[Supernatural Movies]

[kritika] Out of the Furnace (2013)

2014. január 16. - REMY

Meg kell hagyni, hogy Christian Bale 2013-as éve eléggé erős volt, hiszen nem elég, hogy brillírozott az Amerikai botrányban, de az Out of the Furnace-ben is jól hozta a szerepét, bár azért ezt valamilyen szinten el is várjuk az átalakulómestertől, mivel ott van a legnagyobbak között, ha a jelenkort vesszük alapul. A film Scott Cooper által készült el, akinek ez volt a második rendezése, és ez sajnos látszott is rajta, de ettől függetlenül nem lehet azt mondani rá, hogy rossz munkát végzett volna.

out1.jpg

Russell élete nem mondható túl eseménydúsnak, ám az ittas vezetés közben okozott autóbalesete után ez némileg megváltozik. Börtönbe kerül, majd a szabadulása után minden a feje tetejére áll. Az apja elhunyt, a barátnője már mással van, és még a testvére is eltűnik, hála az ügyes-bajos dolgainak. Rodney eltűnése azonban kicsapja a biztosítékot Russellnél, és látva, hogy a rendőrség mit sem tesz, úgy dönt, hogy maga veszi kezelésbe az ügyet…

Mondanám, hogy csalódás volt a film, de nem teszem, mert semmilyen elvárásom nem volt a film felé, azon kívül, hogy jól akartam érezni magam a játékidő alatt. Ez ugyebár a szépen csengő nevek miatt elvárható is volt, és ezt némileg meg is kaptam tőlük. Helyesbítve, tőlük megkaptam maradéktalanul, de Scott Coopertől már nem egészen. Az Out of the Furnace egy korrekt iparosmunka, ami nem akart több lenni egy jó filmnél. Cooper nem kockáztatott, és egy lassan folyó drámát készített nekünk, ami egy pillanatra sem pörög fel nagyobb fordulatszámra. Fordulatok ugyan voltak benne, és némelyik egészen jól is lett megalkotva, de összességében nem voltak eléggé hatásosak. Hiányzott belőlük a mélység, és az erő.

Tehát Cooper az átlagosnál egy kicsivel jobb munkát végzett, de szerencséjére ott volt Christian Bale, Woody Harrelson, Zoe Saldana, Casey Affleck, Williem Dafoe, és Forest Whitaker is. Mit ne mondjak, eléggé impozáns névsor. Azonban az igazi pluszt csak Bale és Woody szolgáltatta, de ők bizony odatették magukat, utóbbi meg pláne… Woody fantasztikusan formálta meg a kegyetlen, velejéig romlott fő****t. Nélkülük jóval kevesebb lett volna a film, de valószínűleg ezt Cooper is tudta, épp ezért szedte össze őket.

out2.JPG

Az Out of the Furance megtekintése után végül azt tudom mondani, hogy Coopernek van még hová fejlődnie – bár jó úton halad – és azt, hogy Bale-nek nem kell majd szégyenkeznie az elvállat szerep miatt. A film lassú, és néhol lehetett volna hatásosabb is, de ettől függetlenül egy jó filmélménnyel lehet gazdagabb az, aki megtekinti, de figyelembe kell venni, hogy nem egy rendezőzseni alkotása, és az elvárásokat nem kell az egekbe tenni. Ha ezt valaki el tudja fogadni, akkor nagy baj nem lesz. 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr655760157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása