[Supernatural Movies]

TOP 5 Dragon Ball rosszfiú

2015. július 23. - REMY

Egy biztos, a 444 rész, valamint a sok movie alatt sikerült Toriyamáéknak összehozniuk egy igencsak hosszú névsort a gonoszokról, ám nem mindenki kapta meg azt a játékidőt, amit megérdemelt volna. Ki több, ki kevesebb játékperc alatt mutathatta meg, hogy mennyire gonosz, de végeredményében a sok név közül is csak kevesen tudták elérni azt, hogy emlékezetessé váljanak. Természetesen ez a lista is szubjektív, azonban van egy érzésem, hogy az első hely az esetek többségében ugyanaz. Nézzük is hát, hogy kik a legjobb rosszfiúk a Dragon Ball franchise-ban.

dragon.jpg

Előző lista: TOP 10 pozitív Dragon Ball karakter

5 – Nappa

vlcsnap-2015-07-23-16h10m44s647.png

A DBZ első igazi rosszfiúja, aki méretes pusztítást végzett hőseink körében. Bár Raditz sem volt piskóta, de Nappa testesítette meg az igazi gyilkos, szívtelen Csillagharcos figurát, akit csak a pusztítás éltetett. Hozzá volt köthető az első igazi Goku fellépés, hiszen a halálból visszatérve, Katio mestertől eljőve jött létre az az összecsapás, ami lélegzetelállítóként hatott a sorozat első szakaszában. Nappa egy igazi rosszfiú, aki szerencsére a Kaio-ken támadást nem tudta kivédeni, így hamar eltakarodott a Föld színéről.

4 – Szívtelen Sátán

vlcsnap-2015-07-23-16h08m34s340.png

A Dragon Ball talán legnagyobb és legkegyetlenebb rosszfiúja, aki hatalmas pusztítást végzett a Földön. A neve is azt sugallja, hogy egy könyörtelen gyilkológép, aki uralkodni szeretne a gyengék felett. Szívtelen Sátán a Mindenható rossz és kegyetlen oldala, aki nem mellesleg apja a mindenki által imádott Ifjú Sátánnak. Szerencsére Goku és Tienshinhan nem hagyták annyiban a gonosz uralkodását, így minden erejükkel azon voltak, hogy megbosszulják az elesetteket. A Goku vs Szívtelen Sátán harc végkimenetele pedig legendás.  

3 – Cell

vlcsnap-2015-07-23-16h23m48s787.png

No, a bogár formája eléggé gyengére sikeredett, de a Perfect Cell szintjét már nagyon odarakták Toriyamáék. A jövőből érkező gonosz, Dr. Gero legnagyobb találmánya, elemi erővel sújtott le hőseinkre, akik igencsak megszenvedtek ellene a harctéren. Mi több, egyikőjüknek se volt esélye a kifejlett Cell ellen, csak és kizárólag az új szintre felfejlődő Son Gohannak, aki Cell ellen érte el azt a fejlettségi szintet, amit korábban egyszer sem láthattuk. Az ssj2-es forma kellett ahhoz, hogy Cell elveszítse a harcot, és ismét a jó győzedelmeskedjen. Cell igazság szerint egy rendkívül okos ellenfél, aki bár a szokásos világuralomra törő tervvel érkezett a harctérre, ám a korábbi ellenfeleknél jóval nyugodtabban intézte ügyes-bajos dolgait.

2 – Broly

vlcsnap-2015-07-23-16h27m08s953.png

A legendás Csillagharcos, aki már a születése pillanatában erősebb volt, mint a legtöbb felnőtt férfi a Vegeta bolygón. Broly olyan erő birtokában volt, ami nem csak egy-egy bolygóra, de az egész univerzumra nézve veszélyt jelentett. Bár apja próbálta kordában tartani, de az ügyködésével is csak időt nyert, ugyanis Broly miután kiszabadult, hatalmas pusztításba kezdett és játszi könnyedséggel intézte el hőseinket. Noha az univerzum egyik legerősebb lényéről van szó, Toriyamáék sajnos nem sok időt engedtek neki a vásznon, így csak és kizárólag az egész estés alkotásokban találkozhattunk vele. Egy stílusos, kegyetlen és lehengerlő Csillagharcost ismerhettünk meg személyében, aki inkább az erejével tűnt ki a rosszak közül, mintsem a hangjával.

1 – Dermesztő

vlcsnap-2015-07-23-16h21m22s713.png

Minden idők egyik legjobb animés rosszfiúja, a Dragon Ball (Z) széria legütősebb és legstílusosabb gonosza, aki nem csak erejével, hanem fekete humorával is kitűnt a tömegből. Dermesztő céljai között szerepelt többek között, hogy halhatatlan és az univerzum legerősebb lénye legyen. Sokáig úgy tűnt, hogy az is lesz, ám a megfontolatlan öldökléseivel előhívta a Son Gokuban rejlő elemi energiát, ami végül a vesztét is okozta. Noha Dermesztő elesett a Goku elleni harc során, a tekintélye és uralma tovább élt szerte az univerzumban. Egy igazi zsarnok volt, aki megannyi bolygó és nép felett uralkodott, ráadásként pedig ő volt az, aki megkeserítette a Csillagharcosok életét, és aki elpusztított az egész Vegeta bolygót.

+1 - Tao Pai Pai

vlcsnap-2015-07-23-16h03m17s285.png

Egy igazi szerencsétlen. Még anno a Dragon Ball sorozatban tűnt fel, mint Son Goku egyik ellenfele, ám hiába tűnt kivételes harcművésznek, az ereje messze elmaradt Gokuétól miután kedvenc hősünk felmászott a toronyba. Bár többször is elesett az első szériában, valahogy mindig visszatért, hogy bosszút álljon a korábbi sérelmekért. Tao Pai Pai fivére annak a Master Shen-nek, aki mestere volt Tienshinhan-nak és Chiaotzu-nak is. Tao egy magasan képzett harcos ugyan, de inkább a vicces jeleneteivel tűnt ki a széria rosszfiúi közül, így megérdemli, hogy rajta legyen egy ilyen listán.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr537594572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.07.24. 23:46:29

@Zephyrous: Túl idióta volt, legalábbis a dagadt Buu és a Kid Buu. A köztes állapot még nem is lett volna rossz.

2015.07.25. 08:00:45

Buu a legemlékezetesebb :)

djangyu 2015.07.25. 08:57:45

és Beerus? Champa? elég DB részt kellene még nézned.

zotyesz11 2015.07.25. 09:06:37

To Pai Pai a nyelvével ölt!4!!!444!

Köldök_szösz 2015.07.25. 09:51:56

Sima DB jobb volt mint a Z

Be A Ghoulist 2015.07.25. 10:58:36

A rosszfiú és a gonosz/ellenség nem ugyanaz a fogalom ám! Ha valaki összemossa a kettőt, akkor viszont egyértelműen és fájóan hiányzik a listáról Vegita. Mert még ha utálja is valaki, azt be kell látnia, hogy a "rosszfiú" kifejezést az ő definiálására találták ki, nem pedig például Dermesztőre.:)
Mondjuk ahogy elnézem, itt nem igazán a rosszfiúkról, hanem gonoszokról beszélünk, szóval akár érthetném is, hogy miért hagytátok ki - viszont ahova Tao Pai Pai befér, oda azért Vegita is... meg igen, @djangyu: Beerus is!:D

Dr_utcai_arcos 2015.07.25. 11:07:16

@REMY: Egész estés DB filmEK? Hú, linked nincs ezekhez?Az imdb is csak a sorozatokat hozza.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.07.25. 11:20:52

@Be A Ghoulist: Beerus nem rossz karakter, viszont eddig keveset kaptunk belőle. Majd remélhetőleg a Super végére ez megváltozik.

Vegitát és Sátánt is a pozitív figurákhoz írtam, mert bár szándékukban állt Gokut megölni, a sorozat végére a jó oldalt erősítették.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.07.25. 11:22:13

@Dr_utcai_arcos: Itt megtalálod az összes címét: en.wikipedia.org/wiki/List_of_Dragon_Ball_films

A beszerzését meg bármelyik "tékában" meg tudod oldani. :)

Be A Ghoulist 2015.07.25. 11:43:03

@REMY: Igen, láttam, viszont Tao bácsi meg sose volt rossz:D Szóval ennyi erővel...

Igazából az a baj, hogy a túloldalra se sorolnám azért Vegitát. Picconál nincs baj, mert őt szét lehet szedni a két Sátánra, de Vegitát ilyenformán külön kezelni mondjuk saiyan saga Vegitától, de még majin Vegitától is több mint problémás... ő tényleg tipikus rosszfiú:D

Viszont ha már gonosz, akkor Dermesztőért naaagy piros pooont! :3

Dr_utcai_arcos 2015.07.25. 14:10:03

@REMY: nebasz...19?? film. Hát, ilyen címekkel Sleeping Princess in the Devil's Castle biztos nem jöttem volna rá.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.07.25. 18:11:12

@Dr_utcai_arcos: + 3 Special és 2 OVA. Érdemes letolni az összeset.

lutánnia 2015.07.25. 23:18:36

A legbénább nem Tao Pai Pai hanem Dermesztő apja, amilyen keméányen be van harangozva még Trunks előtt, legalább annyira béna volt. :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2020.03.12. 01:24:00

hol marad Pilaf? General Blue? mindkettő emlékezetesebb mint Szívtelen Sátán
Dermesztő meg szerintem inkább a legidiótább gonosz címre pályázhat, miből áll a sagája

óóóóó érzékelek egy kivételesen nagy erőforrást, jól van Dodoria menj nézz utána

óóóóó Dodoria már egy ideje nem jött vissza, no nem baj, Zarbon menj nézz utána

óóóó Zarbon egy ideje már nem tért vissza, no nem baj Ginyu menj nézz utána

óóóó Ginyu eltűnt, no nem baj, ... mi az ott az égen egy sárkány?

egy igazi idióta aki körbevette magát még idiótábbakkal, aztán amikor megtörténik a lehetetlen és kap egy kis energiát, hátba támadja vele Gokut, pedig tudhatná hogy esélye nincs, és mikor így is megverik, akkor meg szalad az apjához, mint az ovisok hogy jól megverjék Son Gokut :D

akár ezt is mondhatta volna amikor fenyegetőzött:

Nálam nincs nagyobb és hatalmasabb az egész galaxisban... kivéve apát.
süti beállítások módosítása