[Supernatural Movies]

Yippee-ki-yay!

2013. február 03. - REMY

die hard55.jpg

Február 14.-én John McClane újra bevetésre indul, és várhatóan most is elhangzik majd a szájából a mára már védjegyévé vált mondat, a Yippee-ki-yay, amit általában kiegészít egy motherfucker-rel is. A szólás urdu nyelven hangzik el, és nagyjából annyit jelent, hogy „ezt kapd ki!”, és a végső leszámolás előtt szokta rendszerint bevetni a jól bevált szlogenjét.

...és akkor nézzük azokat a bizonyos jelenetek, amikor elhangzik a Yippee-ki-yay…

Die Hard - Drágán add az életed (1988)
McClane szájából akkor hangzik el először, amikor Hans Gruerrel beszél egy walke-talkie-n, és a főgonosz megkérdezi tőle, hogy vajon tényleg azt hiszi-e, hogy letudja őket győzni.

diehard1.jpg

Die Hard 2 - Még drágább az életed! (1990)
Ebben a részben akkor hangzik el az egysoros, amikor McClane leesik a főellenség éppen felszálló repülőgépének a szárnyáról. Ám előtte sikerül neki kinyitnia a tanksapkát, és az így kiömlő üzemanyag segítségével sikerül neki felgyújtani a gépet.

Die hard 2.jpg

Die Hard 3 – Az élet mindig drága (1995)
Simon Gruber helikoptere éppen egy magasfeszültségű vezeték alatt repül, amikor McClane kilövi a vezetéket, a gép pedig lezuhan. A szlogen itt hangzik el harmadjára.

diehard3.jpg

Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed (2007)
A csata végén Thomas Gabriel elkapja McClane-t, és a pisztolyát a főhős lőtt sebébe nyomja. A zsaru elhinti negyedjére is az egysorost és átlövi a saját vállat, és ezzel elintézi a mögötte lévő rosszfiút.

die hard 4.jpg

Íme egy Yippee-ki-yay összeállítás:

És egy zene amit a szlogen ihletett:

A kérdés most már csak, hogy a legújabb Die Hard filmben mikor fog elhangozni a Yippee-ki-yay, mother***er!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr455060055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása