[Supernatural Movies]

[kritika] Walter Mitty titkos élete (2013)

2013. december 28. - REMY

Annyi szent, hogy Ben Stiller szolgáltatja az év legnagyobb kalandját. Az viszont már más kérdés, hogy ez kinek, mennyire tetszik. A Walter Mitty titkos élete néhol kissé szájbarágós, többnyire vicces, komoly, és végtelenül szerethető. Ben Stiller eddigi legjobb rendezése, ehhez kétség sem fér.

walter3.jpg

Walter Mitty álomvilágban él, pontosabban csak néha, amikor éppen elkalandozik a figyelme, ám ekkor szuperhőssé válik, vagy éppen kalandorként él (stb.). A normális élete azonban szürke, és unalmas, épp ezért, amikor változás jön a munkahelyén, akkor eljön számára az igazi kaland. Egy elveszett negatív nyomában jár, amit sürgősen meg kell találnia, mert különben elveszíti az állását…

Az előzetesek egyáltalán nem győztek meg, majd az első kritikák után sem éreztem azt, hogy ezt nekem azonnal meg kell néznem. Azonban lehetőségem nyílt rá, és kellemesen csalódtam benne. Nem várt élménnyel gazdagodtam, ami miatt a Walter Mitty az év egyik legnagyobb pozitív csalódása lett. Ugyanakkor nem csak az előzetesek tartottak vissza, hanem maga a rendező, és főszereplő, azaz Ben Stiller is, akinek a megítélése eléggé kétoldalú a szememben. Vagy nagyon bírom az adott filmben, vagy ki nem állhatom. Szerencsére a Walter Mittyben az előbbi oldalát mutatta be.

LIFE – Kezdj el élni, és váltsad valóra az álmaidat! A film alapvető üzenete valahogy így néz ki, és ezzel nincs is gond, mert ez teljes mértékben pozitív üzenet, de Stiller néhol átesett a ló túloldalára, és már túlzottan is nagy erővel próbálta lenyomni ezt a torkunkon. De ezzel nagyjából le is tudtuk a legnagyobb hibáját a filmnek, mert a sablonos alkotóelemek már, mondhatni megszokottak egy efféle hollywoodi mesénél.

A Walter Mitty titkos élete legnagyobb pozitívuma, hogy minden porcikájából árad a szeretet, és ez rányomta a bélyeget a filmre, ami annyit tesz, ha valakinek nem is jönne be teljes mértékben Ben Stiller produkciója, akkor sem tudja utálni ezt a filmet. Ez jó dolog, mert arra a közel 2 órás játékidőre nagyszerű kikapcsolódást tud nyújtani, és elűzi a rossz gondolatainkat. Emellett természetesen a poénok sem maradnak el, hiszen Ben Stiller az egyik legnagyobb komikus manapság Hollywoodban, így elvárható tőle a humor. Azonban a komolyság is előtérbe kerül most nála, és a Walter Mitty egyszerre tud komoly, és vicces is lenni, és a két véglet között nagyszerűen egyensúlyozik.

walter.jpg

Összességében Ben Stiller legújabb filmje mindenképpen megérdemli, hogy megtekintsük, és ezáltal egy nagyszerű kalandban vegyünk részt, mert zeneileg, látványilag, és hangulatilag is megállja a helyét. Tugg Speedman tehát nem nyomta fullba a kretént, így kap a filmjére egy erős 7,5/10-et.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr315711989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyílméregbéka 2013.12.28. 08:08:27

Ma készülök moziba és jelenleg ingadozok a 47 ronin és ez között. Szívem szerint a Mitty-t nézném, de lehet, hogy a párom lebeszél róla, mert ő nagyon nem bírja Stillert és idiótának néz, amiért nekem az egyik nagy kedvencem a Zoolander...

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.12.28. 22:26:16

Én a végére már kifejezetten untam, a kezdeti ötletességből sokat elvesz, hogy Ben Stiller is csak a szokásos amerikai álom tanulságot akarja lenyomni a torkunkon. Igazából ezeken az "álmodozásokon" kívül egy párbeszéd vagy történetszál nem volt, ami érdekes lett volna benne.

mel gibson 2013.12.29. 10:47:41

nem tudom mi a f@sz bajotok van ben stillerrel.
arc a csávó.

bungics (törölt) 2013.12.29. 10:49:10

A látvány annyira lenyűgöző, hogy azért is érdemes megnézni. Legalábbis számomra. Izland! Ahh. Mindig vágytam oda, de ezek után mától csak erre spórolok.

Nyílméregbéka 2013.12.29. 19:32:01

Na, megnézem. Baromi jól szórakoztam a filmen, gyönyörűen volt fényképezve, nagyon jó kis könnyed sztori, pont azt kaptam amit az előzetesek alapján vártam. 8/10
süti beállítások módosítása