[Supernatural Movies]

Trancsírák / Tucker and Dale vs Evil (2010)

2012. november 14. - REMY

A horror paródia, mint műfaj már a 80-as, 90-es években megjelent és olyan klasszikus alkotások születtek, mint a Szörnyecskék, a Hullajó vagy a Tremors. A műfaj manapság is közkedvelt, és ezért Hollywood is előszeretettel gyártja az efféle filmeket. (Haláli hullák hajnala, Zombieland, Trancsírák)

tuckeranddale.jpg

A film története pofonegyszerű. Tucker és Dale a frissen vásárolt hegyi nyaralóban akarnak kikapcsolódni, de útközben összefutnak egy csapat egyetemistával, akik egy bizonyos félreértés miatt sorozatgyilkosoknak hiszik őket. Az egyik tanuló egy baleset miatt a hegyi házikóba kerül, majd a barátok mindent bevetve a lány megmentésére sietnek…

Az egész story alapja egy félreértés, mely a probléma forrása is egyben. Ehhez remekül asszisztáltak a filmben látható karakterek is a maguk hülyeségeivel. Tucker (Alan Tudyk) és Dale (Tyler Labine) igazi nagyvilági idióták, akiknek a szívük ugyan a helyén van, de láthatóan a 8 általánost sem járták ki. És ez az a dolog, mely a poénokat naggyá teszi. A sorozatos hülyeségekhez társul egy irreálisan nagy baromság is, melyre az életben nem számítanánk, de mégis megtörténik. Ráadásul az egyetemisták sem a legokosabbak, tehát egy hatalmas IQ harcot láthatunk, mely során hullanak az emberek.

Elia Craig rendezését dicsérni kell, hisz ez a film volt a legelső alkotása és a pontok alapján nagyon szépen helytállt a nézők szemében. A forgatókönyvírásban is részt vett és a kellően egyszerű történet miatt csak a poénokra kell figyelnünk. Ezért is lett számomra az év vígjátéka 2010-ben. 7,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr294906007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.15. 10:32:17

nagyon jó film, végig szakadtam a nevetéstől.
süti beállítások módosítása