[Supernatural Movies]

[kritika] Az elhagyott bolygó 2 (2009)

2014. május 04. - REMY

Ha egyszer valaki olyan helyzetbe kerül, hogy egy távoli bolygón ragad, ahová érkezik egy Földről érkező csapat, akik segíteni akarnak, akkor meneküljön! A Földi emberek buták, és csak mindent elcsesznek! A Philip K. Dick novella alapján készült 1995-ös Elhagyott bolygó kapott egy folytatást úgy, hogy könyvben nem létezik második rész. Nos, ezek után gondolhatjátok, hogy milyen színvonalas alkotásról beszélhetünk, de annyi biztos, hogy Oliver Queen a Zöld Íjásszá válása előtt az űrben kalandozott.

hunt2.jpg
13 évvel a Sirius 6B-n történt katasztrófa után egy segélykérő üzenet érkezik a bolygóról. Egy mentőhajtót küldenek a helyszínre azzal a céllal, hogy felkutassák, majd megmentsék a túlélőket. Azonban sietniük kell, mert egy meteoreső várható néhány nappal a megérkezés után. A sikoltók által lakott bolygó kietlennek tűnik, de a gyilkos gépek mindig megtalálják a módját a visszatérésnek…

Az első sem a „világlegjobbfilmje” kategória, de annak legalább volt annyi esze, hogy ne váljon kínossá. Mivel a második rész olyannyira buta film, hogy nehéz hozzá hasonlót találni. Szinte az összes létező sablont ellőtték, amit csak lehetett, hiszen a karakterek egyszerűek és kiismerhetőek, a történet hiába tartogat fordulatokat, ha egy két éves gyerek is röhögve kitalálja a következő lépést. Az első rész sem volt túlbonyolítva, ám ez annyira trehány és felületes munka volt, hogy tényleg nehéz megtalálni benne a pozitívumokat. Tény, hogy így is simán végig tudtam nézni, és nem fogom a nézhetetlen kategóriába sorolni, de azért felteszem a kérdést, hogy miért kellett ezt leforgatni? És, ha már leforgatták, akkor miért nem lehetett egy kicsit komolyabban venni? Legalább a karakterek ne lettek volna ennyire hülyék és szánalmasak. Amikor egy olyan jelenetet próbálnak meg lenyomni a torkunkon, amiben kérdezés nélkül, fejetlenül cselekedik a felmentő sereg, majd a 3-4 legyilkolt túlélő után csak azt tudják kinyögni, hogy „Az én hibám, nem tudhattam”, akkor mégis mit várjon az ember? Tipikus WTF kategória.

Ami viszont pozitívumként említhető meg, hogy mertek durvább jeleneteket leforgatni. Ha már horror, akkor lássunk egy-két ízletes gyilkolást. Nincs ezzel baj, kellett bele. Sőt, a sikoltók fejlődése is egész korrektnek mondható, még akkor is, ha egy kicsit emlékeztetnek a Penge 2-ben lévő vámpírokra. Lance Henriksen megjelenése felüdülés volt, valamint Stephen Amell játéka is meglepetésként ért, hiszen követem a Zöld Íjászt, és még nem láttam másban szerepelni. Ugyanakkor ez még mindig kevés volt ahhoz, hogy megmeneküljön a film.

hunt1.jpg
Az elhagyott bolygó 2 nem több egy teljesen felesleges folytatástól, aminek a leforgatását nem indokolta semmi. Mivel moziba nem került, így a stúdió sem tudta megszedni magát, tehát tényleg értelmetlen volt az egész akció. 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr306095798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása