakás Troma-trash (!) és persze STAN LEE (igen, ő a narrátor)! Lloyd Kaufman ismét megcsinálta, hiszen töménytelen mennyiségű szarból épített várat, aminek a csúcsán (elnöki székében) Lemmy Kilmister, avagy a Motörhead alapító frontembere került. Rengeteg utalás - régi Troma-poszterek, Toxikus bosszúálló feltűnése, az első részben szereplő iskola megjelenése – került bele a remake/reboot/folytatásba, ami a kezdeti eszeveszett tempót olyan sikerrel vitte el egészen a végéig, hogy egy-két üresjáratot leszámítva, a stáblista megjelenéséig maxon tudott pörgetni. Ez kellett a sikerhez, hiszen itt nem várhattunk el mély gondolatokat, nem láthattunk CGI-orgiát, hiszen alig néhány tízezer dollárból készült az egész mozi. Ettől függetlenül viszont ötletes és trash-hez méltó látvánnyal örvendeztettek meg minket a készítők, amit bábokkal, maszkokkal, sok-sok meztelen testtel és egyéb kellékekkel tudtak kimaxolni.

kepkivagas.JPG

Kaufman még mindig tudja, mitől döglik a légy, hiszen csinálhatta volna ő is CGI-jal a moziját, de az fele ennyire nem ütött volna, mint amekkorát odavágott egy-egy lebomló maszk vagy báb. Így tehát a Return to Nuke 'Em High Volume 1 sikerrel vette az akadályokat, amik azt eredményezték, hogy egy vicces és mérhetetlenül szórakoztató horror-komédia kerekedett ki az alapanyagból, ami nem csak Uwe Boll számára lehet hatalmas példa, hanem azoknak a kezdő rendezőknek is, akik kevés pénzből szeretnének ötletes mozit készíteni. 2016-ban pedig, ha minden jól megy, láthatjuk a Volume 2-t is, hiszen a Kickstarter kampány jól sikerült, a pénz összegyűlt a folytatásra. 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr47836050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása