[Supernatural Movies]

TOP 5 Michael Bay film

2013. december 16. - REMY

Michael Bay a legtöbb ember szemében a világ egyik legrosszabb rendezője. A robbantgatáson kívül nem ért semmihez, és a filmjei nagyon alacsony színvonalat képviselnek. De biztos ez? Biztos, hogy megérdemli Bay a sok kritikát, biztos, hogy rosszul végzi a munkáját? Én úgy gondolom, hogy nem. Nyilván nem sorolom a filmjeit a legjobbak közé, és egyik filmje sem a kedvencem, de bármikor szívesen veszem elő néhány alkotását, és nézem újra, mert Michael Bay egy igazi pop-corn mágus.

ar0.jpg

Ha kikapcsolódásra vágysz, ha nem akarod megterhelni az agyad, ha akcióra vágysz, ha látványra, akkor ő a te rendeződ. Minden más esetben messze kerüld el!

Bay a rendezői karrierjének első egészestés mozifilmjét 1995-ben rendezte meg, ami a Bad Boys címet viselte. Ezzel a filmmel gyorsan meg is szerettette magát a közönséggel, és talán a legkedveltebb alkotása a mai napig. Ezek után 2-3 évente jött 1-1 új filmje, és szépen lassan az egyik legjövedelmezőbb rendező lett Hollywoodban. Amibe belefogott, az bankot robbantott. A csúcsra a Transformers 3. részével ért fel, hiszen több mint 1 milliárd dollárt hozott a konyhára, ami a 6. legtöbbet kaszáló film a világon.
Na, ezek után mondja azt valaki, hogy Bay nem érti a dolgát. Nem a legjobb rendező, de szórakoztatni azt bizony tud!

Nézzük tehát, hogy melyik 5 filmje volt a legjobb.

5 – Pain & Gain (2013)

ar5.jpg

Fura, de ezt a filmet is Michael Bay rendezte. Kissé idegen a stílusához, és talán pont ezért lett sikeres a nézők körében a film. Sokat nem szeretik a rendezőt, de ezt a filmjét csípték, mert Wahlberg és The Rock fantasztikusan mozogtak a filmvásznon, és nekik, plusz a storynak hála egy pofás kis akciófilm kerekedett ki, ami miatt az Izomagyak belekerülhet a legjobb Bay filmek toplistájába. Érdemes nekiülni, mert könnyen pozitív csalódásként élheted meg… KRITIKA

4 – Transformers (2007)

ar4.jpg

Szerintem nem létezik még egy olyan franchise, ami annyi oltást kapna, mint a Transformers. Ez részben érthető is, mert a 2. és 3. rész (vajon a 4. is?) olyan színvonalat képvisel, hogy arra nincsenek szavak. Látványra jók, de ennyi. Rettentően buták… No, de az első rész, szerintem korrektre sikeredett. Optimus Prime és csapata látványos, és szórakoztató filmet hoztak el nekünk, és itt még Bay is büszke lehetett magára, mert az első részt ügyesen rakta össze.

3 – Bad Boys (1995)

ar2.jpg

Az első film. Sokan szeretnének egy ilyen filmmel debütálni Hollywoodban, hiszen a Bad Boys a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend. Pörgős és akciódús, valamint remekbeszabott dialógusokkal van tarkítva, illetve egy nagyszerű, Martin Lawrence és Will Smith páros szórakoztat bennünket. A Bad Boys megmutatja, hogy milyen a jó akció-vígjáték.

2 – A szikla (1996)

ar3.jpg

Talán Bay legkomolyabb filmje, és szerintem sokan ezt az alkotását tekintik a legjobbnak. A szikla a kivitelezését tekintve bőven jó a pop-corn mozikat tekintve, és ennek hatására a több mint 2 órás játékideje hamar elrepül. Ám a film közel sem lett volna ennyire sikeres, ha nem lett volna elsőosztályú a színészi gárda. Sir Sean Connery, Nicolas Cage, Ed Harris is rengeteget adnak a filmhez, és így az összkép elég jól mutat.

1 – Armageddon (1998)

ar1.jpg

Ha ez a film szóba kerül, akkor a legtöbbször a nyálas, hatásvadász (Aerosmith - I Don't Wanna Miss a Thing) jelzőket hallom/olvasom. Ez igaz is, de ettől függetlenül, a film igenis jól működik. Bay itt már nagyban gondolkodott, és nem volt elég neki a Föld, így kiment az űrbe! No, de a nagyban gondolkodást nem csak a filmre lehetett érteni, hanem a színészekre is. Baynek sikerült egy nagyszerű gárdát összehoznia: Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Ben Affleck, Liv Tyler, Will Patton, Steve Buscemi, William Fichtner, Owen Wilson, Michael Clarke Duncan, Peter Stormare…
Ezek után nem is lehetett pénzügyi bukta a film. Az Armageddon véleményem szerint a legjobb, legszórakoztatóbb filmje, annak ellenére is, hogy két és fél órás.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr255690884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.16. 08:50:07

Nem a bad boys az első?

Pedig kábé az egyetlen igazi filmje, az egyetlen ami nem csak a robbantásokról, vagy a lehetséges világvégéről szól.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.12.16. 10:50:17

Bay nem szar rendező (mondjuk ezt mindig átgondolom, amikor A sziget meg a Trasformers akciójeleneteiből semmit nem lehet látni), hanem egyszerűen csak szar filmeket csinál. Sokan keverik a kettőt. Pl. Nolan sem egy kiemelkedő rendező, ha egész életében ilyen Insomniákat bérrendezett volna a saját filmjei helyett, azt sem tudnánk, kicsoda.

Amúgy ha két percben össze kell foglalni Bay munkásságát:
www.youtube.com/watch?v=NzJuDo5ots0

tjunior 2013.12.16. 15:12:06

Az mindent elmond a csókáról, hogy a legjobb filmjei is szarok :). Na jó a Bad Boys I-II közepes.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2013.12.16. 15:34:10

Azért emlékezzünk meg az Izomagyak story-jának kapcsán Griga Ferencről és Fürtön Krisztiről, akiket hidegre tettek.

Nyílméregbéka 2013.12.16. 17:05:22

#5 Pearl Harbor
#4 Bad Boys
#3 Pain & Gain
#2 Szikla
#1 Armageddon

Kobor Szellem 2014.05.09. 13:08:08

#5 Bad Boys vagy Pearl Harbor, nemtudom, tényleg, Pain&Gaint nem láttam
#4 Transformers 1 (szigorúan az 1)
#3 Armageddon
#2 A sziget
#1 A szikla
süti beállítások módosítása