[Supernatural Movies]

[Sorozat-kibeszélő] Vámpírnaplók 5. évad 11. rész

2014. január 27. - oirpaciD

Itt az első sorozat-kibeszélő, ahol SPOILERekkel teletűzdelve, szubjektíven próbálom „kibeszélni” az adott sorozat adott részét. Mind ezt VELETEK. Hozzászólásban lehet érvelni, ellenérvelni esetleg elmondani a saját szemszögetekből, hogy éppen mi miért történt, és ami történt az tetszett avagy sem.


Mivel a Vámpírnaplók 100. részénél kezdem az egészet ami az 5.évad 11. részét jelenti kicsit összegezném mi történt az 5.évadban ez idáig. Silas távozott az élők(?) sorából, ugyanakkor Bonnie visszatért, és a legjobb barátnőivel Elenával és Carolineal próbálnak új életet kezdeni a Whitmore főiskolán, ahol akadályba ütköznek. Még pedig az Augustineokba. Természetesen mint eddig nagyjából mindent, ezt a problémát is sikerül megoldania a Salvatore testvéreknek. Viszont Katherine problémája nem oldódik meg mert az emberré válása miatt öregedik de gyorsabban a vártnál, ezért lánya Nadia aki "Utazó" próbálja megmenteni nem is akárhogy. Így jutottak el dióhéjban az 5.évad 11.részéig.


Ez a rész az 500 év magány címet viseli szóval már az elején tudhatjuk, hogy ebben a részben a főszereplő nem más mint Katherine Pierce, akit személy szerint gyűlöltem az elején viszont a sorozat haladtával egyre jobban megszerettem. Vele is kezdődik a rész egy flashback formájában 1490-ből Bulgáriából ahol elszakítják lányától szülése után és ő ezt tétlenül végignézi. Stefan tudatja mindenkivel, hogy az orvosok nem látnak esélyt Katherine felépülésére, erre a reakció Damon ivászatot "rendez" volt szerelme halálának a megünneplésére, és el is mennek rá többen mivel mindenkinek keresztbe tett már Katherine. Én ezen a részén be kell valljam jót nevettem.
TVDs05e11a.jpg

Azonban Nadia nem, és kezébe veszi anyja sorsát. Elrabolja Mattet, ezzel mindenkit arra kényszerít hogy segítsenek neki. A terve, hogy kihasználva az Utazók képességét belebújtassa Katherinet a saját testébe (mármint ezt hiszi mindenki). Aztán elkíséri Elenát és Stefant egy házba, ahol fogságba esnek, és lecsapolnak tőlük egy rakat vért. Személy szerint ötletem sincs, hogy miért. Eközben Caroline, Bonnie és Jeremy is keresik Mattet az erdőben, de sikertelenül. Felvetődik a kérdés, és mit csinál Damon? Hát persze, hogy Katherinet trollkodja a halálos ágyán, és igazából meg is ölné de Liz meggyőzi Damont az ellenkezőjéről. Itt is látszik, hogy Damont még érdekli Katherine, különben Liz érve miszerint beviszlek az őrsre ha megölöd édes kevés lett volna plusz nem egy párnával próbálta volna megölni.Ezután jön egy sokak által várt jelenet. Caroline és a kedvenc színészem, karakterem a sorozatból Niklaus találkozása az erdőben. Ahol Klaus őszinte vallomást kér Carolinetól aki eleinte még úgy tesz, mintha látni sem akarná őt, ám a végére beadja a derekát, és ennek az egyenletnek az eredménye Caroline + Klaus = Klaroline. Így végre egymásra találnak, és kielégítik a kiéheztetett fanokat, meg egymást is. Mondjuk engem az elégítene ki, ha Klaust visszahoznák de hát arra ott az Originals.

TVDs05e11b.jpg

Eközben Rebekah is rátalál Mattre, és kiszabadítja a koporsóból, így Nadianak nincs már lap a kezében..vagy mégis? Stefan megpróbálja széppé tenni Katherine halálát, ahogyan azt anno Damon tette Roseal. Ezzel egy időben a többiek társalognak, és Bonnie horgony képességével több régi szereplő is megszólal, köztük Vicky és az az Alaric aki a kedvencem volt. Itt Damonnel a kis beszélgetése szerintem epic lett. Ekkor megpillantja Bonnie Katherinet ami jelen esetben azt jelenti hogy meghalt, de előjött Katherinenek az a képessége ami miatt túlélte Klaust, és 500 évig magányos volt. A túlélési ösztöne ami olyan erős mint senki másé. Így visszatér a lelke a testébe, és Elenával találja magát, aki épp búcsút venne tőle. Majd elkezdenek beszélgetni, de ekkor jön a csavar a csattanó: belebújik Elena testébe az Utazók képességével, amit Nadia aktivál telefonon keresztül az igével, és ezzel újabb bonyodalmakat, kérdéseket vet maga elé a sorozat. Mondjuk, ha nem hülyék akkor rájönnek egyből, mivel Bonnien keresztül kellett volna mennie ahhoz, hogy végleg eltávozhasson, de nem tette..Szóval én kíváncsian várom a következő részt hogy mit tartogat számunkra.

 TVDs05e11c.jpg

Egy biztos. Van egy rakat kérdésünk a következő részig: Mi lesz Elenával, Klaus marad-e vagy Caroline megy? Egyik se? Mi lesz az Elena-Damon-Stefan triumvirátusból? Mire kellett Stefan és Elena vére?
Reméljük kiderül a következő részben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr385783376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása