[Supernatural Movies]

Top 10 zenés jelenet

2015. május 01. - hakos05

Zenés montázsokkal elég gyakran operálnak a filmek: egy-egy jelenet önálló életre kel és hasonlóan a videoklipekhez, aláfesti a filmet. De az olyanokból már kevesebb van, amikor a szereplők is aktív részesei a zenének: mikor ők zenélnek, táncolnak és/vagy tátognak rá. Most ezekből láthattok egy csokorra valót. A válogatáskor feltétel volt, hogy ne legyen eleve zenés-táncos film, valamint ne táncversenyen vegyenek részt a szereplők (bocs Ponyvaregény), nem játszódhat sulibálon és nem lehet fellépés (sorry Marty McFly és Napoleon Dynamite). Mivel a lista lényege pont a jelenetek váratlanságában rejlik, ezért apróbb spoilerek előfordulhatnak.

10. Kockázatos üzlet – Tom Cruise felszántja a nappalit

Tom Cruise egyik első filmjében megmutatta mi a teendő, ha a szülők elutaznak és miénk a ház. Ez a vígjáték mai szemmel már nem sok újat mutat, az alábbi jelenet miatt viszont mostanáig kult-státuszban van.

 9. Másnaposok – Találkozás Tysonnal

A félresiklott vegasi legénybúcsú után az eltűnt vőlegényt és az esti emlékeket kutató baráti társaságot senkinek sem kell bemutatni. Ehhez az őrült képszakadáshoz Mike Tyson ökle és Phil Collins dobszólója is csatlakozott egy rövid időre.

 8. Igazából szerelem – Hugh Grant körbeugrálja a rezidenciát

Lassan ez a brit film is olyan kötelező program lesz karácsonykor, mint Kevin kalandjai a betörőkkel. Sajnos néhol pont olyan giccsbe hajlik, mint amilyet kifigurázni akar. Egye fene, évente egyszer belefér! Főleg, ha olyan emlékezetes jelenetek vannak benne, mint Billy bácsi tanácsa, vagy a miniszterelnök tánca.

7. Magnólia – Mindenki énekel

Az impozáns szereplőgárdát felvonultató filmben emberi sorsok kapcsolódnak össze. Ha le is ül ez a három órás alkotás, akkor is csak azért, hogy ilyen bizarr ének-szekvenciának adja át a helyét. Paul Thomas Anderson filmje az egyik legjobb és legfurcsább dráma, amit valaha láttam.

 6. 500 nap nyár – Tánc a parkban

Kevés egyedibb dramedy létezik, mint az 500 nap nyár. Ide-oda ugrálunk az időben a boldog szerelmi kapcsolat és a szakítás utáni napok között. A lenti jelenet nem sokkal a megismerkedésük után játszódik, miután a kapcsolatuk új szintre lép. Parádés, ahogy hősünkkel szó szerint madarat lehet fogatni. Joseph Gordon-Levitt táncát nem lehet nem széles mosollyal nézni.

 5. Nulladik óra – Tánc a könyvtárban

John Hughes filmjében öt diák tölti a suli könyvtárában szombati büntetését. Generációs különbségek, tiniproblémák őszintén, méghozzá olyan tálalásban, hogy bármely korban megállná a helyét. Ha a klikkesedés és az előítéletek helyett jobban megismernénk a másikat, rájönnénk, hogy nem is vagyunk olyan különbözőek.

 4. Nyomás alatt – A performansz

Coming of age, ahogy még sosem láttad: egy tizenhat éves fiú, bár látja, hogy nincsenek világrengető problémái (egy kis szerelmi és egy kis sulis gondok), mégis úgy határoz, hogy bevonul a pszichiátriára. A film egyik jelenetében Zach Galifianakis-szel és Emma Roberts-szel egy performansz keretében előadják a Queen egyik slágerét, ami tulajdonképpen a film magyar címéül szolgált. Az eredmény pedig elképesztően jó lett!

 3. Majdnem híres – Itthon vagy

A 70-es években játszódó filmben a tizenöt éves William újságírói babérokra tör és felfigyel rá a Rolling Stone magazin. Nem tudják a korát, mert telefonon kapja megbízást. A srác hamarosan egy turné kellős közepén találja magát a Stillwater nevű zenekarral. A felhangzó Elton John szám zenés montázsnak indul, azonban a szereplők is becsatlakoznak. A dolog pikantériája, hogy a Tiny dancert ez a film tette híressé.

 2. Csontváz ikrek – Semmi sem állíthat meg minket

Kristen Wiiget és Bill Hadert kint leginkább a Saturday Night Live-ból ismerik, legutóbb pedig ők voltak a legviccesebb díjátadó páros a Golden Globe-on. Ebben a dramedyben egy testvérpárt alakítanak, akik az évek során eltávolodtak egymástól. Ez a dal azonban az összetartozásuk himnuszává válik.

The Skeleton Twins - Nothing’s Gonna Stop Us Now Lip-Sync from vicmackeybr on Vimeo.

 1. Itt a vége – A kívánság

Ha egyet kívánnál a mennyben, mi lenne az? Naná, hogy egy Backstreet boys egyesülést. Vagy nem. Mindenesetre az utóbbi idők egyik legjobb vígjátékának felejthetetlen zárójelenetében megvalósult minden lány álma, aki a 90-es években volt tinédzser.


A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr527419872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LaranjaS 2015.05.02. 18:04:18

hiányolom a Life of Brian-ből az always look on the bright side of life-ot... :)
Vagy a Pusztítóból a Hot Dawg reklám éneket :)))

szhallai 2015.05.02. 18:59:20

Ez is egy nagyon jó zenés éneklős rész.
Álljon meg a nászmenet.
www.youtube.com/watch?v=3IlzGRBnino

Teshow 2015.05.02. 19:11:39

@szhallai: Ezt nem ismertem, de tök jó! Köszi!
Voltam már hasonló buliban - na az még jobb ;)

hakos05 2015.05.02. 21:48:51

Ferrist az 500 nap nyár váltotta, Brianre nincs mentségem :)

Garott 2015.05.03. 00:22:12

Az én egyik kedvenc ilyen jelenetem:

www.youtube.com/watch?v=ra7Fa6kE718

Tudom sokan nem szeretik ezt a filmet, de nekem az egyik kedvenc filmem.
süti beállítások módosítása