[Supernatural Movies]

[kritika] Kanos szellemvadászok (2013)

2014. december 23. - lutánnia

Előbb vagy utóbb elkerülhetetlen volt a Paranormal activity és a Project X jellegű tinivígjátékok találkozása. Hiszen mindkettő found footage stílusban alkotott maradandót, tehát keresztezésükből akár még valami elfogadható minőségű, helyenként megmosolyogtató film is kijöhetett volna. De sajnos nem így történt.

kanos2.jpg

A lúzer Sergio egy házibuli alkalmával, a fejére szerelhető kamerával egy kísértetett figyel meg, az élményét megosztja lakótársával Braddel. Ő kihasználja a lehetőséget, hogy bevágódjon a csinos spiritiszta Fernandánál, azt kamuzza, hogy Sergioval és egy ázsiai kamerás fickóval karöltve dokumentumfilmet forgatnak a házukban kísértő ázsiai prostituált szellemről.

 A film többnyire a kínos és nagyon kínos jelenetek között ugrál. Már az nem jó dolog, hogy a legtöbb poén Sergio körül forog, aki szinte már életképtelenül lúzer. De az még rárak egy nagy lapáttal, hogy a poénok nagy része szegény gyerek spontán magömlésén hegyeződik ki, amit a szótlan ázsiai kameraman (hello, Project X) szinte céltudatossággal dokumentál. De Sergio barátja Brad se kutya, egy csinos lány mosolya láttán a barátnőjét egy fél pillanat alatt ott hagyja, hogy beteljesítse élet célját, amit nagyképűen a film felénél kijelent: „Én arra születtem, hogy dugjak!”. Szerencsére a film folyamán ezen állítása többször visszaüt, hiszen többek közt őt szopja le álmában az ázsiai szellem prosti (!), majd a nemi szervét ugyanez a kísértet sebzi meg a film végén.

 A két főszereplő szinte egymás ellentétei (lúzer-baromarc) egyszerűen érthetetlen, hogy ezek ketten miért olyan elválaszthatatlan barátok (valóságban valaki látott már ilyet?).

kanos1.jpg

A film jobb (vagyis kevésbé kínos) pillanatai a vágy titokzatos tárgyához Fernandához (bár szerepe ki is merül abban, hogy jól néz ki) és a srácok harmadik lakótársához, a hamarosan 1 éve tiszta Chuck-hoz köthetőek. De sajnos a bunkó beszólásai is csak addig tartanak, ameddig a kísértett meg nem szállja testét. Ezután leginkább egy rossz transzvesztita válik a szellem hatására szegény emberből, amit a film végi (szerintem borzalmas) Ördögűző paródiában űznek ki belőle.

 Kötötték már össze a szexualitást a kísértet járással, lehet is közte összefüggés, de az mégiscsak túlzás, hogy a filmben maszturbációval próbálnak szellemet idézni. Az ázsiai kurtizán szellemről pedig azon kívül, hogy régen ott lakott és valami zavaros gyilkosság áldozata, vagy elkövetője volt, semmi más információt nem tudunk meg.

 Talán a film egyetlen jó momentuma a magyar címe, hiszen ennél viccesebben belőni, hogy miről szól a film, és mire számíts, ha megnézed, nagyon nehéz lenne (komolyan a Kanos szellemvadászok mennyivel jobb cím, mint az eredeti Ghost team one). 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr96980157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaky000 2014.12.23. 20:10:42

A cím mindent elmond róla milyen is lehet az alkotás minősége! Csak sajnálni tudlak, hogy végignézel ilyet is... :D

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.12.23. 20:27:53

@csaky000: Néha kellenek ezek is :DDD Én most a Gingerclown-t nézem. Minőségi "magyar" horror.

csaky000 2014.12.23. 21:56:24

@REMY: A Gingerclown legalább egy elegáns főhajtás a régmúlt B-horrorjai előtt, van célja és értelme a létezésének, de ennek?
süti beállítások módosítása