[Supernatural Movies]

Ötéves jegyesség / The Five-Year Engagement (2012)

2012. november 04. - REMY

A romantikus drámákban nem igazán vagyok jártas, holott ebben a kategóriában is lehet remek filmeket találni. Nicholas Stoller új filmje az Ötéves jegyesség is ezt bizonyította. Stoller már több nagyobb filmben is közreműködött íróként, mint például Az Igenember, Dick és Jane trükkjei vagy éppen a Muppetsben. Viszont most a forgatókönyvíró szerep mellett, a rendezői székben is megmutatta, hogy mit is tud.

A film egy fiatal szerelmes pár útját meséli el egészen az esküvő napjáig. Az esküvőt természetesen a legideálisabb, legjobb pillanatra tervezték, melyet ugyebár nagyon nehéz eltalálni. Ezt is bizonyította, hogy több akadállyal is meg kellett küzdeniük az idők során. De mint tudjuk, a szerelem mindent legyőz...

jegyesség.jpg

Mint már említettem, nem igazán vagyok jártas a témában, így csak kevés ehhez hasonló filmekkel találkoztam. Eddigi legjobb a Szerelmünk lapjai volt, de egy kisebb meglepetésre, ennek a filmnek sikerült megközelítenie. Legfőképpen talán a forgatókönyve miatt, amiben Stoller mellett Jason Segel is segédkezett. Segelt a legtöbben az Így jártam anyátokkal című sorozatból ismerhetjük Marshallként. Mivel én is követem az említett sorozatot, így kissé fura volt nem Lily oldalán látni őt. De azt kell, hogy mondjam Emily Blunttal nagyon jó párost alkottak, így könnyen szerethető karakterekké váltak a filmben. Rajtuk kívül aki még meglepetés volt számomra az Rhys Ifans, akit ebben az évben többen Lizardként ismerhettünk meg az új Pókember filmben. Azt meg kell hagyni, hogy remekül áll neki a professzori szerep.

A filmben mindenből kapunk egy keveset. Gondolok itt a poénokra, amiket nagyon jól használtak a filmben. Egyet sem éreztem erőltetettnek, mert mindegyik a helyén volt és nem akarták túlzásba vinni. Tettek bele néhány sablont is, bár ettől a film nem lett se több, se kevesebb. Viszont amit a legjobban találtak el a filmben, az a drámai szál volt. Remekül adagolták a nézőknek a drámaiságot. Apránként, egyre többet dobtak oda nekünk, és amikor már túlzásokba estek volna, akkor jött a forduló pont.

Úgyhogy összességében egy remek rendezés volt, egy jó storyval és színészekkel. Bátran meglehet nézni. Egyáltalán nem a tipikus rózsaszínfelhős romantikus tini film volt. 7,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr84887937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása