[Supernatural Movies]

[kritika] Gru 2 / Despicable Me 2 (2013)

2013. július 24. - REMY

2010-ben a Gru óriási sikert aratott, mind a nézők körében, mind a pénztáraknál, így hamar biztossá vált, hogy itt bizony lesz folytatás. Az idei évben el is érkezett az a bizonyos második rész, ami bár nagyon jóra sikeredett, de már érződik rajta, hogy „na, ebből még egy kicsit a nézőknek, mert ez jó…”

gru2.jpg

Grutól segítséget kér az AntiGonosz Liga, hogy segítsen nekik elkapni az újdonsült gonosztevőt, aki egy egész kutatóközpontot képes elrabolni egy szempillantás alatt. A munka mellett a kopasz hősnek a saját félelmével is meg kell küzdenie, hogy boldoggá tegye a lányait…

Olyannyira érződik a folyatás íze, hogy az első perctől kezdve tudjuk, hogy mit fognak jobban nyomatni. Gru és a lányai egy kicsit háttérbe szorulnak, mert bár az alap story róluk szól, de már nem képesek elvinni a hátukon a filmet. Itt jönnek képbe a drága kis minionok, akik mára már közönség kedvencek lettek, valamint jövőre egy saját mozifilmet is kapnak, hiszen olyannyira Gruék fölé nőttek a kicsik, hogy nélkülük semmi nem lenne a film.

Persze mondhatjuk, hogy hozzátartoznak a filmez, és nélkülük tényleg nem lenne Gru, de kézzel fogható a minionok hatalomátvétele. Amikor a film leül egy pillanatra, akkor jönnek ők, ha poénkodni kell, akkor ismét feltűnnek, és ha nem történik semmi, akkor szintén ott vannak.

Ez jópofa meg minden, de inkább már a kisebb korosztály számára lesz felhőtlen szórakozás, mert míg az első rész a nagyobbaknak is szólt, addig a 2. rész már a kisebbeknek készült. (A Minion film meg pláne, bár ez nem jelenti azt, hogy a nagyok nem szórakoznak rajta jól). Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy a mozijegy árát teljes mértékben megéri, és a hét bármely napján meg lehet nézni, mert vicces, szórakoztató, és fokozott tempót diktáló műről van szó.

gru23.jpg

A történetet ügyesen vitték a vászonra, mert bár sablonos a romantikus szál, de egy percig sem gondolkodunk ezen a játékidő alatt. A Gru 2 a folyatások rögös útját átvészelte, és nem fog a feledés homályába merülni. Még mindig a legjobb animációs filmek között szerepel. 7,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr45417292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stefánia vagdalt 2013.07.24. 23:07:06

@Remy: Bakker, ez egy hatéveseknek korhatáros mesefilm, oszt beleírsz a kritikába egy enyhén pedofil mondatot, hogy aszongya: "hogy boldoggá tegye a lányait…"

:-D

GGZs · http://ajemdibi.blog.hu 2013.07.24. 23:25:16

jó-jó, de sose lesz egy lapon a legjobbakkal ;)
süti beállítások módosítása